Данните на производителя за разход на гориво!?!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Re: Данните на производителя за разход на гориво!?!

Мнение от Rudy » 07 Юни 2013 15:41

не изрових тази тема от "нафталина" за да се карате пак - и пак същите глупости.
За да се сравняват два автомобила - хибрид и нехибрид трябва всичко останало да им е идентично:
Дадох няколко пъти примера с RX-a (като хибрида е и доста по тежък заради батериите и ел.моторите)
RX 330 - 12,86
RX 400h - 9,44
Данните са от от реални хора (http://www.spritmonitor.de).

Толкова за хибридите - нека като пишете да има полза за останалите, не всичко да се върти около собствените ви "разсъждения" - отнася се и за двата "лагера"

Колкото до реалния разход и аз съм с 25% повече от рекламирания, но когато карам, както се кара на теста - разхода е същия като техния.
slowtraveler написа:В България разрешената скорост по автомагистралите вече е 140км/ч :whistle:
Не е вярно - само за част от магистралите - скоростните участъци!

Що не коментирате тази част:
На първо място е BMW с 30% разлика между реалните стойности и техните официални цифри. Audi е на второ място с около 28%, а Mercedes е с 26%. Най-малките разлики принадлежат на Peugeot Citroen PSA и Toyota, които имат едва 16 и 15% несъответствия.
Ако не съм се объркал, това все още е форума за ТОЙОТА?!
Изображение

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 07 Юни 2013 17:33

Точно в spritmonitor има стотици собственици с всякакви автомобили, които показват разхода си на гориво. Няма друга кола от класа и мощността на Приус,която да дава толкова нисък разход, включително всички дизели.

Това не е караница, не е заяждане,а защитаване на теза. Не мога да се съглася с предубедеността.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 07 Юни 2013 17:34

slowtraveler написа:В България разрешената скорост по автомагистралите вече е 140км/ч :whistle:
Виж това, че водача не е искал да кара икономично само Приуса ми изглежда тенденциозно и необосновано твърдение :whistle:
Нещо не съм разбрал, за кой водач става въпрос? w00t.gif

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 07 Юни 2013 17:40

SFINKS написа: Слоу има да чакаш някой Приус за тест .... Аз от 2 години ги каня ама те са силни само на хартия и зад клавиатурата ..
Добре че поне немците са направили истински тест да им лъсне голият задник tooth.gif

P.S Вчера регистрирах разход на магистралата 30/100 на танка worthy.gif
Да попитам, истинският/т.нар./ тест ти ли го направи, или го прочете? rolleyes.gif

Не знам защо разглеждаш записа на шофиране по магистрала със 140 км./ч. от prius 3 като неистински или може би не съм те разбрал правилно. ermm.gif

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 07 Юни 2013 18:13

Rudy написа: Не е вярно - само за част от магистралите - скоростните участъци!
Я да вземеш да ми покажеш къде в закона или в правилника за движение е регламентирано фолклорното понятие "скоростен участък"?
Стига повтаряли глупостите на журналята неграмотни.

Прочетете си чл.21 от Закона за движение по пътищата.

Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 47 от 2012 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в km/h:

Пътно Населено Извън Автома- Скоростен път
превозно място населено гистрала
средство от: място
Категория А 50 80 100 90
Категория В 50 90 140 120
Категории С, D 50 80 100 90
Категории В+Е,
С+Е, D+Е 50 70 100 90
Категории Т 50 50 - -
Категория М 45 45 - -
Самоходни
машини 40 40 - -

(2) Когато стойността на скоростта, която не трябва да се превишава, е различна от посочената в ал. 1, това се сигнализира с пътен знак.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 07 Юни 2013 18:35

PESHO OT MARS написа:
Rudy написа: Не е вярно - само за част от магистралите - скоростните участъци!
Я да вземеш да ми покажеш къде в закона или в правилника за движение е регламентирано фолклорното понятие "скоростен участък"?
Стига повтаряли глупостите на журналята неграмотни.

Прочетете си чл.21 от Закона за движение по пътищата.

Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 47 от 2012 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в km/h:

Пътно Населено Извън Автома- Скоростен път
превозно място населено гистрала
средство от: място
Категория А 50 80 100 90
Категория В 50 90 140 120
Категории С, D 50 80 100 90
Категории В+Е,
С+Е, D+Е 50 70 100 90
Категории Т 50 50 - -
Категория М 45 45 - -
Самоходни
машини 40 40 - -

(2) Когато стойността на скоростта, която не трябва да се превишава, е различна от посочената в ал. 1, това се сигнализира с пътен знак.
Абсолютно си прав - имах предвид, че това което наричаме магистрала (от София до Ябланица) или (София - Ст.Загора) - не по целия път можеш да караш със 140. Местата с ограничения са доста и на практика казаното от Слоу не е точно така. А иначе "Скоростен път" фигурира в посочения от теб текст.
Изображение

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 07 Юни 2013 19:45

Много голямо внимание обръщате на прословутия разход. Честно казано , за 200 000 км дали ще съм сипал 200 , 180 или 220 резервоара нафта , разликата не е кой знае колко голяма. Всичко се върти около едни максимум 3-4 000 лв. На фона на други разходи по автомобила , може би тези пари са едно нищо. Вчера познат ми се похвали , че му се разтропало цялото окачване на нисана - навара , дал 3500 за части и 300 за труд. Друг познат даде 2500 за рециклиране на турбината на bmw-to си . По-ниския или по-висок разход може да бъде изяден само от 3-4 непредвидени ремонта. Трябва да се радваме , че караме що-годе здрави коли и не ги изплащаме още веднъж по сервизите.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 07 Юни 2013 21:45

Rudy написа: Абсолютно си прав - имах предвид, че това което наричаме магистрала (от София до Ябланица) или (София - Ст.Загора) - не по целия път можеш да караш със 140. Местата с ограничения са доста и на практика казаното от Слоу не е точно така. А иначе "Скоростен път" фигурира в посочения от теб текст.
Скоростен път е термин който се въведе отскоро важащ за първокласен такъв а не за магистрала и в България макар и да имаме отсечки които попадат в изискванията за такъв ще отнеме сума ти време да бъдат преквалифицирани в такъв. Примерно трилентовата отсечка на околомръсното от разклона за Лозен до след пътя за Кремиковци си е чист "скоростен път", друг е въпроса че е в отвратително състояние.

По магистралата ограничението за возила категория В си е 140 км.ч няма такова нещо като скоростни отсечки, просто има участъци с въведени допълнителни ограничения като виадуктите и тунелите. И някой хранилки участъци за фуражките.

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 07 Юни 2013 21:50

iovkito написа:Много голямо внимание обръщате на прословутия разход. Честно казано , за 200 000 км дали ще съм сипал 200 , 180 или 220 резервоара нафта , разликата не е кой знае колко голяма. Всичко се върти около едни максимум 3-4 000 лв. На фона на други разходи по автомобила , може би тези пари са едно нищо. Вчера познат ми се похвали , че му се разтропало цялото окачване на нисана - навара , дал 3500 за части и 300 за труд. Друг познат даде 2500 за рециклиране на турбината на bmw-to си . По-ниския или по-висок разход може да бъде изяден само от 3-4 непредвидени ремонта. Трябва да се радваме , че караме що-годе здрави коли и не ги изплащаме още веднъж по сервизите.
Всъщност си адски прав :whistle: но се замислям за това едва когато ми кажат в сервиза нещо различно от 30-40 лева за някоя дреболия. Наложи ми се да кихна към 500 лева за съединител,каре и гърне на Сивика и честно казано си ме заболя джоба tooth.gif . Пък нека харчи 8/100 газ смесен разход, още си го спомям това изваждане.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 07 Юни 2013 23:07

Rudy написа:....- имах предвид, че това което наричаме магистрала (от София до Ябланица) или (София - Ст.Загора) - не по целия път можеш да караш със 140. Местата с ограничения са доста и на практика казаното от Слоу не е точно така. А иначе "Скоростен път" фигурира в посочения от теб текст.
НИКЪДЕ по нашите магистрали не съм срещнал ограничение 130км/ч (не става въпрос за ограничения поради ремонт или конкретни тунели и мостове, а и там ограниченията са други). Това означава, че разрешената скорост е 140км/ч....
От Пловдив до Ямбол няма ограничение. От София до Ябланица има ограничения само на няколко моста и тунелите (нормално е, защото не отговарят на стандарта за магистрала)...
От Шумен до Варна има ограничение само в завоите около Девня... Но това са изключения, а не 'доста ограничения'...
Ако си направиш труда да погледнеш приложената графика ще видиш, че навсякъде по магистралата е шофирано със разрешената скорост +9+10км/ч...
Не се виждат 'много ограничения' по тези маршрути - единствените корекции на скоростта на графиката са от спиране на бензиностанция и намаляване за участъци в ремонт ...
Това, че в БГ магистралите са малко, не означава, че по света това е така ...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
kaltcev.72

