Икономичен автомобил ли е Prius?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 337 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
Нафта не зареждам.... Съвсем не твърдя, че няма как да се измами - напротив...
Но въпреки, че съм редовен клиент на бензиностанциите, никога до сега не съм получавал някаква сериозна разлика между БК и 'изчисления' метод...
Т.е. - грешката на колонката винаги е била в нормите в използваните от мен бензиностанции (при заредени около 10х.литра бензин само през последните 4 години)...
Но въпреки, че съм редовен клиент на бензиностанциите, никога до сега не съм получавал някаква сериозна разлика между БК и 'изчисления' метод...
Т.е. - грешката на колонката винаги е била в нормите в използваните от мен бензиностанции (при заредени около 10х.литра бензин само през последните 4 години)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 1 път
При Приус 2 е такъв, но на твоя модел Тойота се върнаха на изпитания 'твърд' резервоар. Също не разбрах как 0.81 + 43.19 = 45л.prius 3 написа:Споко, резервоара и горивната система на Приус не е баш, като на обикновен автомобил и няма такава опасност да пре.ба колата. Освен всичко резервоара е като мехур и се адаптира според количеството гориво, което има вътре...

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Do kolkoto sa mi kazvali ot TMA i drugite servizi pri svarshvane na gorivoto ECU-to na hibrida registrira greshka. I do neinoto iztrivane chakash da doide niakoi s tester ili otkachash akumulatora sled kato zredish. Ne sum testval do sega istina li eslowtraveler написа:Как е решена логиката при свършване на горивото при приуса? Дали няма да тръгне да се опитва да запали двигателя прекалено усърдно?
За нормална бензинка оставането без бензин не е проблем - двигателя изгасва...

- slowtraveler
Логично решение... Напълно вероятно е да е така, въпреки, че отстрани може да изглежда неудобно...Vesko написа:Do kolkoto sa mi kazvali ot TMA i drugite servizi pri svarshvane na gorivoto ECU-to na hibrida registrira greshka. I do neinoto iztrivane chakash da doide niakoi s tester ili otkachash akumulatora sled kato zredish. Ne sum testval do sega istina li eslowtraveler написа:Как е решена логиката при свършване на горивото при приуса? Дали няма да тръгне да се опитва да запали двигателя прекалено усърдно?
Иначе ще се намери някой, който да натиска ON/OFF докато се мъчи да запали

- Not_active_user_1
Опссс, благодаря за корекцията, пропуснал съм единицата пред десетичната запетая.Scott написа:При Приус 2 е такъв, но на твоя модел Тойота се върнаха на изпитания 'твърд' резервоар. Също не разбрах как 0.81 + 43.19 = 45л.prius 3 написа:Споко, резервоара и горивната система на Приус не е баш, като на обикновен автомобил и няма такава опасност да пре.ба колата. Освен всичко резервоара е като мехур и се адаптира според количеството гориво, което има вътре...

