Проходимостта на Рав4 (2008) и смисъла на TRC ..??

Аватар
coolone

Мнение от coolone » 22 Яну 2009 17:11

АЛИЛУЯ !!! ИЗКЛЮЧИХМЕ TRC
и стана съвсем друга приказка. колата започна да ускорява малко по-бързо, колелата си буксуват на воля (отново в пясъка) laugh.gif laugh.gif НО за сметка на това, колата на асфалта се държи доста нервно и нестабилно, с по-голяма склонност към поднасяне (недозавиване) С две думи прости: Не бива! biggrin.gif
И сега вече разбрах защо няма копче за изключване на тракшъна, просто защото не трябва да се изклюва! Поне при нормални условия на каране.
Още веднъж благодарско на scott, за това, че е поразровил из Хамериканския форум на Рав4, и ни осветли по въпроса :thumbsup: :thumbsup:
Надявам се, че информацията е била полезна и на останалите съ-форумци

П.С. Лопатата - най-добрия приятел на човека с джип
Пачо Кардана - Президент !!!

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 22 Яну 2009 17:32

coolone написа:...П.С. Лопатата - най-добрия приятел на човека с джип
Аааа, не забравяй и бай Митю - тракториста. tongue.gif

jingo

Мнение от jingo » 22 Яну 2009 22:39

coolone написа:
jingo написа: 1.Преди да кажеш-Абе тия в Тойота не стават,виж дали ,ти не правиш грешка
2.Преди да използваш нецензурни изрази,поради незнание на друго..............има си речници за това
3.Преди да започнеш Експлоатацията на Автомобила Си ,прочети си книжката,в която подробно е описано как и какво да правиш и кое копче за какво служи
4.Не използвай форума за описване на невалидно мнение или поне първо точка 3 ......
5.Не се толерира неправилната ,нечовешка ,техническо неграмонта експлоатация на Нашите автомобили...!
6.Не се обиждайте ! Колкото по малко спам толкоз по добре ! laugh.gif laugh.gif laugh.gif :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Аве jingoooo, абе нещо мноо яко ни нареди вси4ки, и особено мен, още малко и ше ми издърпаш ушите.. а ако искаш мога да застана в ъгъла с вдигнати ръце ?! А?
Типи4но по български някой почва да те учи кое как да правиш, човека иска да ме научи как да си карам колата. what a fuck ?!? Ами тя ми е шеста по ред, и останалите 5 си ги карах по един и същ начин, а имено както си искам !!! А колкото техническа литература съм изчел, ти толкова спам не си изписал по форумите :whistle: , чиято главна идея е обмен на опит и нформация, а не заяждане един с друг. язък 4е си ми градски !!!
айде със здраве, и не се хаби да ми отговаряш

ПС и вземи да спортуваш(примерно) - помага с/у негативното настроение
Имах предвид негативното ти мнение,преди да си се научил да го караш....дълга тема,това,че си имал 100 коли преди тази,не значи,че можеш да караш! Не съм негативно настроен,напротив,ти сам видя,че тия системи е по добре да не се изключват....всъщност ме доядя,че един вид почваш да плюеш,вместо да споделиш,че първо си тръгнал леко неподготвен,но това наистина на НАС ДРУГИТЕ Е И УРОК и Важно мнение ! И затова са националните срещи да се видим и покараме и обсъдим,разрбал си ме грешно,но това не ме обижда,стига да си се разбрал с колата си ! Мненията на всички ни са важни от много гледни точки,въпреки спама .! А лопатата верно си ми е в багажника ! Всеки е изпадал в некви гадни ситуации .......че по плюем,но че знаем .....Ваздраве и със здраве да си я караш и приятели да викаш като требе ! :thumbsup: Гледам градски си ми !? Ми обади се ,клаксон натисни кат видиш 4156 с лепенка отзаде ! и на среща ела ! На по питие е по лесно да го обсъдиме !

jingo

Мнение от jingo » 22 Яну 2009 22:55

И както често се случва задавме погрешно въпроса и после се възприема като заяждане ! Верно,че задната ми чистачка скърца когато е пусната повече от 4 пъти,но не е виновна Тойота,а законите на физиката ! Нещо такова имах предвид И когато нещо не ми е наред се питам,дали Аз нещо не правя както трябва,а не обвинявам .....Тойота ! ............!Айде наздраве ,че мръкна и в Карнобат..... :thumbsup:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 348 пъти
Получена  благодарност: 377 пъти

Мнение от slowtraveler » 22 Яну 2009 22:58

coolone написа:.....П.С. Лопатата - най-добрия приятел на човека с джип
И не само с джип - имам една снимка с Авенсиса и моята любима и неотлъчна руска лопата.
Лопатата е производство на някакъв военен завод, който явно е правил калашници - оксидирана като на калашник метална дръжка с пластмасов хват и сменяеми глави - лопата и брадвичка и нож в дръжката...
Всичкото това събрано в един кобур като от по-голям пищов...
Но 3-4 помагачи/бутачи решават въпроса много по-бързо от самостоятелно ринене biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 23 Яну 2009 02:07

Bass_Man написа:Тва е , като фатал за мортала ............

biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif laugh.gif bow.gif bow.gif bow.gif bow.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 23 Яну 2009 19:54

кои ви ги продава тези коли за джипове те не са джипове а тойота 4по4 по тази логика и всички субарута са джипове пълно е с клиенти които идват гневни и казват как се попилели колите как нямали проходимост а ние ги пращаме при диларите да им обяснят защо е така понеже са забравили да го споменат преди да платиш 50-60000лв неси правете експерименти първо съединителя ще замине после кутията и реиката

