Здравейте,
Реших да си я взема без да ремонтирам.
Майстор-2 започва да я събира, като обеща да обезвъздуши системата с някаква машина - не разбрах точно, но май с вакуум ...
Като я взема, ще покарам няколко дни градско и ще видя дали сутрин на студено ще изкарва газове и колко.
В отговор на последните постове:
mirott написа: ↑19 Фев 2026 16:29
Аз бих купил нова оригинална капачка.
За мен новата, която е купена миналата пролет, си работи.
Връщането миналото лято от Созопол, което описах горе, е основание да смятам, че капачката е ОК.
Освен ако впоследствие не се е бъгнала ...
Просто в един момент налягането идва повече и сработва.
Може би ще пробвам да взема от друга Тойота, в движение и без такъв проблем, капачката и да пробвам - до Перник и обратно.
Притеснявам се да не вземе да се повреди и да бера срам, като трябва да я връщам ...
slowtraveler написа: ↑19 Фев 2026 22:24
Аз бих проверил и дали вентилатора се включва
Благодаря за съвета, ама това няма нищо общо с проблема.
Стрелката за температурата спира на средата и не мръдва грам, дори и казанчето да е празно - т.е. няма в него видимо антифриз, но в радиатора и натам има.
mapamop написа: ↑19 Фев 2026 22:31
Тоя мотор що не го надуете с компресора през свещите
Това не сме правили, но при първото ходене Майстор-2 бе надул едната вечер охладителната система и бе свалил свещите.
Идеята била да видим на следващия ден дали в цилинтрите ще влезе антифриз и дали ще спадне налагането.
Налягането не е мръднало и нищо нямало в цилиндрите.
Това не съм го споменавал, но за мен бе един от ключовите тестове - хем да видим има ли утечка някъде по системата, хем дали ще се появи следа от антифриз в цилиндрите.
Маслото, между другото, го проверявам при всяко дигане на капака - ОК си е.
Щото може в един момент да пробие гарнитурата и в тая посока, ако проблемът е в нея.
Както и да е ...
Ден-два след като я взема, ще пиша.
Правя го основно, за да остане следа при подобен проблем при друг.
Така или иначе няма да свалям главата и съмненията в гарнитурата ще си останат непроверени ...