Мнение от kaltcev.72 » 08 Юни 2013 18:53

Такааа , зачетох се по темата и ми направи впечатление , че споменавате Германските аутобани който "нямали"ограничение . Не сем съгласен напълно . Както споменах преди време живея в Германия около Франкфурт и когато се наложи да работим там , меко казано ми се доплаква . Такива задръствания не сте си представяли , зимата носиха гориво и храна на колите попаднали в задръстването. Другото е , че ограничения има на всякъде около населените места и рисковите места . За пример от Франкфурт до Кьолн по така нареченият аутобан има поне 15 ограничения на 100км и 3 "бау щеле" на нашенски ремонти . Та да си кажа правичко тука имам , скоро закупената Тойота Авенсис 2.0 д4д и класиката Голф 4 1.6 бензин .......маат кой колко му дойде . Не съм засичал точто , но Гоуфо губи битката в разхода. В общи линии колкото сипеш всичко изгарят , нищо до кега не са върнали. Безпорният факт е обаче качеството на горивата.......
Ше фърла с тебе по нещо!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 13 Юни 2013 19:59

Тук има широки специалисти, които ще ти кажат как стоят нещата с немските аутобани, без да са се качвали на такъв или само защото няколко пъти са карали там и край вече, няма по-компетентни. Те за Приуса дето съм си купил, какви неща изписаха, не е истина просто, а ти за едни аутобани се кахъриш. Само ще спомена, че в Германия ИМА ограничение на скоростта на повечето места. На всички аутобани ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА МАКС. СКОРОСТ е 130 км/ч. Там, където няма ограничение за скоростта, караш на своя глава. Няма да те спрат или глобят, но направиш ли катастрофа и се установи, че си шофирал над ПРЕПОРЪЧАНАТА скорост ще има да чакаш някой застраховател да поеме щетите!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 13 Юни 2013 20:20

Някой хора позабравиха клипа, който съм снимал и подхванаха старата мантра, че Приус много харчел:
http://www.youtube.com/watch?v=wlR_tqx_n2o
Ей тук съм им снимал още едно клипче с телефона. Съжалявам за наистина лошото качество, но това е с телефон, каране с 1 ръка и снимане с другата. Накрая батерията ми падна, но съвсем ясно се вижда, че в края на пътуването резултата е 2,8/100. Навсякъде съм шофирал със скорост между 10-20 км/ч над позволеното. Някъде на клипа се виждат знаците. Това го казвам за „специалистите“, които веднага ще подемат другата мантра, че тези с Приусите се влачели, като бабички.
http://www.youtube.com/watch?v=q4AN2snM78A
Някой от същите тези „специалисти“ (да си признае кой беше, за да не го търся по мненията) беше казал, че нещо съм бил направил или манипулирал бордовия компютър за този резултат 2,5/100:
http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... ekord.jpg/
Интересно ми е сега неговото мнение, дали пак нещо съм направил. И другите критикари да се включат и да кажат нещо по въпроса защо толкова много гори Приус и защо е такава голяма измама според тях! :)

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 13 Юни 2013 22:52

prius 3 написа:.......тези с Приусите се влачели, като бабички.
http://www.youtube.com/watch?v=q4AN2snM78A...
Като гледам как минават автомобилите в лявата лента - май наистина е така :)
А първото клипче ясно се вижда начално темпо около 120км/ч по километраж, с навярно моментно 'покачване' на 151км/ч (при което разхода май скача над 7л/100км?), каране по надолнище и намаляване на скоростта до 50-60км/ч, при което действие практически е нулев разход...
Така, че нищо странно или необичайно - при по-интензивно темпо дори приуса скача нагоре в разхода...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 13 Юни 2013 23:07

Въздухът има свойството плътност, което определя съпротивлението при движение. Колкото повече вдигаш скоростта, толкова повече се увеличава челното съпротивление и е необходима повече енергия (респективно гориво) за да го преодоляваш. Това важи за всички тела движещи се във въздушна среда.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Публикувай отговор