Аз съм разочарован от Веско - свали разхода под 10/100... Не мога да повярвам - сигурно е от италианския бензин?LEXUS написа:Уважавам твоето мнение,както всяко друго. Но като погледна spritmonitor няма ML с разход под 10/100, при това с по 150-160 коня само, горе-долу 2 пъти по-малко от Лексуса,който караш. A Lexus RX450h пък няма такъв,който да харчи над 10/100км. Разбира се, ако не си поставиш такава цел.
Икономичен автомобил ли е Prius?
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
Мнение от Rudy » 24 Юли 2013 16:48

Rudy
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 24 Юли 2013 16:52
Dori i az si uchudih kato vidiah statistikata. Posledniat put zaredih na magistralata i karah do triest. Ne sum zarejdal pak i ne e vklucheno zarejdaneto s sredniat razhod. No po BK ot zarejdane sum se dvijil s 9.2l/100. Ama to mai e ot pretovarienite magistrali poveche, ot kolkoto ot kachestvoto na gorivoto.... Ili puk cenata. Posledniat put popadnah na benzinostancia deto benzina beshe 1.9e/l :( Ama za smetka na tova puk e ikonomichna kolata, ta sredno s pari pak harchi ednakvoRudy написа:Аз съм разочарован от Веско - свали разхода под 10/100... Не мога да повярвам - сигурно е от италианския бензин?LEXUS написа:Уважавам твоето мнение,както всяко друго. Но като погледна spritmonitor няма ML с разход под 10/100, при това с по 150-160 коня само, горе-долу 2 пъти по-малко от Лексуса,който караш. A Lexus RX450h пък няма такъв,който да харчи над 10/100км. Разбира се, ако не си поставиш такава цел.

