Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн
-
- Автомобил: Toyota Corolla sedan 1.8 hybr
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 3 пъти
Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн
Така, че си искайте отстъпката, която ни се полага!!! 

-
- Автомобил: Меган 2,Корола 1.8 хибрид
- Получена благодарност: 2 пъти
Абе по-изгодно ама като живееш в синя зона как паркираш.И сега и отстъпка няма.И като идеш на ски и те питат какво правиш с фирмена кола на Пампорово.Аз затова си я взех на физическо лице и си я платих изцяло да нямам ядове.
-
- Автомобил: COROLLA TS 2.0 MY22
[офтопик за отстъпката и лизинговите автомобили с вписано физическо лице като ползвател в малкия талон]
ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2022 Г., чл.112, ал.2: "...собственост на физическо лице или с ползвател физическо лице, когато моторното превозно средство се ползва от лице, различно от собственика, вписано като ползвател в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство." Кой касиер какво е разбрал, не разбрал, шефа му казал, чул от някого и т.н. е без значение.
ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2022 Г., чл.112, ал.2: "...собственост на физическо лице или с ползвател физическо лице, когато моторното превозно средство се ползва от лице, различно от собственика, вписано като ползвател в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство." Кой касиер какво е разбрал, не разбрал, шефа му казал, чул от някого и т.н. е без значение.
- ico1
- Автомобил: LEXUS RX 450hl
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 59 пъти
travelboy1965 моята е на физическо лице отдал съм си я под наем на фирмата имам и една товарна.Тази не ставаше товарна без да я направиш двуместна баничарка.Преди това имах
Голф комби на него технотест му срязаха единия колан и го писаха товарен.
Голф комби на него технотест му срязаха единия колан и го писаха товарен.
LEXUS RX450hl
-
- Автомобил: Corolla E210 1.6
- Благодарил/а: 13 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Вчера заредих с отстъпка на Ромпетрол, колата е на лизинг и съм вписан в талона като ползвател.
На касата имаше лист с условията за ползване на отстъпката, второто, от които описваше точно този случай.
На касата имаше лист с условията за ползване на отстъпката, второто, от които описваше точно този случай.
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Сипваш премиум в неделя и от отстъпките го добутваш на "редовна" цена на нормален. С тия/без тия 8 лева за цял резервоар сандвич ли да си купя?
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Да де, ама има хора, които и на този сандвич ще се радват. Ето, като пример, от събота газта падна и с отстъпката стана на левче литъра. Отдавна не е било така.
Ако питаш мен, аз няма да дам отстъпка, ако колата е по-нова от 10 години, примерно. Просто лесно отрязване на хора, които нямат нужда от тази отстъпка. Или пък като в друга държава. Месечна добавка за гориво, но след като отговаряш на дадени социални критерии. Няма логика да "помагаш" на хора, които нямат нужда от помощ. Парите по-добре да се дадат на тези, които имат нужда от тях и наистина ще им влязат в някаква помощ.
Ако питаш мен, аз няма да дам отстъпка, ако колата е по-нова от 10 години, примерно. Просто лесно отрязване на хора, които нямат нужда от тази отстъпка. Или пък като в друга държава. Месечна добавка за гориво, но след като отговаряш на дадени социални критерии. Няма логика да "помагаш" на хора, които нямат нужда от помощ. Парите по-добре да се дадат на тези, които имат нужда от тях и наистина ще им влязат в някаква помощ.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
То тази отстъпка не е логична и оправдана (според мен). Просто симулиране на дейност с държавни пари, временно печалене на "народна подкрепа". Което не ми пречи да я ползвам 
Лошо, че това стимулира допълнителни спекулации с цените на горивата. И като отпадне мярката - ние ще си плащаме това допълнително надуване (не че и сега няма да го плащаме).

Лошо, че това стимулира допълнителни спекулации с цените на горивата. И като отпадне мярката - ние ще си плащаме това допълнително надуване (не че и сега няма да го плащаме).
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
В събота зареждах - отстъпката бе 14.50лв
Мога да си взема два сандвича и минерална вода от ОМВ
За 'без пари'
Съгласен съм, че това си бе ПР ход от вида 'колко много мислим за хората... Онзи ден един 'умник' по телевизията обяснява, как това било особено важно за човек, който мърда колата веднъж на седмицата....
Докато нямало да бъде въобще усетено от този, който ежедневно зарежда за да ходи на работа с колата... Малко логиката ми убягна, при условие, че единият 'ще спечели' 10лв на месец, а другият - 100-200лв...

Съгласен съм, че това си бе ПР ход от вида 'колко много мислим за хората... Онзи ден един 'умник' по телевизията обяснява, как това било особено важно за човек, който мърда колата веднъж на седмицата....
Докато нямало да бъде въобще усетено от този, който ежедневно зарежда за да ходи на работа с колата... Малко логиката ми убягна, при условие, че единият 'ще спечели' 10лв на месец, а другият - 100-200лв...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Съгласен съм че трябва да има критерии и не е нужно всички да бъдат стимулирани.BOz написа: ↑13 Юли 2022 11:17 Да де, ама има хора, които и на този сандвич ще се радват. Ето, като пример, от събота газта падна и с отстъпката стана на левче литъра. Отдавна не е било така.
От друга страна, малко лафа; Българския беден, най - богатия беден.
Да знам знам че всички ще скочат как в днешно време колата не била лукс а НЕОБХОДИМОСТ и имаме конституционно ЗАДЪЛЖЕНИЕ да имаме поне 1 а някой път и две коли... Повтарям ЗАДЪЛЖЕНИЕ!!!!!! Така че и това не е критерии.
Това с годините хептем. Аз ако карам нова дачия каква е логиката мен да не ме подпомага държавата, но някой ако кара 13 годишна Х5 или Х6 да бъде спонсориран.
Също любимо по нашите ширини,на гол тумбак чифте пищови няма пари да се загащи но кара някой """премиум"" на 18 години дето харчи 18 на сто... по нанадолнище.

Зле обмислен и още по - зле приложена ПР акция.
- BOz
Ами новата Дачийка струва двойно на 15 годишна Х5-ца.
Значи щом имаш толкова пари, не ти трябва помощ.

Разход на хибрид-> 

-
ок, отвори мобилето и скивай че има 13 годишни кошници които струват повече от нова дачия
-
- Автомобил: Меган 2,Корола 1.8 хибрид
- Получена благодарност: 2 пъти
Никаква помощ за таралясници на по 20г бълващи кълбета дим.Те по принцип не трябва да са на улицата.Бил съм няколко пъти в Сингапур и се чудех защо няма много коли въпреки стандарта.Докато не ми казаха,че трябва разрешение да имаш кола което струва 72000 сингапурски долара.Чак такава мярка не очаквам но 10000лв. ми се струва справедливо.И тогава ще изчезнат пернишките голфове и БМВ тройки форсиращи с мръсна газ.Ще има бол място за паркиране и няма да се притесняваме,че някой таралясник си отваря вратата в твоята.
Последно промяна от travelboy1965 на 13 Юли 2022 18:48, променено общо 1 път.
- BOz
Както има и по-евтини от най-евтината нова Дачийка.

Разход на хибрид-> 

-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
А защо да не се изселите в Сингапур и там да се радвате на липсата на много автомобили? Ако вземете и ламарините - тъкмо ще са на по-сигурно място 

Последно промяна от Hursa на 13 Юли 2022 19:36, променено общо 1 път.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid