Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 375 пъти

Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн

Мнение от slowtraveler » 16 Апр 2022 00:50

Krachunov написа: 15 Апр 2022 23:17 сега разбира се може да се е изнесал и да му стърчи някаква малка част която ти да забършеш
Не на Тойота, но те системите са доста близки като начин на действие - мен винаги ме е дразнело това, че системата следеше дали пътят пред автомобила е ИЗЦЯЛО чист по треакторията, по която се движи, за да не забърше дори ръбче...
Затова многократно ми е удрял спирачки в града когато застигам завиващ надясно автомобил - автомобилът прави тази маневра с ниска скорост, а аз го доближавам много бързо. Виждам, че остава да стърчи ръбчето, което ако не се прибере колата - ще го забърша, но колата се изнася бавно, и преценявам, че дори да спре по някаква причина - с леко чукване на волана ще заобиколя тези стърчащи 20-30см (като алтернативен вариант)... Е да, ама системата 'вижда', че има стърчаща част пред моя автомобил и набива спирачки...
Иначе при изпреварване - да, и там ми е светвало предупреждение, но не е сварвало да ми удари спирачка - или е усетил кик-дауна, или е било в края на маневрата - т.е. за части от секундата съм излязъл от 'сянката' на ТИР-а...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Krachunov
Автомобил: Тойота корола
Благодарил/а: 69 пъти
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от Krachunov » 16 Апр 2022 00:59

Да това казвам... да ти удари спирачката явно си много заспал... Отделно колегата горе, дето спомена сценарии набил си се в тира изпреварваш този дето прави зад теб двойно изпреварване... абе всички са за затвора както пееха черно фередже

astranom
Автомобил: Toyota Corolla Sedan Hybrid
Получена  благодарност: 8 пъти

Мнение от astranom » 20 Апр 2022 09:57

Здравейте,

Знаете ли дали има скорошен сотуерен ъпдейт за Корола? Моята е хибрид, взета ноември 2019. Така и така ще се сменят гуми, да го съчетая и това.

Поздрав!

Krachunov

Мнение от Krachunov » 20 Апр 2022 12:07

ultrared
Автомобил: Corolla 1.8 Hybrid Sedan 2022

Мнение от ultrared » 22 Апр 2022 09:48

Привет,
сигурно е дискутирано, но все пак ще попитам и аз. След светването на лампата на резервоара за ниско ниво на гориво, реших да карам на резерва докато показателя за оставащи километри с наличното гориво стана 5 Км , и чак тогава заредих. И събра 35л.. След като резервоара е 43 литра, значи е имало все пак още 8л в него. Нарочно ли е направено индикатора за оставащи Км да показва доста по-малко отколкото са реално оставащи или компютъра ми е направил някаква грешка ?

Volkata
Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
Благодарил/а: 9 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от Volkata » 22 Апр 2022 10:06

Ами точно за такива тестове според мен е направено нарочно, аз и по магистралата съм правил тест на друга тойота само където преценката явно не беше добра и останаха 0 км и нямаше къде да заредя и ако не беше така направено щях да си създам доста главоболия та оставащия range не е докато ти свърши горивото мисля на повечето коли и марки
Toyota Corolla 1.6 e210

Krachunov

Мнение от Krachunov » 23 Апр 2022 07:40

Май си нямате работа но пък се чудите на техниците в тойота, как да им създадете :cheers:

Аватар
peterhr
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 31 пъти
Обратна връзка:

Мнение от peterhr » 23 Апр 2022 10:56

Затова на друга марка коли, няма "Оставащи 20км", "Оставащи 19км" и т.н.
След като покаже "Оставащи 51км", следващия надпис е "ЗАРЕДИ НЕЗАБАВНО".
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT

Marvin_to

Мнение от Marvin_to » 24 Апр 2022 11:30

Здравейте, предстои ми купуване на нов автомобил за семейство с две малки деца. Решил съм да закупя нова кола и за сега съм се спрял на Corolla Touring Sports с 2.0 двигател и ниво Luxury. Като цяло ми трябва надежна непретенциозна кола, която да събира багаж и да е удобна за пътуване. Не съм по агресивното каране, не държа да е кой знае колко бърза и пъргава, но бих искал все пак да дава някаква възможност за изпреварване. Поне веднъж годишно ми се налага да пътувам на дълго разстояние до Европа (1500 км в едната посока) с цялото семейство, така че бих искал да е комфортна по магистралата и не много шумна. Мислите ли, че това е най-удачния избор за тази цена, какви други алтернативи мога да разгледам? Това ще ми е едва втория автомобил и първия който купувам чисто нов. Нямам никакъв опит с българските дилъри. Възможно ли е да се договори някаква остъпка и ако да какъв процент бих могъл да очаквам? Колко се чака в момента за такава Корола и колко трябва да се предплати? Бих могъл да я купя в брой или на изплащане, зависи от условията. Каква е нормалната лихва, ако ще е на изплащане?

Borkata_
Автомобил: Corolla TS 2.0 MY22 Luxury

Мнение от Borkata_ » 24 Апр 2022 22:20

Мисля,че в момента Туринг Спорт не се предлага в Бг.Бяха обявили скоро,че се е изчерпала квотата за тази година

Volkata

Мнение от Volkata » 24 Апр 2022 22:35

Погледнете Камри, дори първото ниво е пре богато на екстри и от към двигател ще е по добро и возия, а за багаж за път по мое мнение няма голяма разлика дали е комби, за пренос на пералня да има значение, успех с избора
Toyota Corolla 1.6 e210

Krachunov

Мнение от Krachunov » 25 Апр 2022 07:34

Камрито несъмнено е хубава, но върви с цена. Базояото камри нямаше подгрев на седалките и още няколко дребни неща, които бяха налични за корола екзекютив например.
В същото време вътре е доста по просторно. Королата е нисичка вътре и на задната седалка 2ма е оптимално. 3ма ще е много тясно.
Ако редите много и малки багажчета, дали е седан или комби,да няма значение. Но при по - обемни неща, е друго. Лично аз предпочитам комби.
Камрито не е предвидено да може да се сложи греди на покрива, за разлика от королата. Нещо което може мнооого да увеличи капацитета, с бокс отгоре. Или пък ски,колела.

От към разход камрито сто процента ще дава по - добър, пред 2ката корола, дори и срещу 1.8.

Някой може и да не се съгласи, но 1.8 двигателя според мен дава достатъчно за комфортно пътуване, освен това спрямо 2, гледам е по - малък разхода

dracunculus
Благодарил/а: 177 пъти
Получена  благодарност: 116 пъти

Мнение от dracunculus » 25 Апр 2022 08:44

Абсолютно съм съгласен, Крачунов. С две думи...и по мое мнение Камрито е по-комфортната и мощна кола, която е и по-непрактична (все още не мога да си обясня как кола с претенции да е конкурент на Е-Класа, 5ца, А6 и т.н. не може да носи гредички отгоре) и по-скъпа. В крайна сметка въпрос на лични нужди и възможности е :cheers:
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 169 пъти

Мнение от Hursa » 25 Апр 2022 12:03

Имаше оплаквания от двулитровия по отношение на разхода - но поне аз съм доволен. Особено от разхода при висока скорост - 180 държи на около 3000 3200 оборота. За магистрала май е по-удачния избор. Иначе камрито е нормално да дава по-висок разход - по-голяма, по-луксозна, поради това по-тежка. Доста по-голям двигател, а и по-мощен, с по-ниска степен на разширение по сравнение с двулитровия на королата. (А и поддръжката на камрито ще е по-скъпа, предполагам.)
За по-тиха - до като не смених зимните гуми, с тия летни фалкен (с които ми я продадоха) - бих казал, че е чувствително по-обезшумена, поне по сравнение със стария аурис. Винаги с летни гуми колите са ми били по-безшумни. До сега - отвратително шумни, дори не предполагах, че може да има толкова шумни гуми и толкова да зависи шума в автомобила от гумите. Със зимните - скоростта не се усещаше. Но с летните фалкени си се усеща. Определено са се изложили с тия гуми (при това "брандирани" за тойота).
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Volkata

Мнение от Volkata » 25 Апр 2022 18:03

Аз съм с фалкен, и са идеални, но при монтжа не ми бяха направил добре баланса та споделям го да обърнете внимание и на това и също на колко са напомпрни и да с летните е мн ппо мека возията и с фалкена също
Toyota Corolla 1.6 e210

Публикувай отговор