Някой да има оплаквания от Prius

Публикувай отговор
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 22 Фев 2008 17:10

PESHO OT MARS написа:Е тука се начетох на рекламни брошури. Истината е че Приус не е точно това което се описва в брошурите, наистина като най-технологичния автомобил на Тойота предполагам че и най-добре сглобения. ........
Ако човека иска да гъзарее ама аз не бих заложил на Приус. Преди година БМВ изкараха една платформа с която искаха да покажат че по-обикновенните коли могат да са икономични (така наречения милд хибрид мисля) всички товарещи мотора агрегати са електрически и работят само когато има нужда (усилвателя на волана, водната помпа и т.н.) и ако са успяли да го приложат напрактика и то на дизелов автомобил аз бих предпочел това например едно 320d с 150 к.с. и тази система ще прави не лош разход в града и ще лети като самолет по магистралата.
Къде видя рекламни брошури,аз поне съм цитирал 3 източника,които говорят за ежедневно каране real life ,и твърдят ,че Приус е много икономичен, и тези източници не са от Тойота,а са от изпитатели от САЩ и Германия.
За милд-хибрид не ми говори,много е далече от истински хибрид като Приус.милд-хибрид е много по-елементарна технология,което не е лошо,но която не може да даде резултатите на истинския хибрид.Отделно,че германците само на приказки го докарват,като стане дума за хибриди и още си правят само дизели и разправят,че това са им екологичните алтернативи. laugh.gif ,и това ако не е дебелоочие и безсилие пред японците!Ок,назад са в технологиите,но не си признават,това ги прави смешни.И ти мислиш ли ,че това което пишеш за БМВ-то не е приложено в Приус още преди 10 години-серво ,което работи само когато трябва и т.н. изтъркани работи.Нищо ново.
И това 320 д ще лети по магистралата ,но и ще си харчи,т.е ако искат да го направят да пести,няма да лети толкова.Особено като е
майлд-хибрид,все едно си е обикновенно бмв дизел.
Отделно съм говорил за дизеловите хибриди,щото всеки нещо чул недочул и се радва на дизелови хибриди,които не съществуват.Големият въпрос е защо.Тойота отговори на този въпрос,след като ги питаха,когато излезе 2-рото поколение Приус,защо не почнат да произвеждат дизелови хибриди,които биха харчили още по-малко..Ясно и точно Тойота отговориха,че комплектоването на дизелов хибрид на относително добра цена е невъзможно на този етап,т.е. той би бил прекалено скъп и непродаваем.Това е и причината никой да не произвежда дизел-хибрид,освен че трябва и технологията да се изпита.Затова и Пежо/Ситроен сами признаха/ПСА/,че поне до 2009 година няма да могат да произведат дизел-хибрид,но дори и тогава не се знае!Затова Тойота инвестира колосални суми в усъвършенстването на бензиновите хибриди/дори и като по-чисти двигатели бензиновите,работещи с по-чисто гориво/,като се очаква новият Приус да пристигне 2009 година.Стремежът на Тойота е да въведе литиево-йонните батерии в серийна употреба,като снижи цената им ,както и на целия автомобил.Тестовете на литиево-йонните батерии от Тойота продължават,защото има много специфичности при тези батерии.Литиево йонните батерии се очаква да свалят разхода на Приус драстично.Те ще са по-леки,по-компактни и по-мощни,задържащи повече енергия.Целта на Тойота е да свалят цената на Приус и новото поколение да бъде по-евтино и по-икономично от сегашното.Щях да кажа,че с това ще обезглавят конкуренцията,но се сетих,че то такава няма. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 22 Фев 2008 17:16

PESHO OT MARS написа:Ами зимата капацитета на акумулаторите как мислите дали е еднакъв с този през топлите сезони?
А ти милиш ли ,че при цялата усъвършенстваност на технологията затова не е помислено?! tooth.gif Целта е охлаждане на батериите,а не тяхното затопляне.

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 22 Фев 2008 20:34

Scott написа:ALTEZZA, а Prius широко ли е разпространен в Чикаго? С други думи, колко са минавали през вашия сервиз?
parva generacia Prius sa sravnitelno riadko, no se poiaviavt ot vreme na vreme. vtora generacia Prius sa mnogo, vseki den minavat po niakolko prez serviza. Camry Hybrid sashto pochvat dosta da se razmnojavat, no vse oshte ne sa kolkoto Priusite.

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 22 Фев 2008 21:53

Бе това за охлаждането на батериите откъде го измисли. Айдемалко да се върнем в 6 клас. Батериите са химически източници на електричество бидещи химически значи се осъществява химична реакция няма да обеснявам нататък дано да се сетите за какво говоря. Жокер повечко енергия за едни електрони да прескочат едни бариери т.н. За мен Приуса си е една скъпа играчка аз искам за града чист електромобил и за такъв бих дал пари там имаме пълно използване на батерията и почти пълна рекуперация на енергията. Само чакам да се появят такива. За тези дето искат да погледнат малко отвъд великия Приус да погледнат филмчето "Who killed the electric car" там има една малко по-интересна гледна точка (изтеглете си го от колибката)
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 22 Фев 2008 23:05

ako ne triabvashe da se ohlajdat bateriite, togava zashto instalirat tez ventilatori okolo tiah?

