Изборни резултати
Re: Изборни резултати
всеки път когато някой обяснява как ще гласува за ББ ,след 12 години в политиката ,се изумявам по един и същ начин. мисля че си заслужаваме положението и ни харесва. започвам да разбирам морала и съжденията на политиците ни.
+1-слоу
+1-слоу
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Жоре, а кои са следващите? Пръмовата ли? laugh.gifslowtraveler написа: Нагледах се и на тея... Ще търсим следващите... Дано някой път все пак умерим свестни хора...
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
kikи: кой от сегашните ти се стори незаменим??:) с пръмова беше съпартиец,ако ще го сменяме с нея или със бившите му съпартийци от БСП, няма смисъл:)
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Има време Кики.... Ще видим...Kiki написа:Жоре, а кои са следващите? Пръмовата ли? laugh.gifslowtraveler написа: Нагледах се и на тея... Ще търсим следващите... Дано някой път все пак умерим свестни хора...
Тъй-като съм роден оптимист (и бивш състезател в този клас

В първия случай има 0.0001% шанс нещата да се подобрят. Във втория случай шанса е 0% - ще тъпчем на място...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
В близко бъдеще няма да бъде допуснат до властта човек, който не е лоялен на кръгьт, който управлява зядкулистно от 23 год. А вие гласувайте за когото искате от тях. laugh.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- slowtraveler
'Кръгът' отдавна не е това, което беше преди 23г... Смениха се хора, идеи, обръчи и т.н. Само лакомията остана..Kiki написа:В близко бъдеще няма да бъде допуснат до властта човек, който не е лоялен на кръгьт, който управлява зядкулистно от 23 год. А вие гласувайте за когото искате от тях. laugh.gif
Затова според мен не е коректно да се гледа само назад....
ББ го доказа - за 4г все някой от предходните му бе виновен. А какво направи неготовото правителство?
Докато ръчкаме само назад, няма да продължим напред. Как ще работи следващия парламент?
Навярно 1г реваншизъм (разкарване по политически, а не по професионален признак на директори, управители и т.н., 'тяхни' фирми), 2.5г - обвиняване на предходното правителство и 0.5г - хвалби какво сме направили и бързо сключване на колкото може по-дългосрочни договори с 'наши' фирми - да изкярим каквото може като за последно?
Защото досега май само така се развиваха нещата..
В тази връзка при уволнението от току-що подалата оставка власт на един доста способен ръководител - безпартиен му бе представено следното обяснение:
- Да, ти работи много добре при различни правителства, разви предприятие, което сега работи с добра печалба, с премии на работниците (а го взе със стачкуващи работници, неполучили заплатите си по 6 месеца). Ама те сменяме.
- Защо ?
- Ами може пък следващия ръководител да се справи по-добре..
Какво да кажеш след такива приказки - типична чистка за да може с 'по-способния ръководител' да се наместят 'наши' фирмички за пълнене на партийните каси... Както и стана...
Друго обяснение нямам.
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Забелязвам един интересен феномен.
Когато комунистите+дпс управляват, хората се присвиват, навеждат поглед, запушват си ушите и ги оставят да правят каквото си искат.
Критериите за корупция, кражби, безхаберие, мързел се занижават до абсолютния минимум. Явно просто никой не очаква нещо друго от тях.
Я си представете "цанков камък" по времето на СДС или ГЕРБ! Милион и половина официално сложени в джоба на шефа на управляващата партия.
.
.
.
Надявам се, че успявате да го осмислите.
Същевременно не се прави нищо друго, да не би да се предизвика някакво негодувание. Нито ще се построи, нито ще се събори..., така е по-сигурно, че ще ни оставят на мира да си правим далаверките.
Ние тук във форума сме като цяло технократи хора - разбираме какво значи 2+2=4, и би трябвало лесно да отсяваме семето от плявата т.е. фактите от заучените фрази и лозунги.
Идва един момент в който властта се сменя /няколко пъти вече през последните години/ и някой друг трябва да изсърба червената попара с лилави топчета...
И ще не ще променя по нещо във всяка една сфера, с идеята нещо да се промени, да се върви към по-добро.
И ония само това чакат отстрани - ама така не се прави, това е лобизъм, това е далавера.
