В събота бях в сервиза, който колегата по горе предложи.
Трудно го намерих тъй като има доста да се кара след панорамен път, но важното е че стигнах.
Сервиза е семеен бизнес на баща и двама синове.
Мисля, че доста професионално потходиха към проблема плюс това имаха и нужните знания.
Проблема ми е спукана лула на 3 цилиндър и лоши свещи ....
Ако кабелите са що годе лесни в преценката то със свещите нещата стоят доста по зле.
Още миналата година смених свещи в ТМ АУТО, както ми бе заръчал „случаен фен”
Разбира се ДЕНСО, издържаха два месеца и колата пак почна да прекъсва.Свещите бяха с три диода.Преди около месец след, като проверих всичко останало, реших пак да сменям свещи.Кво се оказа, черни, като катран....
Момчетата този път от друг сервиз казаха, че свещите ми били лоши и сложиха пак с три диода но на NJK. Да ама ето има няма месец супер върви колата и пак дърво.
В сервиза, за който ви казах по горе пък ново 6 по компютър им излиза NJK ама с два диода и разстояние 0.8
Звънях на вносителя на NJK и после на магазина на ТМ Ауто. От там ми дадоха фабричния номер на свеща, който е K16TR11 а по думите на сервиза варианта на NJK трябва да е BLR6EYA …..
Да само че тези свещи сe различават и то доста....
А ми кажете сега кво да правя..И коя е свеща за моята кола ???
А тя е :
Toyota Corolla 09.10.1998, Двигател 4E-FE 1332 кубика 84 коня № JT152EEB103089834
Предварително благодаря за инфото