Спомняте ли си?
Вярно е че си мълчим, но виж в цяла Европа се правят протести и кво- никакъв резултат.Щели да се събират ,да обсъждат , да помислят,а в това време цената пак се повиши.
А и при нас нещата май са изопачени: хем бензина и дизела са скъпи , хем е пълно с коли и има задръствания.А най големия абсурд е че масово има хора които се возят сами в колата (пълно разхищение, при тази цената на горивото).
Второ- преди години масово се купуваха дизелови коли заради разликата в цената с бензина и сега големите монополисти (Като Лукойл,ОМВ,Шел и др.) държат висока цена на дизела.Това го няма никъде в Европа, дизелът да е по-скъп от бензина!!!!!!
А и при нас нещата май са изопачени: хем бензина и дизела са скъпи , хем е пълно с коли и има задръствания.А най големия абсурд е че масово има хора които се возят сами в колата (пълно разхищение, при тази цената на горивото).
Второ- преди години масово се купуваха дизелови коли заради разликата в цената с бензина и сега големите монополисти (Като Лукойл,ОМВ,Шел и др.) държат висока цена на дизела.Това го няма никъде в Европа, дизелът да е по-скъп от бензина!!!!!!
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC
.Това го няма никъде в Европа, дизелът да е по-скъп от бензина!!!!!![/quote]
Лъжеш се,почити в цяла европа нафтата в момента е по скъпа от бензина и това е резултат от самото търсене,има много повече дизелови автомобили от колкото бензинови.Само едно ме плаши като се има в предвид,че камиони и автобуси ползват дизеловото гориво това да не доведе до драстично поскъпване на всичко.
Лъжеш се,почити в цяла европа нафтата в момента е по скъпа от бензина и това е резултат от самото търсене,има много повече дизелови автомобили от колкото бензинови.Само едно ме плаши като се има в предвид,че камиони и автобуси ползват дизеловото гориво това да не доведе до драстично поскъпване на всичко.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Лъжеш се,почити в цяла европа нафтата в момента е по скъпа от бензина и това е резултат от самото търсене,има много повече дизелови автомобили от колкото бензинови.Само едно ме плаши като се има в предвид,че камиони и автобуси ползват дизеловото гориво това да не доведе до драстично поскъпване на всичко.[/quote]tararan написа:.Това го няма никъде в Европа, дизелът да е по-скъп от бензина!!!!!!

В началото на месеца пътувах из Европа...(с автобус до Барселона-2500 км в едната посока). Навсякъде дизелът е малко по скъп от бензина 95 и е равен като цена приблизително на 98 октана. Освен това като изключим бившите югославски републики, където цената е приблизително като в Булгаристан в Еврозоната цената е много неприятна. В Франция литърът отива с лев нагоре. По малка е разликата с Италия и Испания, но отново е доста по скъпо от тук.
Във Франция например газта е 82 евроцента.
Изводите оставям на вас.
Рапицата ( биодизела ) и биоетанола са с доста висока производствена цена и заемат голяма част от обработваемата земя, което оскъпява селскостопанската продукция. И под висока производствена цена имам впредвид, че допреди месец в България от завода 1л бензин 95 струваше 1.13лв, а 1л дизел 1.43лв ( данните са от вестник Капитал). Очевадно е, че голямата разлика от цитираните цени до тези на колонките в търговската мрежа я прибира държавата и търговците. В същото време за биогоривата има преференции в налозите които смъква държавата, т.е. тя печели по малко ако се кара с биогорива.
И така на хоризонта нищо обнадеждаващо.
Във Франция например газта е 82 евроцента.
Изводите оставям на вас.
Рапицата ( биодизела ) и биоетанола са с доста висока производствена цена и заемат голяма част от обработваемата земя, което оскъпява селскостопанската продукция. И под висока производствена цена имам впредвид, че допреди месец в България от завода 1л бензин 95 струваше 1.13лв, а 1л дизел 1.43лв ( данните са от вестник Капитал). Очевадно е, че голямата разлика от цитираните цени до тези на колонките в търговската мрежа я прибира държавата и търговците. В същото време за биогоривата има преференции в налозите които смъква държавата, т.е. тя печели по малко ако се кара с биогорива.
И така на хоризонта нищо обнадеждаващо.
Все пак дизелите са купени заради уж по-малките разходи за гориво....Bass_Man написа:Само не знам защо решихте , че дизеловите автомобили са повече от бензиновите ? И защо всички реват за цената на нафтата , като чели бензина е без пари ? Е тва ми е леко чудно .
Инак са по-гадни отвсякъде. Че и по-скъпи за капак.
Problema, e che wsichkiq transport po dastawki i proizwodstwo e na mafta i s pokachwaneto na cenata na diezela se pokachwa wsichkoBass_Man написа:Само не знам защо решихте , че дизеловите автомобили са повече от бензиновите ? И защо всички реват за цената на нафтата , като чели бензина е без пари ? Е тва ми е леко чудно .

евала за кое!!!,че преебаха целия свят.За тези самоBass_Man написа:Те за това евала на хамериканците biggrin.gif .
Всичко на бензин.
А инак на дизелите и сега са им по-малки разходите защото харчат по-малко принципно . Ама вече е малка разликата .
Пък вече и крадена нафта почти няма и за това е главно ми се струва .

- drZoidberg
-
и в Япония леки коли няма дизел....Bass_Man написа:Те за това евала на хамериканците biggrin.gif .
Всичко на бензин.
А инак на дизелите и сега са им по-малки разходите защото харчат по-малко принципно . Ама вече е малка разликата .
Пък вече и крадена нафта почти няма и за това е главно ми се струва .

-
-
- Почетен Администратор