Спомняте ли си?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 21 Юни 2008 06:42

Вярно е че си мълчим, но виж в цяла Европа се правят протести и кво- никакъв резултат.Щели да се събират ,да обсъждат , да помислят,а в това време цената пак се повиши.
А и при нас нещата май са изопачени: хем бензина и дизела са скъпи , хем е пълно с коли и има задръствания.А най големия абсурд е че масово има хора които се возят сами в колата (пълно разхищение, при тази цената на горивото).

Второ- преди години масово се купуваха дизелови коли заради разликата в цената с бензина и сега големите монополисти (Като Лукойл,ОМВ,Шел и др.) държат висока цена на дизела.Това го няма никъде в Европа, дизелът да е по-скъп от бензина!!!!!!
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 21 Юни 2008 13:22

Като няма конкуренция им дреме за протестите . Когато има алтернативни варианти тогава ще стане пазар . Сега си е просто договорен монопол !

Аватар
tararan

Мнение от tararan » 21 Юни 2008 16:39

.Това го няма никъде в Европа, дизелът да е по-скъп от бензина!!!!!![/quote]

Лъжеш се,почити в цяла европа нафтата в момента е по скъпа от бензина и това е резултат от самото търсене,има много повече дизелови автомобили от колкото бензинови.Само едно ме плаши като се има в предвид,че камиони и автобуси ползват дизеловото гориво това да не доведе до драстично поскъпване на всичко.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 21 Юни 2008 17:38

tararan написа:.Това го няма никъде в Европа, дизелът да е по-скъп от бензина!!!!!!
Лъжеш се,почити в цяла европа нафтата в момента е по скъпа от бензина и това е резултат от самото търсене,има много повече дизелови автомобили от колкото бензинови.Само едно ме плаши като се има в предвид,че камиони и автобуси ползват дизеловото гориво това да не доведе до драстично поскъпване на всичко.[/quote]
sad.gif То вече доведе...Е, не чак толкова, но преди пълних една торба в Кауфланд за 50лв., сега за 100... sad.gif Виж, че целия свят почти е в криза, стабилни икономики до вчера са в затруднение, а какво остава за въшливия булгаристан, където цялата ни икономика е в боклучиво ново строителство... thumbdown.gif Такъв ще го издухаме, че 1997 ще ни се стори временно неразположение! Дано да не стане така, щото......

dementor

Мнение от dementor » 21 Юни 2008 20:03

В началото на месеца пътувах из Европа...(с автобус до Барселона-2500 км в едната посока). Навсякъде дизелът е малко по скъп от бензина 95 и е равен като цена приблизително на 98 октана. Освен това като изключим бившите югославски републики, където цената е приблизително като в Булгаристан в Еврозоната цената е много неприятна. В Франция литърът отива с лев нагоре. По малка е разликата с Италия и Испания, но отново е доста по скъпо от тук.
Във Франция например газта е 82 евроцента.
Изводите оставям на вас.
Рапицата ( биодизела ) и биоетанола са с доста висока производствена цена и заемат голяма част от обработваемата земя, което оскъпява селскостопанската продукция. И под висока производствена цена имам впредвид, че допреди месец в България от завода 1л бензин 95 струваше 1.13лв, а 1л дизел 1.43лв ( данните са от вестник Капитал). Очевадно е, че голямата разлика от цитираните цени до тези на колонките в търговската мрежа я прибира държавата и търговците. В същото време за биогоривата има преференции в налозите които смъква държавата, т.е. тя печели по малко ако се кара с биогорива.
И така на хоризонта нищо обнадеждаващо.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 22 Юни 2008 00:12

Само не знам защо решихте , че дизеловите автомобили са повече от бензиновите ? И защо всички реват за цената на нафтата , като чели бензина е без пари ? Е тва ми е леко чудно .

jamie

Мнение от jamie » 22 Юни 2008 00:24

Bass_Man написа:Само не знам защо решихте , че дизеловите автомобили са повече от бензиновите ? И защо всички реват за цената на нафтата , като чели бензина е без пари ? Е тва ми е леко чудно .
Все пак дизелите са купени заради уж по-малките разходи за гориво....
Инак са по-гадни отвсякъде. Че и по-скъпи за капак.

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 22 Юни 2008 00:55

Bass_Man написа:Само не знам защо решихте , че дизеловите автомобили са повече от бензиновите ? И защо всички реват за цената на нафтата , като чели бензина е без пари ? Е тва ми е леко чудно .
Problema, e che wsichkiq transport po dastawki i proizwodstwo e na mafta i s pokachwaneto na cenata na diezela se pokachwa wsichko wink.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 22 Юни 2008 01:03

Те за това евала на хамериканците biggrin.gif .
Всичко на бензин :thumbsup: .
А инак на дизелите и сега са им по-малки разходите защото харчат по-малко принципно . Ама вече е малка разликата .
Пък вече и крадена нафта почти няма и за това е главно ми се струва .

Аватар
tararan

Мнение от tararan » 22 Юни 2008 02:16

Bass_Man написа:Те за това евала на хамериканците biggrin.gif .
А инак на дизелите и сега са им по-малки разходите защото харчат по-малко принципно . Ама вече е малка разликата .
евала за кое!!!,че преебаха целия свят.За тези само :gib: :gib: :gib: БОЙ ПО МРЪСНИТЕ ХАМЕРИКАНСКИ КУХИ ТИКВИ mad.gif

Аватар
drZoidberg

Мнение от drZoidberg » 22 Юни 2008 06:15

tararan написа: :gib: :gib: :gib: БОЙ ПО МРЪСНИТЕ ХАМЕРИКАНСКИ КУХИ ТИКВИ mad.gif
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

mitoko

Мнение от mitoko » 22 Юни 2008 11:42

Bass_Man написа:Те за това евала на хамериканците biggrin.gif .
и в Япония леки коли няма дизел.... unsure.gif

tribalistas

Мнение от tribalistas » 22 Юни 2008 18:44

Само бензин biggrin tongue.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 22 Юни 2008 19:14

В Китай също дизела е само за камиони и автобуси. Няма лека кола на дизел. Няама как да краднеш за колата в гаража smile.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 02 Юли 2008 11:09

Ей тия съвсем се смахнаха! mellow.gif http://www.standartnews.com/news/detail ... 0%BD%D1%86

Публикувай отговор