По отношение резервоара, преди да купя колата 2011-та пишеха, че резервоара е такъв, какъвто споменах по-горе. Имаш ли някакво инфо, че наистина е така, както казваш. Сайт, линк, ако може, защото намирам много противоречива информация по въпроса.
- Not_active_user_1
Интересно, ако действително е така. Толкова електроника, системи, ала-бала и да са пропуснали нещо толкова елементарно, което е просто софтуерно и може веднага да се коригира. Не виждам логика да е така, но всичко е възможно. А как ли стои въпроса с плъгин хибридите? И при тях ли е така? Там пък, абсолютно никаква логика не виждам.Vesko написа:Do kolkoto sa mi kazvali ot TMA i drugite servizi pri svarshvane na gorivoto ECU-to na hibrida registrira greshka. I do neinoto iztrivane chakash da doide niakoi s tester ili otkachash akumulatora sled kato zredish. Ne sum testval do sega istina li eslowtraveler написа:Как е решена логиката при свършване на горивото при приуса? Дали няма да тръгне да се опитва да запали двигателя прекалено усърдно?
- slowtraveler
Че нали точно това е софтуерното решение - компа разбира, че двигателя не може да запали и не се мъчи безкрай...
Затова явно са тръгнали по по-лекия път - опитва се да запали, и ако не успее до определено време - вдига флага за грешка и спира опитите.
Решение със софтуера 'при показание 0 спри да палиш двигателя' не е решение - бензиномера не е абсолютно точен уред особено при движение...
При мен много пъти след продължително светене на резервата, компа ми е показвал 'остатък 0 км' (на кашкая дори под 20-30км показанието направо изчезва - за да не те лъже)', а съм въртял поне 10 км след това...
След което се оказва, че съм имал още поне 3-4 литра в резервоара.
Ти кой вариант предпочиташ - да останеш на пътя защото компютъра е решил, че нямаш бензин, или втория - компютъра да установи, че двигателя повече не може да запали (след изцеждане на последната капка) и да даде грешка.
За мен втория вариант е по-логичен.
Затова явно са тръгнали по по-лекия път - опитва се да запали, и ако не успее до определено време - вдига флага за грешка и спира опитите.
Решение със софтуера 'при показание 0 спри да палиш двигателя' не е решение - бензиномера не е абсолютно точен уред особено при движение...
При мен много пъти след продължително светене на резервата, компа ми е показвал 'остатък 0 км' (на кашкая дори под 20-30км показанието направо изчезва - за да не те лъже)', а съм въртял поне 10 км след това...
Ти кой вариант предпочиташ - да останеш на пътя защото компютъра е решил, че нямаш бензин, или втория - компютъра да установи, че двигателя повече не може да запали (след изцеждане на последната капка) и да даде грешка.
Ето къде били моите 4 литра,от Лекса в Кашкаяslowtraveler написа:Че нали точно това е софтуерното решение - компа разбира, че двигателя не може да запали и не се мъчи безкрай...

- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Толкова ли е трудно като засмуче въздух да излезе съобщение на дисплея "Моля сипете бензин" и да забранява паленето? При наливане на бензин (нивомер показващ стойност над 0) ще позволява паленето, без нужда от изтриване на грешката.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
Бях чел някъде за един куриозен случай - някакъв реднек в Щатите беше осъдил Тойота за това че Приуса му се скапал понеже карал до последна капка гориво. Интересното беше че пробега му показвал 25 мили, той тръгнал за бензиностанцията, която е на 25 мили от къщата му, но като стигнал установил че си забравил портфейла, върнал се, взел го и на обратния път към бензинистанцията колата угаснала, светнали червените ламБи и дотам. Неговия аргумент беше, че при показващ пробег от 25 мили борд компютъра го 'излъгал', защото не стигнал до бензиностанцията която е на разстояние 25 мили от къщата му.prius 3 написа:...Толкова електроника, системи, ала-бала и да са пропуснали нещо толкова елементарно, което е просто софтуерно и може веднага да се коригира...

- slowtraveler
Как ще разбереш 'че е засмукала въздух', а не, че има проблем с нивомер или помпа?biro написа:Толкова ли е трудно като засмуче въздух да излезе съобщение на дисплея "Моля сипете бензин" и да забранява паленето? ...
Точно това е проблема в това решение...
-
Ако всеки път като ти останат 0.81 литра успяваш да налееш 43.19 значи си с твърд резервоар. Мехурестия няма постоянен обем.prius написа:…Сайт, линк, ако може, защото намирам много противоречива информация по въпроса.
- slowtraveler
Абе вие с пипетка ли наливате тоя бензин ? 
С какво го мерите бензина, щом пишете, че 'останали 0.81л' - бензиномера е мноооооооого далеч от тази точност...

С какво го мерите бензина, щом пишете, че 'останали 0.81л' - бензиномера е мноооооооого далеч от тази точност...
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Защо да не го мерят с пипетка? Нали е хибрид и е много икономичен :(((slowtraveler написа:Абе вие с пипетка ли наливате тоя бензин ?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Not_active_user_1
Когато в постъпи информация че няма гориво и имаме засмукване на въздух, чак тогава. Вземат се 2 неща, а не само едното.slowtraveler написа:Как ще разбереш 'че е засмукала въздух', а не, че има проблем с нивомер или помпа?biro написа:Толкова ли е трудно като засмуче въздух да излезе съобщение на дисплея "Моля сипете бензин" и да забранява паленето? ...
Точно това е проблема в това решение...