Ей това много го мразя - да правя нещо и някой отстрани с ръце в джобовете да ми обяснява как не се прави така. Направо полудявам
Когато комунистите+дпс управляват, хората се присвиват, навеждат поглед, запушват си ушите и ги оставят да правят каквото си искат.
Критериите за корупция, кражби, безхаберие, мързел се занижават до абсолютния минимум. Явно просто никой не очаква нещо друго от тях.
Я си представете "цанков камък" по времето на СДС или ГЕРБ! Милион и половина официално сложени в джоба на шефа на управляващата партия.
.
.
.
Надявам се, че успявате да го осмислите.
Същевременно не се прави нищо друго, да не би да се предизвика някакво негодувание. Нито ще се построи, нито ще се събори..., така е по-сигурно, че ще ни оставят на мира да си правим далаверките.
Ние тук във форума сме като цяло технократи хора - разбираме какво значи 2+2=4, и би трябвало лесно да отсяваме семето от плявата т.е. фактите от заучените фрази и лозунги.
Идва един момент в който властта се сменя /няколко пъти вече през последните години/ и някой друг трябва да изсърба червената попара с лилави топчета...
И ще не ще променя по нещо във всяка една сфера, с идеята нещо да се промени, да се върви към по-добро.
И ония само това чакат отстрани - ама така не се прави, това е лобизъм, това е далавера.
Ей това много го мразя - да правя нещо и някой отстрани с ръце в джобовете да ми обяснява как не се прави така. Направо полудявам

Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Дидо, аз се опитвам да ти обясня нещо съвсем различно от комунисти, депесари, гербери, костовисти и т.н.
Гореизброените са дребни пионки, които се поставят за да обслужат външни икономически интереси, като им е разрешено да крадат и дерибействат в определени рамки. Като им свърши ролята се подменят. Как? - Както дойде ситуацията на момента...
На народа му "свирят гумите" защото трябва да плаща и да работи и за крупните и за по-дребните местни далавери.
Нашите политици (независимо от партия, възраст и вероизповедание!!!) са обслужващ персонал на "големите пари", а всеки попаднал в тази ситуация се ориентира много бързо и започва да лапа. Единствено изключение беше Жан Виденов, но те много бързо му биха шута.
Гореизброените са дребни пионки, които се поставят за да обслужат външни икономически интереси, като им е разрешено да крадат и дерибействат в определени рамки. Като им свърши ролята се подменят. Как? - Както дойде ситуацията на момента...
На народа му "свирят гумите" защото трябва да плаща и да работи и за крупните и за по-дребните местни далавери.
Нашите политици (независимо от партия, възраст и вероизповедание!!!) са обслужващ персонал на "големите пари", а всеки попаднал в тази ситуация се ориентира много бързо и започва да лапа. Единствено изключение беше Жан Виденов, но те много бързо му биха шута.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- didak
Докторе, стъпи на земята и разбери - тук има една игра, в която всички сме въвлечени, някои я играят, неколцина печелят от нея.
Играта е мръсна, долна, нечестна....
Тази игра наречена политика, касае всички, независимо дали се интересуваме от нея, дали участваме в нея, дали печелим или губим от нея.
Правилата на играта се променят изключително трудно, бавно, и не винаги в твоя полза.
Това е като да скочиш от самолет - каквото и да правиш, да разпериш ръце, да се свиеш на кълбо, да викаш, да плачеш - пътят винаги е надолу.
Тази игра, в конкретната наша действителност аз поне я виждам така:
Има х на брой избиратели. Около 20% от тях винаги гласуват за ДПС, около 10% винаги за БСП и т.н., защото за мен важни са само тези двамата играча.
Ако гласуват само 30% от избирателите, всички депутати ще са от ДПС+БСП. Другите няма да прескочат бариерата и гласовете им ще се разпределят между тези двамата.
Ако има 10 други партии с по 3% гласували за тях, тези 30% ще се разпределят отново към нашите двама играчи.
Затова АЗ като има парламентарни избори правя следното - гледам според проучванията кои партии извън тези двечките имат шанс да прескочат бариерата, и гласувам за една от тях, която ми е най-малко антипатична.
Защото както казах, играта не е за тези, на които им се играе, а за всички.
И всичко друго е красиви приказки, които като падаш надолу към земята, просто си остават да си висят във въздуха, без абсолютно никаква полза от тях.
Играта е мръсна, долна, нечестна....
Тази игра наречена политика, касае всички, независимо дали се интересуваме от нея, дали участваме в нея, дали печелим или губим от нея.
Правилата на играта се променят изключително трудно, бавно, и не винаги в твоя полза.
Това е като да скочиш от самолет - каквото и да правиш, да разпериш ръце, да се свиеш на кълбо, да викаш, да плачеш - пътят винаги е надолу.
Тази игра, в конкретната наша действителност аз поне я виждам така:
Има х на брой избиратели. Около 20% от тях винаги гласуват за ДПС, около 10% винаги за БСП и т.н., защото за мен важни са само тези двамата играча.
Ако гласуват само 30% от избирателите, всички депутати ще са от ДПС+БСП. Другите няма да прескочат бариерата и гласовете им ще се разпределят между тези двамата.
Ако има 10 други партии с по 3% гласували за тях, тези 30% ще се разпределят отново към нашите двама играчи.
Затова АЗ като има парламентарни избори правя следното - гледам според проучванията кои партии извън тези двечките имат шанс да прескочат бариерата, и гласувам за една от тях, която ми е най-малко антипатична.
Защото както казах, играта не е за тези, на които им се играе, а за всички.
И всичко друго е красиви приказки, които като падаш надолу към земята, просто си остават да си висят във въздуха, без абсолютно никаква полза от тях.
- zi_zi_top
Правилно си разбрал - пътят е само надолу, независимо дали свободно падане или с парашут. Няма никакво значение кой как ще гласува на изборите, защото гласовете се пишат както е изгодно на "Клуб големи кинти". Да не говорим, че отдавна партиите НЯМАТ ДРУГА ИДЕОЛОГИЯ и икономическа стратегия ОСВЕН ЛАПАНЕ И СЛУШКАНЕ.
Обслужват се правилните корпоративни интереси и всичко останало е без значение, ако случайно стане нещо хубаво за народа веднага се пише като заслуга, всичко друго са необходими жертви за икономическата стабилност.
Кристалина Георгиева ни даде добър акъл да вземем 1 млрд кредит за глътка въздух на народа, а Костов и сие веднага скочиха, че било лудост. Защо? Защото след това вместо да откраднат тези пари ще трябва да се връща кредита. laugh.gif
"- А бе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра... Знайш, алъш-вериш е то, не е шега... Па да ти кажа ли правичката... (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари!... Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!... Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!... Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата - не може. Не си ли с тях - спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска - я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка - дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам..."
Ех, г-н Константинов как добре си ги описал!
Обслужват се правилните корпоративни интереси и всичко останало е без значение, ако случайно стане нещо хубаво за народа веднага се пише като заслуга, всичко друго са необходими жертви за икономическата стабилност.
Кристалина Георгиева ни даде добър акъл да вземем 1 млрд кредит за глътка въздух на народа, а Костов и сие веднага скочиха, че било лудост. Защо? Защото след това вместо да откраднат тези пари ще трябва да се връща кредита. laugh.gif
"- А бе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра... Знайш, алъш-вериш е то, не е шега... Па да ти кажа ли правичката... (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари!... Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!... Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!... Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата - не може. Не си ли с тях - спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска - я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка - дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам..."
Ех, г-н Константинов как добре си ги описал!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- slowtraveler
Та нали след това връщането е с лихви... И като се включат отново 'големите пари', то лихвите със сигурност няма да са такива, каквито са предвидени - я курса ще мръдне, я международното положение...zi_zi_top написа:///
Кристалина Георгиева ни даде добър акъл да вземем 1 млрд кредит за глътка въздух на народа...
Откакто разкарах кредитите ми е мнооого по-спокойно.. И мога да казвам на банките какво искам, а не да се опитват да ме 'оправят' когато и както си искат...
- didak
Докторе мога да ти отговоря и с перефраза:
"Отдавна болниците, съдилищата, университетите, сервизите, операторите,...,...,.. НЯМАТ ДРУГА ИДЕОЛОГИЯ и икономическа стратегия ОСВЕН ЛАПАНЕ И СЛУШКАНЕ."
и с цитат:
"И всичко друго е красиви приказки, които като падаш надолу към земята, просто си остават да си висят във въздуха, без абсолютно никаква полза от тях."
