OK, приемам този факт.Rudy написа:Пазарната цена на 12-год ти БМВ е около 6500-7000 лв. Приус 2 не можеш да намериш за по малко от 9000. Та пазара казва, че Приуса е по-скъп! От там и частите.BOz написа:БМВ-то е 3-ка, 2003-та година. Мисля, че падат в един и същ клас автомобил.
Само, че едното е БМВ, а другото Тойота. Демек въобще не са в един и същи клас, а в един и същи сегмент.
Сега сериозно - стъклото на хибрида не е по-скъпо, по-скъпо е стъклото на Тойота. Така че престани да пишеш каквото ти е угодно...
Кажи ми защо стъклото на БМВ 3, Е90, което е 2011-та година, с пазара цена от 30к, е пак 600лв и с такава разлика от кола, която струва 10к? Щом искаш да говориш в тази насока.
Още един пример - защо на 3-ка, която в момента в магазина е 100к, стъклото отново ѝ струва 600лв? Нали викаш БМВ-то по-скъпо, то и стъклото трябва да е по-скъпо.

И за финал, защото подхвана този въпрос.
Защо на БМВ 3-ка с:
Термо защита
Сензор за вода
Допълнителен термо пакет
Следене на пътното платно
Предупреждение за напускане на лентата
Хед-ъп диплей
Информация за скоростта
Струва точно 957 лв? - демек най-скъпото възможно стъкло.
И това е кола с тези екстри за около 140к лв.?
Какво ще кажеш в този случай?
И аз не съм отрекъл факта, че не всичко е свързано с хибрида, нали. Даже съм го написал. Просто ти попита.
Аз споделям опит за икономическата изгодна гледна точка на нещата. Защото карам Хибриден автомобил от Тойота и дизелов автомобил от БМВ. И за това просто направих съпоставка как един ремонт на хибридния ми автомобил да ми докара много голяма разлика, която бих я инвестирал в дизеловия автомобил.
С още една разлика, че механичните части - в частност турбо, дюзи, маховик и т.н. се износват главно от километри, а батерията освен от километри се износва и от време - химия, не можеш да влияеш.
За това ако карам дизела 15 години по 7к на година, то ще съм минал има няма 100к, ама на хибрида за тези 100к батерията вече ще е за боклука и 100% ще трябва да се изръсиш не малка сума. А един дизел на 100к може да си е съвсем здрав и механично погледнато да не е износен въобще. Или да не ти се налага да сменяш нищо до 30-тата му година или до 200к. А с хибрид това никога не може да се случи. Нека гледаме по-широко на нещата.