Къде видя рекламни брошури,аз поне съм цитирал 3 източника,които говорят за ежедневно каране real life ,и твърдят ,че Приус е много икономичен, и тези източници не са от Тойота,а са от изпитатели от САЩ и Германия.PESHO OT MARS написа:Е тука се начетох на рекламни брошури. Истината е че Приус не е точно това което се описва в брошурите, наистина като най-технологичния автомобил на Тойота предполагам че и най-добре сглобения. ........
Ако човека иска да гъзарее ама аз не бих заложил на Приус. Преди година БМВ изкараха една платформа с която искаха да покажат че по-обикновенните коли могат да са икономични (така наречения милд хибрид мисля) всички товарещи мотора агрегати са електрически и работят само когато има нужда (усилвателя на волана, водната помпа и т.н.) и ако са успяли да го приложат напрактика и то на дизелов автомобил аз бих предпочел това например едно 320d с 150 к.с. и тази система ще прави не лош разход в града и ще лети като самолет по магистралата.
За милд-хибрид не ми говори,много е далече от истински хибрид като Приус.милд-хибрид е много по-елементарна технология,което не е лошо,но която не може да даде резултатите на истинския хибрид.Отделно,че германците само на приказки го докарват,като стане дума за хибриди и още си правят само дизели и разправят,че това са им екологичните алтернативи. laugh.gif ,и това ако не е дебелоочие и безсилие пред японците!Ок,назад са в технологиите,но не си признават,това ги прави смешни.И ти мислиш ли ,че това което пишеш за БМВ-то не е приложено в Приус още преди 10 години-серво ,което работи само когато трябва и т.н. изтъркани работи.Нищо ново.
И това 320 д ще лети по магистралата ,но и ще си харчи,т.е ако искат да го направят да пести,няма да лети толкова.Особено като е
майлд-хибрид,все едно си е обикновенно бмв дизел.
Отделно съм говорил за дизеловите хибриди,щото всеки нещо чул недочул и се радва на дизелови хибриди,които не съществуват.Големият въпрос е защо.Тойота отговори на този въпрос,след като ги питаха,когато излезе 2-рото поколение Приус,защо не почнат да произвеждат дизелови хибриди,които биха харчили още по-малко..Ясно и точно Тойота отговориха,че комплектоването на дизелов хибрид на относително добра цена е невъзможно на този етап,т.е. той би бил прекалено скъп и непродаваем.Това е и причината никой да не произвежда дизел-хибрид,освен че трябва и технологията да се изпита.Затова и Пежо/Ситроен сами признаха/ПСА/,че поне до 2009 година няма да могат да произведат дизел-хибрид,но дори и тогава не се знае!Затова Тойота инвестира колосални суми в усъвършенстването на бензиновите хибриди/дори и като по-чисти двигатели бензиновите,работещи с по-чисто гориво/,като се очаква новият Приус да пристигне 2009 година.Стремежът на Тойота е да въведе литиево-йонните батерии в серийна употреба,като снижи цената им ,както и на целия автомобил.Тестовете на литиево-йонните батерии от Тойота продължават,защото има много специфичности при тези батерии.Литиево йонните батерии се очаква да свалят разхода на Приус драстично.Те ще са по-леки,по-компактни и по-мощни,задържащи повече енергия.Целта на Тойота е да свалят цената на Приус и новото поколение да бъде по-евтино и по-икономично от сегашното.Щях да кажа,че с това ще обезглавят конкуренцията,но се сетих,че то такава няма. biggrin.gif