"Отдавна болниците, съдилищата, университетите, сервизите, операторите,...,...,.. НЯМАТ ДРУГА ИДЕОЛОГИЯ и икономическа стратегия ОСВЕН ЛАПАНЕ И СЛУШКАНЕ."
и с цитат:
"И всичко друго е красиви приказки, които като падаш надолу към земята, просто си остават да си висят във въздуха, без абсолютно никаква полза от тях."
- zi_zi_top
Прав си и по принцип на целия народ това му е живота - да папка и да слушка. Идеология не му трябва. Забележи, че там където се изпразни паничката и няма папкане започват да се бунтуват хората и да стават патаклами. Има ли папкане, никой не излиза на улицата, освен ако не е решил да се бута във властта и да се цани за "лидер".didak написа:Докторе мога да ти отговоря и с перефраза:
След това следва "Приказка за стълбата"
- Кой си ти? - попита го Дяволът...
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя. О, колко е грозна земята и колко са нещастни хората!
Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати юмруци. Той стоеше пред стълбата - висока стълба от бял мрамор с розови жилки. Погледът му бе стрелнат в далечината, дето като мътни вълни на придошла река шумяха сивите тълпи на мизерията. Те се вълнуваха, кипваха мигом, вдигаха гора от сухи черни ръце, гръм от негодувание и яростни викове разлюляваха въздуха и ехото замираше бавно, тържествено като далечни топовни гърмежи. Тълпите растяха, идеха в облаци жълт прах, отделни силуети все по-ясно и по-ясно се изрязваха на общия сив фон. Идеше някакъв старец, приведен ниско доземи, сякаш търсеше изгубената си младост. За дрипавата му дреха се държеше босоного момиченце, и гледаше високата стълба с кротки, сини като метличина очи. Гледаше и се усмихваше. А след тях идеха все одрипели, сиви, сухи фигури и в хор пееха протегната, погребална песен. Някой остро свиреше с уста, друг, пъхнал ръце в джобовете, се смееше високо, дрезгаво, а в очите му гореше безумие.
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци ми са братя. О, колко грозна е земята и колко са нещастни хората! О, вие там горе, вие...
Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати в закана юмруци.
- Вие мразите ония горе? - попита дяволът и лукаво се приведе към момъка.
- О, аз ще отмъстя на тия принцове и князе. Жестоко ще им отмъстя зарад братята ми, зарад моите братя, които имат лица, жълти като пясък, които стенат по-зловещо от декемврийските виелици! Виж голите им кървави меса, чуй стоновете им! Аз ще отмъстя за тях! Пусни ме!
Дяволът се усмихна:
- Аз съм страж на ония горе и без подкуп няма да ги предам.
- Аз нямам злато, аз нямам нищо с което да те подкупя... Аз съм беден, дрипав юноша... Но аз съм готов да сложа главата си.
Дяволът пак се усмихна:
- О, не, аз не искам толкоз много! Дай ми ти само слуха си!
- Слуха си? С удоволствие... Нека никога нищо не чуя, нека...
- Ти пак ще чуваш! - успокои го Дяволът и му стори път. - Мини!
Момъкът се затече, наведнъж прекрачи три стъпала, но косматата ръка на Дявола го дръпна:
- Стига! Спри да чуеш как стенат там доле твоите братя!
Момъкът спря и се вслуша:
- Странно, защо те започнаха изведнъж да пеят весело и тъй безгрижно да се смеят?... - И той пак се затече.
Дяволът пак го спря:
- За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти!
Момъкът отчаяно махна ръка.
- Но тогава аз няма да мога да виждам нито своите братя, нито тия, на които отивам да отмъстя!
Дяволът:
- Ти пак ще виждаш... Аз ще ти дам други, много по-хубави очи!
Момъкът мина още три стъпала и се вгледа надоле. Дяволът му напомни:
- Виж голите им кървави меса.
- Боже мой! Та това е тъй странно; кога успяха да се облекат толкоз хубаво! А вместо кървави рани те са обкичени с чудно алени рози!
През всеки три стъпала Дяволът взимаше своя малък откуп. Но момъкът вървеше, той даваше с готовност всичко, стига да стигне там и да отмъсти на тия тлъсти князе и принцове! Ето едно стъпало, само още едно стъпало, и той ще бъде горе! Той ще отмъсти зарад братята си!
- Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци...
- Млади момко, едно стъпало още! Само още едно стъпало, и ти ще отмъстиш. Но аз винаги за това стъпало вземам двоен откуп: дай ми сърцето и паметта си.
Момъкът махна ръка:
- Сърцето ли? Не! Това е много жестоко!
Дяволът се засмя гърлесто, авторитетно:
- Аз не съм толкова жесток. Аз ще ти дам в замяна златно сърце и нова памет! Ако не приемеш, ти никога няма да минеш туй стъпало, никога няма да отмъстиш за братята си - тия, които имат лица като пясък и стенат по-зловещо от декемврийските виелици.
Юношата погледна зелените иронични очи на Дявола:
- Но аз ще бъда най-нещастният. Ти ми взимаш всичко човешко.
- Напротив - най-щастливият!... Но? Съгласен ли си: само сърцето и паметта си.
Момъкът се замисли, черна сянка легна на лицето му, по сбръчканото чело се отрониха мътни капки пот, той гневно сви юмруци и процеди през зъби:
- Да бъде! Вземи ги!
...И като лятна буря, гневен и сърдит, разветрил черни коси, той мина последното стъпало. Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна доле, дето ревеше и проклинаше сивата дрипава тълпа. Погледна, но нито един мускул не трепна по лицето му: то бе светло, весело, доволно. Той виждаше доле празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни.
- Кой си ти? - дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.
- Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората!
Посветено на всички, които ще кажат:
"Това не се отнася до мене!"
Христо Смирненски
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
@zi_zi_top
+1
всъщност на никого ли не му е хрумвало да напише отворено писмо до бб,чрез някой вестник?
всички тия случаи на систематична отявлена корупция биха му зачертали последните проценти на следващите избори.
за мен беше голяма изненада...
+1

всъщност на никого ли не му е хрумвало да напише отворено писмо до бб,чрез някой вестник?
всички тия случаи на систематична отявлена корупция биха му зачертали последните проценти на следващите избори.
за мен беше голяма изненада...
- slowtraveler
Кой ще е този вестник, който ще публикува такова отворено писмо???
Та нали медиите са контролирани...
Без отворено писмо корупционните схеми се публикуваха тук-таме от журналисти (като фактология)...
Поради политическия чадър след 1-2 дни спира да се говори за това, прокуратурата си запушва ушите и очите (май за тях по-подхожда оная статуя на маймунките със запушени очи, уши и уста)...
Замесените политически фигури се скатават за малко, след което отново изплуват като .......
Покрай същата синя зона във Варна и нарастналия шум, председателя на ГЕРБ (един от пряко замесените в доста корупционни схеми) си подаде оставката като председател (мина официално една стъпка назад, а неофициално - пак той командва).
И година - нито гък. Като почнаха протестите изведнъж отново се появи да дава умни идеи. Прокурорските проверки на протежетата му се прекратиха, и същите образи отново с гордо вдигната глава тръгнаха с рекета (не точно рекет, а изместване на коректните търговци, вземайки поръчки с конкурси, подготвени от самите тях, на доста по-висока от нормалната цена)...
Та затова - бой по канчето докато им омекне
Та нали медиите са контролирани...
Без отворено писмо корупционните схеми се публикуваха тук-таме от журналисти (като фактология)...
Поради политическия чадър след 1-2 дни спира да се говори за това, прокуратурата си запушва ушите и очите (май за тях по-подхожда оная статуя на маймунките със запушени очи, уши и уста)...
Замесените политически фигури се скатават за малко, след което отново изплуват като .......
Покрай същата синя зона във Варна и нарастналия шум, председателя на ГЕРБ (един от пряко замесените в доста корупционни схеми) си подаде оставката като председател (мина официално една стъпка назад, а неофициално - пак той командва).
И година - нито гък. Като почнаха протестите изведнъж отново се появи да дава умни идеи. Прокурорските проверки на протежетата му се прекратиха, и същите образи отново с гордо вдигната глава тръгнаха с рекета (не точно рекет, а изместване на коректните търговци, вземайки поръчки с конкурси, подготвени от самите тях, на доста по-висока от нормалната цена)...
Та затова - бой по канчето докато им омекне