ZIMNI GUMI-kakvi

Аватар
chukov

Мнение от chukov » 30 Ное 2005 15:31

KUMHO са на девето място по производство на гуми в света.
Всички корейски автомобили излизат производствено оборудвани с тях.

Както казах 175 70 14 KW7400 - 90лв крайна цена.

Но по критериите на ВЕЛИКИЯ ОДИТОР това явно са ефтини боклуци, които той би обул веднага щом реши да се самоубие

jamie

Мнение от jamie » 30 Ное 2005 15:51

Олеле майко , ще падна от смях :whistle:
Първо не съм магазинерче. Занимавам се с уеб дизайн и си карам колата Toyota Carina Epsilon. Не ставам за магазинер.

Но работя при един от най-големите вносители в България вече 5 години и съм достатъчно наясно за много неща.

Ако Диана ти е оферирала по 150 лева на гума за 13" значи ти е сцепила главата. Ако са общо 150 лева за 4-те гуми звучиш смешно.
Ей, ГОЛЯМА работа си с този Епсилон - малеее, забравих че в България има само една такава (и я караш ти) тц тц :-)))
Ти си бил най-големия дизайнер, разбирач от гуми и прочие. Да не би да взе да разбираш от гуми докато правеше сайтове а?
Да, Диана ми дадоха такава оферта понеже аз съм балък, туй между нас да си остане. На тия като тебе им взимат по толкова на гума, така си е !
И не ти ли писна да отбягваш въпроси, вече се осра и с това как щеше "да ме засечеш с гуми които не са внасяни" и прочие...
Писах ясно
4 Семперитки ситни 13" ми оферираха хората 150 лева - а имам едва 10% отстъпка там
Хайде сега забиваш на 175/14" - това защото нямаш какво да кажеш ли или какво ? няма да се разходя до Околовръстното специяно заради Г-на Чуков, сорка. Искаше моделите - имаш ги. Искаш цени - дори и продавача ти посочих - хайде дизайнера-разбирач ще ми каже какво са ми оферирали на мен :thumbsup:
Ако беше ЧЕЛ вместо да ДРИСКАШ щеше да видиш че мнението ми за КУМХО е положително. И нека ти споделя нещо - от теб нямам какво да печеля, вземи се в ръце и си карай Епсилона (освен ако не ти е само на дектопа), навърти някой и друг километър с великите гуми Ласа и пак ела да кажеш реалните си впечатления. Нека за финал ти покажа какво са споделили двамца за другите велики гуми - Гиславед (незнайно защо промотирани от Континентал):
I bought Gislaved NordFrost II winter tires to my
Olds Silhouette minivan in 1995, because they had won
a comprehensive test on the magazine Tekniikan Maailma
( World of Technics , a Finnish magazine with large
circulation ). The size is 195/65 , 15" . Each tire can
be loaded at over 600 kg. My car weighs 1700 kg.

I used the right pressures all the way.

After 3.5 years and under 30000 km, the front tires
are close to explosion. The outer sidewalls have circular
cracks of over 2" in lenght. There are even cracks in the
radial direction. The minimum temp. has been -37 C
during my usage.

Because I want my kids to live, this was my last
experiment with Gislaved tires
Put 4 studded Gislaved NordfrostII tires on Mercedes 190 E 2.6 in November 1998. These tires are extremely dangerous on dry pavement and offer little traction. My daughter was involved in a singe car accident on 2/27/99 where car slid on dry pavement in a banked curve, spun and hit the guard rail twice on left side. Car was totaled. Fortunately, the Mercedes did what it was supposed to do - driver had significant bumps and bruises, but passenger compartment remained in tact.
Сигурно аз си го измислям това - какво ще кажеш ?

jamie

Мнение от jamie » 30 Ное 2005 15:54

Xeku написа:
bad_dog написа:Айде по-спокойно бе хора. Без нерви mad.gif mad.gif mad.gif
Що, бре? Я виж какъв сеир става! wacko.gif Потвърждава се старото форумско правило, че с jamie не е спорил/карал само онзи, който не е писал във форума... :whistle: Давай, jamie-одиторче такова, с теб сме! :thumbsup:
В спора се ражда истината.
:whistle:
И ни са ибавай с бай одитор че ша путърся метод за предизвикване на шупли в алуминия ! tongue.gif

Аватар
chukov

Мнение от chukov » 30 Ное 2005 15:57

Последно промяна от chukov на 30 Ное 2005 16:55, променено общо 1 път.

jamie

Мнение от jamie » 30 Ное 2005 16:05

Писал съм за летни понеже съм писал конкретно опит.
Това с Ласата на 100 000 не го казвай другаде че ще ти се смеят :whistle:
ПП: Да, карал съм само един комплект Нокиан (на 4 коли едновременно). Както вече казах - УМНИК !
ППП: Ей-ся ша кажа на пичовете колко са се минали с Малоя и как Ласа са най-най - щото Г-н Чуков от Горно Нанадолнище така каза в Тойота форума.... :thumbsup:

Аватар
chukov

Мнение от chukov » 30 Ное 2005 16:15

Последно промяна от chukov на 30 Ное 2005 16:54, променено общо 1 път.

jamie

Мнение от jamie » 30 Ное 2005 16:17

chukov написа:
Хайде сега забиваш на 175/14" - това защото нямаш какво да кажеш ли или какво ? няма да се разходя до Околовръстното специяно заради Г-на Чуков, сорка. Искаше моделите - имаш ги. Искаш цени - дори и продавача ти посочих - хайде дизайнера-разбирач ще ми каже какво са ми оферирали на мен
Значи ако си навреш одиторския нос по-дълбоко в спора ще видиш, че на втора страница, където съм дал цените на гумите съм говорил точно за 175 70 14 като един от най-масовите размери гуми.
И ти точно тая цена ми оспорваш при условие, че си много далеч от идеята кое колко струва, ама много далеч.

Карам Епсилон, щото толкова пари съм имал за кола.

Западните постинги не ми ги цитирай, защото си ги търсил да ги избереш такива.

Наглият ти тон с ниищо не те прави компетентен - напротив доказва че си като кон с капаци. България е пълна с такива башмайстори и всезнайковци като теб. Винаги последният постинг по тая тема ще е моят и то за да подръпвам юздите на такива навириносковци като теб.

Когато побачкаш в тоя бранш тогава ще се обясняваш.
Аджамия си още.
Посочил съм по-широк диапазон от размери понеже използвам такъв на различни коли.
Aз в тоя бранш не бачкам, дизайнвай си на воля :-) Трябва да има и роби като тебе.
Няма да ти цитирам - но ако не беше толкова захлупен щеше и ти да прочетеш където съм писал че в България никой не събира фийдбек.
Одиторския ми нос ми позволява да не се самозалъгвам с това че един продукт с лого ИСО 9001 е непременно добър - това не пречи на баламурници като теб да карат японска кола с турски гуми и да ми пеят дитирамби какво и на каква цена не мога да купя (след като офертата е в мене). Ако ти си прекаран в дупката в която живееш - аз тук не съм, запомни го добре. Ела ми подръпвай оная работа - за друго не ставаш дизайнерче смрадливо :whistle:
ПП: Приятно каране по 20-30 000 км с комплекта Ласи Пластмаси в калта в която живееш - после пак се прекарай със същите.

jamie

Мнение от jamie » 30 Ное 2005 16:19

chukov написа:Постингите, дето си ги пуснал са за Gislaved NordFrost II

Аз говоря за Gislaved NordFrost III
Nord Frost II е слаб модел.

А и сам можеш да се сетиш (да де ти може и да не се сетиш сам затова ще ти кажа), че такива постинги може всеки да напише и да оклепа когото си иска с тях (справка твоите постинги по темата).
Ха, слаб бил - да не е слаб като Ласа Сноуйес II ? :whistle:

Нека ти споделя нещо - моята материя е безкрайно далече от уеб-а, аз изобщо не ги разбирам тия работи и не мога да давам оценки...много, ама много точно в целта си, идея си нямаш колко :thumbsup:

Аватар
chukov

Мнение от chukov » 30 Ное 2005 16:25

Последно промяна от chukov на 30 Ное 2005 16:53, променено общо 1 път.

Аватар
chukov

Мнение от chukov » 30 Ное 2005 16:28

Последно промяна от chukov на 30 Ное 2005 16:53, променено общо 1 път.

El Camino

Мнение от El Camino » 30 Ное 2005 16:28

Майната им на гумите, аз също намирам личните обиди неподходящи за тоя форум! mad.gif

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 30 Ное 2005 16:43

Бързо да си направим Screen Shot на последните 2-3 страници, че сега като се почне едно изтриване на мнения какво ще правим! tongue.gif biggrin.gif

Аватар
chukov

Мнение от chukov » 30 Ное 2005 17:03

Изтрих постингите заради обидите, дето си ги раменяхме и дето досаждахме на форумците.

Не се отказвам нито от една дума, казана в постингите ми с изключение на обидите, които си позволих да напиша.
Подведох се и аз.

jamie

Мнение от jamie » 30 Ное 2005 20:01

chukov написа:Изтрих постингите заради обидите, дето си ги раменяхме и дето досаждахме на форумците.

Не се отказвам нито от една дума, казана в постингите ми с изключение на обидите, които си позволих да напиша.
Подведох се и аз.
Ок, така да бъде. За което и си прав - характера ми е избухлив и се увлякох.
Извинявай.

ПП: Няма да трия постинги обаче че ще се почне една... :whistle: "дебнещи хиени" laugh.gif

Аватар
chukov

Мнение от chukov » 30 Ное 2005 20:54

OK
И аз исках да останат постингите ми, но реших, че в полза на добрия дух във форума ще ги изтрия.

Все пак трябваше някакси да излезем от тази ситуация.

И аз съм човек, който не пада лесно на гърба си, но все пак приемам извиненията ти и не се връзвам на обидите, защото знам, че не се познаваме и те не почиват на реални факти.

ОК :thumbsup:
http:/www.penchochukov.com
Yaris P1

Публикувай отговор