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 22 Фев 2008 23:38

PESHO OT MARS написа:Бе това за охлаждането на батериите откъде го измисли. Айдемалко да се върнем в 6 клас. Батериите са химически източници на електричество бидещи химически значи се осъществява химична реакция няма да обеснявам нататък дано да се сетите за какво говоря. Жокер повечко енергия за едни електрони да прескочат едни бариери т.н.
Мене жокер ми не требва. biggrin.gif Но проблемът,който стои пред въвеждането на литиево-йонните батерии е именно риска от прегряване и възпламеняване на батериите,именно затова продължават тестовете при всякакви условия.Та проблемът е именно охлаждането им.Непрекъснато поднасям информацията наготово на всеки чул-недочул. dry.gif Ако обичаш информирай се преди да пишеш,а не да привеждаш сводки от 6 клас.Аз не говоря неща ,които не съм прочел.
http://autos.aol.com/article/hybrid/v2/ ... 4909990001
Това,което говориш за химическите реакции е вярно,но изводът ти е грешен.:Batteries are produced with chemical compounds that have the ability to react adversely, or in layman's terms, they can explode.
click
http://forums.motortrend.com/70/6372512 ... index.html
The batteries Toyota is trying to develop use particles of lithium cobalt oxide. But such batteries have shown a tendency to overheat, catch fire or even explode.
http://www.carlist.com/autonews/2006/autonews_325.html

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 23 Фев 2008 00:03

PESHO OT MARS написа:За мен Приуса си е една скъпа играчка
Моля,скъпа ли??Та Приус е 50000лева,като се води клас над Корола и Голф.Та един Фолксваген Джета 1.9tDI/AUT./ с по-малко екстри от Приус е 46500 лева!Къде ще се сравнява Джета с Приус??!Приус е с безстепенна ск.кутия,тъчскрийн дисплей,електронна система за стабилност,задни светлини LED технология.Всичко това липсва при Джета примерно,а Приус е по-скъп с едва 3500лева. Как реши,че е скъп при тази техника,която предлага,на всичкото отгоре се произвежда в Япония.Напротив,колите на Фолксваген са скъпи,но без да предлагат нито качество и здравина,нито екстри и оборудване за тия пари.За 50000лева Приус предлага много богато оборудване и много екстри и уникална технология.Така че ,да го наречеш скъпа играчка ,показва колко си неинфориран. smile.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 23 Фев 2008 00:12

PESHO OT MARS написа:За мен Приуса си е една скъпа играчка аз искам за града чист електромобил и за такъв бих дал пари там имаме пълно използване на батерията и почти пълна рекуперация на енергията. Само чакам да се появят такива.
Ето кола и за тебе. biggrin.gif Пак идва от Япония ,естествено.
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... _miev.html

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 23 Фев 2008 00:23

Ето малко информация за Приус от първа ръка:
http://john1701a.com/
Ето още един хубав сайт:
http://www.myprius.co.za/index.htm

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 111 пъти

Мнение от max-2 » 23 Фев 2008 10:09

Аз имам едно оплакване от Приус-много ми е скъпа и не мога да я купя biggrin.gif
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 23 Фев 2008 10:34

max-2 написа:Аз имам едно оплакване от Приус-много ми е скъпа и не мога да я купя biggrin.gif
и аз тъй tooth.gif ше чакаме някоя примоция biggrin.gif

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 23 Фев 2008 12:44

То на хубавите неща трудно правят промоции sad.gif
Toyota Avensis AT221 7A-FE

Аватар
Morgoth
Обратна връзка:

Мнение от Morgoth » 27 Фев 2008 18:27

Не съм чел всички отговори, та може и да повторя някой.

Качи се на един Авенсис и направи същия тест като с Приуса. Ако след това все още ти е останал дори един аргумент в полза на Приуса това ще е разхода на гориво. За него ще ти кажа, че извънградско ако го юркаш ще ти гори повече от Авенсиса, ако пък карането ти е предимно градско - вземи каквото искаш и му сложи метан - таксиджиите с това карат, а те най-добре знаят как се кара евтино в града.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 27 Фев 2008 21:19

много се извинявам за тона,но не мога да се сдържа като видя подобни мнения като на scott.вие изобщо интересували ли сте се какво гори тази кола при нормални условия?
я да видим защо ли пък германците вече ги пускат като таксита,а защо ли големи фирми като напр. икеа си взимат такива фирмени коли а?
а я да ви покажа колко им е разхода на немските приуси:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... Prius.html
и разгърнете малко назад по страниците,за да не си помислите че тва са някакви рекламни агенти.какви са тия глупости където ги говорите за разходи над 7-8 литра вe? :rip: :chain:

недейте да говорите за частни случаи,където една фирмена кола се ръчка като на рали и я кара сульо и пульо,или за тестовете на аутобилд,които се знае от кого са платени.
мисля е много ясно,че тази кола е интересна за този който кара поне 50 % градско и малко аутобан.
така че моля ви преди да си вадите генерални изводи се информирайте. mad.gif на мен ми е ясно,че в бг едва ли има много такива по пътищата но google-то помага.

да поясня,мисля за 2-ри път,че преди около 1-2 години исках да взема нова кола и тази беше една от интересните за мен.така че я проучих от-до,супер надежден автомобил е.ще ви дам и link от един немски форум,трябва да го потърся малко.

@Bariton
събирай кинти и я взимай без да се замисляш,гаранцията на хибридната част е 8г. или 160.000км от производителя,но тойота казва,че ще надживее колата.познай какво означава,в момента първите приуси вече са на години а са все още без грешка. :thumbsup:
Последно промяна от jim_beam на 27 Фев 2008 21:34, променено общо 2 пъти.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 27 Фев 2008 21:29

sorry
Honda HR-V DTEC 2021