Vesko
Мнение от петър » 24 Юли 2013 17:00
Даже ми обясниха как го правят,просто настройват машините на еденица сума да не пуска еденица гориво а 0.95% да кажем.
И като добавим и темата за качеството и става чудесно.Та на Веско джипа сигурно и тук си гори толкова,ама с празните литри......
петър
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 346 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 24 Юли 2013 18:11
Как все попадате на такива бензиностанции? Откакто водя статистиката (от доста години) нито веднъж не са ме 'думкали' с количеството.петър написа:Тук доста ни думкат наистина и в количеството,последния ми пример е от преди 2 дена на 60литра около 4 ми се губят..
БК и изчисленията показват еднакво гориво (в рамките на нормалната статистическа грешка или физическите закони).
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
петър
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юли 2013 22:16
Нямам инфо да са ги сменяли.slowtraveler написа:На новите не се ли върнаха към стандартния резервоар поради това, че предходния 'с мехура' излезе неуспешно решение (че и капризно при ниски температури или препълване)?
Как е решена логиката при свършване на горивото при приуса? Дали няма да тръгне да се опитва да запали двигателя прекалено усърдно?
За нормална бензинка оставането без бензин не е проблем - двигателя изгасва... Да, помпата малко ще позагрее, но какво от това.
Стига да не е постоянно - това не е проблем.
Сипваш бензин, врътваш ключа мааалко повече, палиш и заминаваш...
Не вярвам да почне да го прави това с двигателя. При толкова електроника да направят такъв пропуск е немислимо според мен.
Оставането без гориво в резервоара е опасно, но не заради загряването на помпата, а заради вибрациите, които се тушират от течността вътре. Т.е. вибрациите скапват горивната помпа, а не загряването или прегряването.
Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юли 2013 22:19
Горе-долУ макс. 130 км/ч на магистрала, 110 км/ч на извънградско и до 80 км/ч градско.петър написа:При прехода с които си минал 1125км, с един резервоар с каква скорост си се движел горе-доло?? До 120км/ч или...
Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юли 2013 22:26
Какви реклами да чета, като колата всеки ден е в ръцете ми! Още на първият тест драйф БК го разгадах без усилие и без да чета книжката. Не мисля, че съм гении, което значи, че щом съм разбрал кое, какво означава са го направили интуитивно. Точно какви стойности показва в долният ляв ъгъл казвам по ред:Vesko написа:Ili pri lexus za propusnali intuitivnostta ili si chel mnogo reklamiprius 3 написа:БК на Приус е много просто направен, интуитивен и дава много подробна информация.
RX2(tazi na Rudi) izobshto ne pokazva ostavashti kilometri. Moje bi prosto pazi sarceto na vadacha
RX3 pokazva ostavashti kilometri. no pokazva oshte mnogo posredstvena informacia. Kato: sreden razhod ot nulirane, sreden razhod ot zarejdane, sredna skorost ot nulirane. Niama nikakv info za tekushtiat trip. Neshta deto ML-a primerno si gi pokazva.
1. Изминати км.
2. Оставащи км. до следващото сервизно обслужване
3. Колко км. остават до следващото зареждане с досегашният стил на каране от последното зареждане
Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юли 2013 22:37
БК всеки път ще те лъже по един и същи начин. Въпросът е да знаеш с колко и от там да си правиш сметките. Моят лъже с 0,2-0,3 л/100км и е най-точното показание до сега, което съм имал. Обикновено БК на други автомобили съм забелязал, че лъже с около и над 0,5л/100 км. Колонките, ако имаш съмнение, че лъжат пълниш до гърловината, зануляваш и като знаеш колко ти е обема на резервоара и колко си карал с определен разход можеш да хванеш дали те ментрят или не. Аз до сега не съм хващал подобно нещо. В БГ зареждам предимно на ЛукОйл, ОМВ и РомПетрол. Разлика в поведението на колите, които карам няма с българските и немските горива. Разлика в разхода има, но той е минимален и го отдавам предимно заради по-ниската скорост, по-честото намаляване заради дупки и препятствия и качеството на асфалта. Около 0,5/100 и по-малко ми е разликата между немско и българско каране.Rudy написа:Ако това е целта - провалили са се. Като направя 500км и се оглеждам за колонка (най-дългия ми пробег с едно зареждане е 580) - обаче се оказа, че тогава имах още 6-7 литра. Само веднъж съм ходил с туба до бензиностанция (с един пасат) и никога повече.Vesko написа:RX2(tazi na Rudi) izobshto ne pokazva ostavashti kilometri. Moje bi prosto pazi sarceto na vadacha
Иначе не ме е грижа за показанията на БК, 'щото разбирам, че някой лъже - или БК или колонката. Другаде писах за доказателствата, че колонките мамят, ама по техните показания плащам горивото.
А пък от една седмица се забавлявам с гласовите команди - открих, че има неща, които са скрити и не можеш да извикаш на дисплея с копчетата, а само с гласовите команди - разбира се ако успееш да докараш произношението на Джинглиш.
Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юли 2013 22:39
Мръсника, зяпа талянките и кара по-бавно, а от там прави икономии...Rudy написа:Аз съм разочарован от Веско - свали разхода под 10/100... Не мога да повярвам - сигурно е от италианския бензин?LEXUS написа:Уважавам твоето мнение,както всяко друго. Но като погледна spritmonitor няма ML с разход под 10/100, при това с по 150-160 коня само, горе-долу 2 пъти по-малко от Лексуса,който караш. A Lexus RX450h пък няма такъв,който да харчи над 10/100км. Разбира се, ако не си поставиш такава цел.

