Corolla Cross - има ли собственици?
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Дали е доста шумна на магистрала? Ами зависи с какво я сравняваш и колко е чувствително ухото ти.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
-
- Автомобил: Toyota Corolla Cross
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 3 пъти
Новата Корола Крос 2024 е доста по-безшумна на магистралата от старата Корола седан 2008.
Все още не съм я напънала, че е под 2000км, но при 140км/ч като е в Еко режим си е супер тиха.
Все още не съм я напънала, че е под 2000км, но при 140км/ч като е в Еко режим си е супер тиха.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
То закупената и от България няма българско меню. Въобще нищо на български няма. (Или вече има?) 

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Мой роднина си купи пролетта Ярис Крос хибрид.Оня ден разглеждахме менюто подробно.Всякакви езици има, но български-не.Явно не ни считат за хора 

Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Дори на Android и Windows българският интерфейс ме дразни и не го ползвам.
А на автомобила сигурно ще е голям смях Руският интерфейс също е пълен ташак
Не разбирам какво не Ви харесва в английския!? Дори децата разбират английски език по-добре от български.
А на автомобила сигурно ще е голям смях Руският интерфейс също е пълен ташак
Не разбирам какво не Ви харесва в английския!? Дори децата разбират английски език по-добре от български.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Абе на мен ми харесва английския как звучи, ама нищо не разбирам

Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
► Виж съдържание
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Toypta corolla cross 2.0 TEAM
- Получена благодарност: 1 път
На мен английския не ми пречи, жена ми ще я кара предимно и тя държи да има БГ.Ама все пак е тъпо да нямаш опции.Още едно потвърждение,, че не ни ебават за нищо на Балканите.Отделно разликите в цените тук и в Германия за едно и също ниво на оборудване са от порядъка на 11к лв.
Здравейте,
Обмислям покупка на Корола Крос. Виждам че хибрид системите са различни(HV special 1.8, HEV 2.0) но като инфо в нета
излиза че просто 1.8 е малко по-икономична от 2.0.
Някой ако знае или има такава, да сподели мнение/озтиви/проблеми с тези мотори и като цяло има ли смисъл да се дават повече пари за 2,0?
Благодаря
Обмислям покупка на Корола Крос. Виждам че хибрид системите са различни(HV special 1.8, HEV 2.0) но като инфо в нета
излиза че просто 1.8 е малко по-икономична от 2.0.
Някой ако знае или има такава, да сподели мнение/озтиви/проблеми с тези мотори и като цяло има ли смисъл да се дават повече пари за 2,0?
Благодаря
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
svt86 двигателят 2.0 (M20A-FXS) е по-съвременен (2018г) от 1.8 ( 2ZR-FE) , който е доста стар като разработка: 2007г
---
E.D. един бърз преглед на немския сайт на Тойота показва че Yaris Cross там е по-скъп от тук.
---
E.D. един бърз преглед на немския сайт на Тойота показва че Yaris Cross там е по-скъп от тук.
Последно промяна от TATI на 14 Сеп 2024 19:21, променено общо 1 път.
Причина: Слети мнения
Причина: Слети мнения
Toyota RAV 4 Hybrid 2024 (A25A-FXS), Yaris Cross 2024 (M15A-FXE), Toyota Corolla 2008 1.4 D4D Luna (1ND-TV)
-
- Автомобил: Toypta corolla cross 2.0 TEAM
- Получена благодарност: 1 път
обърках се, мисля чe пиша в раздела за Corolla cross.Ама нека да ми е простено, че съм нов.Прав си.И един по бърз поглед и сравнение из немските саитове за нови коли-corolla cross 2.0 TD У Германия vs Corolla cross 2.0 s с гръмкото име ексклузув + и има разлика към 11 хил лв
- zi_zi_top
В България цените на всички Тойоти са по-ниски от тези в Германия.
Нивото Executive plus в България е аналогично на Team Deutschland.
Не сравнявайте круши с ябълки.
Нивото Executive plus в България е аналогично на Team Deutschland.
Не сравнявайте круши с ябълки.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
При такава разлика в цената - представете си, каква е разликата в качеството на предлаганите модели от немските и от българските дилъри.
Може би поради това и не си правят труда да адаптират автомобилите за нашия пазар, а това е в ущърб не само за комфорта на шофьора, но което много по-лошо във вреда и на безопасността. Адаптацията на български не е лукс, адаптацията показва не само уважение към потребителите на нашия пазар, тя е необходимост и трябва да се изисква. И вината е на нашите така наречени "политици", че няма закон, задължаващ производителите да адаптират така продуктите си - поне, когато са за нашия пазар, а би трябвало да е за всички стоки предлагащи на пазара на "евросъюза".

Това, че е "по-съвременен" за съжаление не означава "автоматично", че е по-добър от по-стария и съвсем не означава, че е по-икономичен.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- zi_zi_top
Ако се върнеш към видеото на Car care nut, което споделих по- рано в темата ще видиш и чуеш защо актуалния ДВГ M20A-FXS е по-добър и мощен.
Не бива да се подценяват усилията на конструкторите в Тойота за усъвършенстване на технологиите.
Лично аз след тестване на предишните генерации на хибриди не бях очарован. Корола Крос 2.0 хибрид е по-добра дори от предишните Короли и CHR с двулитров хибрид.
Не бива да се подценяват усилията на конструкторите в Тойота за усъвършенстване на технологиите.
Лично аз след тестване на предишните генерации на хибриди не бях очарован. Корола Крос 2.0 хибрид е по-добра дори от предишните Короли и CHR с двулитров хибрид.