уточнение: последващото не е съвет, а отбелязване на някакъв вариант за очевидния недостиг на клиренс за королата на зизи.
Мислил ли си за малко по-високи гуми?! Аз, заради липса на кадърност у едни гумаджии, карах известно време моята със 195/65, вместо 195/60 и беше ок, въпреки че по калкулатор имаше повече от 3%, което е нормата за отклонение за един от показателите, мисля. Май тогава няма нужда от реглаж на окачването?! Да, ще ти пострада стабилността, както и някой сензор за ESP-то. Също, трябва да не закача в калника пълния ход по вертикала, а за предните гуми, може да се наложи да ограничиш радиуса на завой. И последно - ще натовариш повече съединителя/автомата, както и скоростомера няма да е точен.
Абе, негативите се натрупват със степента на промяна, но ако наистина е толкова необходим +3см просвет, а се налага да избягваш маршрут или често одирарш корите заради липсата му, може да се помисли в тая посока.
Иначе, моята мисля, че е някъде на 14-15см и ме дразнят единствено високите бордюри, които понякога закачам с ножа. За щастие, откакто един бг-тенекеджийски магьосник пипа по предната броня имам някакви метални скоби по нея и конструктивно не се плаши от повечето ожулвания