Аватар
TurboLame

Мнение от TurboLame » 23 Яну 2009 21:44

Абе то аз имам лопата в багажника, какво да говорим за момците с джипари.. :)
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия

Аватар
coolone

Мнение от coolone » 24 Яну 2009 00:45

nikolov22 написа:кои ви ги продава тези коли за джипове те не са джипове а тойота 4по4 по тази логика и всички субарута са джипове пълно е с клиенти които идват гневни и казват как се попилели колите как нямали проходимост а ние ги пращаме при диларите да им обяснят защо е така понеже са забравили да го споменат преди да платиш 50-60000лв неси правете експерименти първо съединителя ще замине после кутията и реиката

Я си кажи сега, ти да не би да работиш в сервиз ?? wink.gif Ако е така, значи ти си човека с инфото. Какви дефекти и ремонти дават най-често тия равове?? чувал съм че нисаните масово чупели диференциали. при нас каква е болеста?
Иначе съм съгласен че това не е точно джип, то купето си е като на лека кола, само дето търкаля 17'' и има малко по-голям просвет (около 17-18см май беше)... Обаче не трябва ли окачването и трансмисията да са изчислени малко по-сериозно от лека кола, смисъл да издържат на по-големи натоварвания ? Щото един пич от сервиза ми каза 4е примерно тия равове НЕ влизат за окачване, било много здраво. ама... ше покараме пък ше видим :whistle: Виж Ленд крузера ве4е си е друга приказка, баш джипка отсекъде, ама и цифрата е голяма там.
Та ако имаш някаква информация от кухнята на нещата, и искаш да я (издадеш) споделиш с нас, ДАВАЙ !!! Чакаме! :thumbsup: :thumbsup:
ше е много полезно да чуем

Аватар
mysho

Мнение от mysho » 24 Яну 2009 06:05

coolone написа:АЛИЛУЯ !!! ИЗКЛЮЧИХМЕ TRC
и стана съвсем друга приказка. колата започна да ускорява малко по-бързо, колелата си буксуват на воля (отново в пясъка) laugh.gif laugh.gif НО за сметка на това, колата на асфалта се държи доста нервно и нестабилно, с по-голяма склонност към поднасяне (недозавиване) С две думи прости: Не бива! biggrin.gif
И сега вече разбрах защо няма копче за изключване на тракшъна, просто защото не трябва да се изклюва! Поне при нормални условия на каране.
Още веднъж благодарско на scott, за това, че е поразровил из Хамериканския форум на Рав4, и ни осветли по въпроса :thumbsup: :thumbsup:
Надявам се, че информацията е била полезна и на останалите съ-форумци

П.С. Лопатата - най-добрия приятел на човека с джип
Не е нужно ако имаш копче, то да изключва целия тракшън. На моята корола например има копче за изключване на системите за стабилност, което може да ги изключи по два начина:
1. да изключиш само "системата за управление на теглителната сила", което ти трябва като затънеш в сняг, кал, пясък и т.н., или
2. да изключиш освен нея и VSC-то, ако обичаш да поднасяш насам натам :thumbsup:

Аватар
blackpunto

Проходимост

Мнение от blackpunto » 24 Яну 2009 11:40

Колега,нищо лично но точно този модел РАВ 4 най-често страдат от задволанното устройство което си мисли че като е броило 50-60хил.лв. си е купил всъдеход! Познавам хора с доста по-сериозни офф-роуд машини -дори те не разсъждават така.Просто трябва да свикнеш с мисълта ,че Рав 4 е лек автомобил с постоянно задвижване на четирите колела и увеличен пътен просвет.

Аватар
nikolov22

Re: Проходимост

Мнение от nikolov22 » 25 Яну 2009 01:21

blackpunto написа:Колега,нищо лично но точно този модел РАВ 4 най-често страдат от задволанното устройство което си мисли че като е броило 50-60хил.лв. си е купил всъдеход! Познавам хора с доста по-сериозни офф-роуд машини -дори те не разсъждават така.Просто трябва да свикнеш с мисълта ,че Рав 4 е лек автомобил с постоянно задвижване на четирите колела и увеличен пътен просвет.
не тои човека не виновен просто този които му го продава го убеждава че си купува аха аха амфибия а някои от теи дилъри дори не знаят как се пали кола без ключ

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Проходимост

Мнение от Kiki » 25 Яну 2009 01:55

nikolov22 написа: човека не виновен просто този които му го продава го убеждава че си купува аха аха амфибия а някои от теи дилъри дори не знаят как се пали кола без ключ
Виновен е този, който дава 60 000 за нещо, което не му било трябвало! smile.gif Ами да попита преди да го купи, ама не човека, който му го продава.

Аватар
coolone

Мнение от coolone » 25 Яну 2009 13:15

Еее аман от разбирачи !!!
значи тези дето са дали по 60 000 веднага да си зарязват колите и да си вземат някое ръждясало опелче за 3-4000... така ли ?!?
Кво значение има кой колко се е изръсил за возило ??
Колата се купува за да ти робува, тя на теб, а не ти на нея! Доста хора май не могат да го осъзнаят това

sandy

Мнение от sandy » 07 Фев 2009 09:18

а сега гледай да не закъсваш повече по този начин ,че този съединител е доста скъп ,а и не е гаранционен когато го запалиш...........

Публикувай отговор