Not_active_user_1
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 24 Юли 2013 22:43
Не си прав - горивото смазва и охлажда помпата. Най-явно проблема се вижда при газаджиите... Вибрациите не влияят в такава степен на едно двигателче като за радиоуправляема количка ..prius 3 написа:...
Нямам инфо да са ги сменяли.
Не вярвам да почне да го прави това с двигателя. При толкова електроника да направят такъв пропуск е немислимо според мен.
Оставането без гориво в резервоара е опасно, но не заради загряването на помпата, а заради вибрациите, които се тушират от течността вътре. Т.е. вибрациите скапват горивната помпа, а не загряването или прегряването.
А относно електрониката и безупречността. Доколкото съм чел из разни форуми, има интересни пропуски - като например споменатото по-горе препълване на 'мехура', което влече след себе си check engine лампа, нужда от смяна на резервоара и други идиотски и учудващи поне за мен недомислици, които не са срещани в други 'нискотехнологични' автомобили... Или пък намаляване обема на 'мехура' с 4-5л при ниски температури..
Точно тези неща са принудили след 2010г да се върнат обратно към стандартна система на резервоара и на вентилацията на резервоара..
slowtraveler
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юли 2013 22:50
Това е типична черта на българина да търси причините другаде, а не в себе си. В БГ са единици хората, които си пълнят резервоара до гърловината и като падне нивото му до половината пак да налеят до гърловината. Всеки кара на резерва, отива да налее за 20 лв и то максимум и после прави едни сложни сметки и почва да обвинява бензиностанциите, ББ, Костов и международното положение, а не мисли, че колкото по-голям е обема на празното пространство в резервоара, толкова повече изпарения има и толкова повече от горивото му излита във въздуха. Особено на това горещо време. На Приус резервоара, обаче е направен така, че проблема с изпаренията е минимизиран и не влияе на разхода.slowtraveler написа:Как все попадате на такива бензиностанции? Откакто водя статистиката (от доста години) нито веднъж не са ме 'думкали' с количеството.петър написа:Тук доста ни думкат наистина и в количеството,последния ми пример е от преди 2 дена на 60литра около 4 ми се губят..
БК и изчисленията показват еднакво гориво (в рамките на нормалната статистическа грешка или физическите закони).
Not_active_user_1
- Not_active_user_1
Мнение от Not_active_user_1 » 24 Юли 2013 22:53
Not_active_user_1
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 24 Юли 2013 23:04
Прав си за търсенето на причинитеprius 3 написа:...
Това е типична черта на българина да търси причините другаде, а не в себе си. В БГ са единици хората, които си пълнят резервоара до гърловината и като падне нивото му до половината пак да налеят до гърловината. Всеки кара на резерва, отива да налее за 20 лв и то максимум и после прави едни сложни сметки и почва да обвинява бензиностанциите, ББ, Костов и международното положение, а не мисли, че колкото по-голям е обема на празното пространство в резервоара, толкова повече изпарения има и толкова повече от горивото му излита във въздуха. Особено на това горещо време. На Приус резервоара, обаче е направен така, че проблема с изпаренията е минимизиран и не влияе на разхода.

Относно изпаренията - всеки производител има оригинални и добри решения - не бих коментирал кое решение е по-правилното.
На маздата например резервоара е с повишено налягане (на авенсиса май пак беше така), което по принцип намалява изпарението... А отдавна изпаренията от резервоара не се губят - те се вкарват за изгаряне, така, че не би трябвало това да влияе на разхода...
Относно лятото - забелязал съм, че лятото БК започва да показва маалко по-голям разход в сравнение със зимата/пролетта/есента... Което е напълно логично, защото горивото в резервоара се нагрява и разширява доста повече в сравнение със оригиналната си температура. Т.е. зареждаш 55л, а в резервоара стават 56-57л...
А зареждане 'до гърлото' точно поради вентилационната система отдавна не е 'абсолютно точен метод'... При напълно зареден резервоар, дори и да виждаш бензина в гърловината, винаги имаш свободен обем за разширение (подобно на газовите бутилки за LPG, които се пълнят до около 80% от обема си)... Просто разклати автомобила, или измини 50 метра с лашкане на автомобила, и отвори отново гърловината - няма да видиш бензин...
slowtraveler
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Rudy » 24 Юли 2013 23:30
Бяха писали и при колко градуса се желира нафтата, колко парафини има в нея и т.н. Това на 5 бензиностанции от различни вериги. На всичките им бяха съставили актове и бяха уволнени служители. Ама да не мислите, че нещо се е променило? Дори и вързани към НАП - шашмите си продължават със същата сила.

Rudy
Обратно към “Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru