Фабричен дефект в новата Корола / Аурис

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 16 Юли 2008 10:10

hyankov написа:Леле, сега разбирам че Ягуар са ги купили Тата. Каква деградация... първо купени от Форд, после от Тата...
На ред са да ги купят велосипедите Sprint biggrin.gif
Toyota Avensis AT221 7A-FE

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 16 Юли 2008 11:09

ето отговора на въпроса ми,мога ли да поръчам японска сглобка корола седан или приус:
получих 2 мейла,първо пишат,че мястото на производство е различно и не може да се поръча по желание на клиента.за корола седан било турция а за хибрида япония.
и после след 2 минути втори мейл,където се извиняват за погрешната информация,КОРОЛАТА СЕДАН се правела в южна африка. wacko.gif
тия австрийци май въобще не са наясно.доколкото знам в южна африка се прави хилукса,това е 100%.представил се е като асистент от ръководството по продажби,значи не може да му се вярва.май ще трябва да се прави запитване до тойота japan.
наскоро ми попадна една таблица вътрешна информация от тойота къде се произвеждат различните модели.направо лошо ми стана като видях,даже ландкруизера идваше от китай или индия беше,страшно.ставаше въпрос за определени серии и бройки,но японски като че ли почти нямаше.а и те за техния пазар са с десен волан.
поне цените им да бяха коригирали тогава ама не. dry.gif
Последно промяна от jim_beam на 16 Юли 2008 11:23, променено общо 1 път.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

bbyte
Обратна връзка:

Мнение от bbyte » 16 Юли 2008 11:19

jim_beam написа:поне цените им да бяха коригирали тогава ама не. dry.gif
А именно! Да ги правят където си искат ама щом са си намалили разходите да намалят и цената. Само като вземем за пример Ауриса който се прави в Турция и Авенсиса който май се прави в Англия (поне според ТМ Ауто) - оказва се че Ауриса е колкото Авенсиса при условие че се води и по нисък клас и се произвежда уж при по ниски разходи (сигурен съм че в Англия струва доста по скъпо производството от колкото в Турция). Гадни капиталисти laugh.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 16 Юли 2008 11:28

bbyte написа:
А именно! ...Гадни капиталисти laugh.gif

така са капиталистите,печалбата трябва да расте нали знаеш инфлация пък и те за парче хляб се борят. biggrin.gif :laughing3:
аве ще се возим накрая на китайски изделия и ще си пеем. sad.gif

оспамихме темата майна,sorry unsure.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
naughty

Мнение от naughty » 16 Юли 2008 11:35

мнооого оффтопик wacko.gif
Toyota Corolla, Luna 2007
1.6 Dual VVT-i, 124 HP
Made in Japan

bbyte
Обратна връзка:

Мнение от bbyte » 16 Юли 2008 11:45

http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=7528

нека да преместим че не е мястото тука да обсъждаме това

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 17 Юли 2008 03:26

bbyte написа:
tribalistas написа:Мога да кажа че завода се намира там нищо повече,пропуснал си статията в 24 часа за завода и как се контролира процеса на работа,какви служители има там и т.н.Не се стряскай,радвай се че не пише made in P.R.C.,КАКТО ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ОТ ТАМ.Аз не можах да порярвам че на една нокия която си купих пишеше made in finland,но откъде да знам,че е тикета не е принтиран в китай............ laugh.gif
Въпроса е принципен - купуваш си Японска кола а не Турска smile.gif

То с тия марки стана мазало...Ягуар сега се държи от Тата ... страх ме хваща :)
От какво те хваща страх-те дават парите,а инженерите на Ягуар си действат. smile.gif Много си старомоден tongue.gif ,в днешно време заради предубеденост никой няма да ти докарва коли от Япония до другия край на света с големи транспортни разходи,които увеличават цената,при положение,че може да се въведе същата система на производство в Турция,Англия и т.н.,които са близо до европейските пазари. В крайна сметка всички Корола Версо се произвеждат само и единствено в Турция ,не съм чул НИКАКВИ оплаквания от тях,а Корола Версо ,сглобена САМО в Турция се продава в цяла ЕВРОПА. Така че стига с тия старомодни разбирания.В Турция имат завод и Мерцедес, и Митсубиши ,Хонда и други фирми.В Унгария -Опел,в Полша -Фолкваген и т.н.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 17 Юли 2008 03:33

bbyte написа:
А именно! Да ги правят където си искат ама щом са си намалили разходите да намалят и цената. Само като вземем за пример Ауриса който се прави в Турция и Авенсиса който май се прави в Англия (поне според ТМ Ауто) - оказва се че Ауриса е колкото Авенсиса при условие че се води и по нисък клас и се произвежда уж при по ниски разходи (сигурен съм че в Англия струва доста по скъпо производството от колкото в Турция). Гадни капиталисти laugh.gif
Само че Аурис е по-нов модел,а всеки по-нов модел е по-скъп,същото ще стане и с новия Авенсис.Сега Авенсис е малко по-евтин от преди ,защото до 1 година се очаква нов модел,а този се продава от 2003-та. И на джета и Голф и Поло им паднаха цените,щото се продават и те отдавна,но новият Пасат е скъп.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

jingo

Мнение от jingo » 17 Юли 2008 11:19

На мен нещо не ми много дреме,че е правена в Турция ! Е и какво ..не е Тойота ли ? Много по еФтино е за нас да я правят тук нейде....важното е да са спазили поне малко от необходимото,буквичката на рамата ми дали ще ми вдигне цената като реша да я продавам ! А на който не му Аресва да не купува ....! biggrin.gif

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 23 Юли 2008 15:01

Я някой дето е получил честитка да каже с ква дата е изпратено че ако ги раздават като списанията им (оня ден получих за февруари месец броя , а предишния месец получих за април wacko.gif ) може и да не дочакаме. Принципно как се отстранява фабричен дефект ,сменят се частите ли или ?
Изображение1G-FE

Cosmos

Мнение от Cosmos » 30 Юли 2008 23:59

Ами да ви кажа на мен ми разказаха на кратко как стоят нещата в завода в турция и нещата там са били много затегнати всичко се спазва стриктно и без грешка, така че според мен няма нищо тревожно че колата е сглобявана в Турция.

Публикувай отговор