Че то за София има един, единствен официален сервиз на Landi Renzo, на края на Ботевградско, "Ицо Танев" се казва газаджията. Няма друг сервиз в София, който да има компютър на Landi Renzo за тестове, инжектори или каквито и да е други части. По другите сервизи "диагностиката" стига до там, че да ти сменят копчето на газта и да тестват с друго и като алтернатива да ти кажат - "Ами, ако искате да оставите за 2-3 дни джипа да пренавържем цялата газова, ама най-добре си отидете в официалния сервиз".
Освен Landi Renzo, има още една марка - BRC, с която като те види газаджия и бяга като Дявол от тамян - "Ааа, ние BRC не правим, съжалявам"

Като си събрах и сметнах всичките разходи свързани с:
- това да ида от тук до края на Ботевградско и обратно
- там с тестове, тегели и настройки на ниски, средни, високи обороти и скорости
- и го умножих по броя пъти, които ходих до там
- и като го събрах с разходите да обикалям други газаджии (на Околовръстното, в Хаджи Димитър една много голяма газаджийница има), в Хаджи Димитър едни други, дето май били имали компютър за Landi Renzo (нямаха) и т.н. други квартални и не знам ти какви газаджии
- и всички телефонни разговори с приятели, познати, газаджии, уговорки, обяснения
- и търсенето в двуцифрено число автоморги за компютър или инжектори на газовия инжекцион на старо, обикаляне и телефони
- цялото ставане "Ела в Събота 8:30 да я тестваме" (и да си отвисиш от 1 на обяд)
- и да оставиш джипа за тестове, да идеш с такси на работа и после с такси да идеш да си го вземеш
- да гледам и слушам "великите екперти" как работят на принципа "дайте да видим кво ше стане, ако направим еди-кво-си" и накрая да ти кажат "ами, работи и с тоя компютър, ама тя и с твоя работи... не знам защо ти гасне автоматик с 90 км/ч в движение, докато си настъпил газта"
Като си събера всички тия разходи + нерви + изгубено време и сметката излиза, че на бензин нещата просто са прекрасни. И, не, не ме интересуват историите за коли от втората половина на 20-ти век как "Аз карам кола 1997-ма и нямам проблеми с газта"
И това не е изолиран случай с моето Landi Renzo на моя джип. Явно всеки път се оказва "изолиран случай" с моето Рено (лека кола, едно време), с на брат ми Пежото, на кумеца Аудито, с на близък приятел Опела и общо взето ВСЕКИ-ПЪТ-БЕЗ-ИЗКЛЮЧЕНИЕ слушам едни и същи неща - "Ние сме направили 2000 такива автомобила, тоя явно нещо е дефектен, само с тоя има явно някакъв проблем, не е от газовата". За ВСИИИИИЧКИ възможни газови инжекциони - BRC, Landi Renzo, Fobos, Lovato, все тая, при това на всички възможно видове марки и модели автомобили. Лично аз карах 7 пъти за 1500км пробег на брат ми Пежото до неговия ужасно-блъзк-приятел-газаджия в официалния сервиз, дето му сложи Fobos-а, не знам ти какъв хипер интелигентен, самонстройвал се в движение, самообучавал се, не знам кво. На 8-мия път я закарахме до Долни Богров, където гледаха, мигаха, чудиха се... И те нищо не направиха

Та продадохме Фобоса на 3000км пробег след общо 12 пъти разходки за настройки. Без да преувеличавам. Отне му 7 месеца на брат ми, докато го продаде за 400лв (чисто нов на практика), беше си даже в гаранция.
Не съм изчел цялата тема, но ми е интересно на чисто новите Тойоти, на които се слагат газови инжекциони - колко от тях имат проблеми в първите си 10,000км пробег? Инжектори? Компютър? Настройки? Превключва-си-когато-си-иска? Не-превключва? СМениха-ми-гаранционно-еди-кво-си-по-газовия-инжекцион?