T.e. 14kWh суперкондензатори ти е почти 200кг

T.e. 14kWh суперкондензатори ти е почти 200кг
В това, че батерията на хибрида го прави това зареждане разреждане - десетки пъти за едно такова пътуване. Това, че батерията е показала нулев заряд на таблото - съвсем не значи, че се е "разредила" силно, а само че е достигнала зададения и лимит.dracunculus написа: ↑11 Фев 2022 19:46 една хибридна батерия 50кг, която се разрежда-зарежда в диапазона 30-70% (числата ги давам много приблизително, с нагледна цел) и струва около 6000лв?
Изкарай най-новите и да разсъждаваме над тях.
Може ли превод според теб на това нещо:
Исходя из того, что масса электродов графенового суперкондесатора составляет от 1/4 до 1/2 общей массы, эффективная плотность электроэнергии составляет 21-48 Вт-ч/кг, что сравнимо с показателями никель-металл-гидридных аккумуляторов, которые сейчас используются в автомобилях с гибридной силовой установкой.
Така си е.Батерията не ме притеснява въобще.Търгувам с електроника от Китай и хвърлих едно око какво се предлага за Корола.То не бяха отделни клетки за батерия,лед осветленияWoLF написа: ↑11 Фев 2022 20:37 Не мисля, че скапването на батерията е основателна причина да се избягва хибрид. Данните показват друго - Тойота дава 10г гаранция, а моята почна да се скапва след 14г. и то единични клетки. Останалите изглеждат в много добро здраве. Говорим за 14г. кола. Който не е ремонтирал нещо по такава да вдигне ръка и то на стойност 100лв за клетка в най-лошия случай![]()
Много ще ми е любопитно какво ще стане с тези батерии, след 10-на пъти с товар от около 120А.travelboy1965 написа: ↑11 Фев 2022 21:57 Търгувам с електроника от Китай и хвърлих едно око какво се предлага за Корола.
Ами в Алибаба има коментари от търговци.Вземи и прочети.Китай отдавна не е това което беше.Аз се занимавам с внос от 25 години.Ходил съм доста пъти в континентален Китай и Хонгконг.Найстина имат страшен прогрес в качеството.BOz написа: ↑11 Фев 2022 22:00Много ще ми е любопитно какво ще стане с тези батерии, след 10-на пъти само товар с. около 120А.travelboy1965 написа: ↑11 Фев 2022 21:57 Търгувам с електроника от Китай и хвърлих едно око какво се предлага за Корола.![]()
Това е 2006 - 2010 година. Но пак - това са под 50 - 25 кг за киловат, нека са с 20% повече. И остават другите предимства. Много висок КПД на зареждане/отдаване. Сравнително висока мощност по отношение на енергоемкостта. Значително по-широк температурен диапазон. Висока надеждност (не е проблем за батерията - разряд дори до "0"). И най-вече - огромно количество "цикли" при сравнение с батерията, огромен експлоатационен период.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта