Спирачни дискове + накладки
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Тя тази рав4 не може да ускорява рязко.
Иначе, моята комбинация е дискове брембо и накладки текстар. Много евтина комбинация, накладките се износват много бързо, но спира отлично.

Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
След повече от 10000км с тези АТЕ накладки и дискове съм изключително доволен ! Колата спира отлично, износване като при ОЕМ - нормално, няма вибрации, скърцане или други звуци.
Силно ги препоръчвам на всички колеги с Рав4
Силно ги препоръчвам на всички колеги с Рав4
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
С накладки текстар и дискове цимерман отпред на карината минах 110 х км. След това сложих трв накладки, но не можах да ги износя дори на 50%, защото дисковете свършиха.
Между другото съм много доволен от брембо накладки. С тях усетих, че колата може да спира добре и отзад, за разлика от ОЕМ-ските.
Carina E 4AFE LB 1992
Здравейте, кола тойота корола 2018 купена от варна от магазина. Напоследък започна да просвирва при тръгване и понякога при спиране. При тръгване- тръгвам нормално спирачка не е натисната, но понякога просвирва. При спиране- също понякога просвирва. Това винаги на ниска скорост, при висока няма абсолютно никакви забележки. Колата на практика е карана в Бг около 400-500км, останалото време в Германия. Тук живеем. Отидох на фирмения сервиз и от там ми казаха че спирачките се били втвърдили и трябвало да се сменят. Става дума за задни спирачки. Колата е на 38000км, толкова ли са скапани тези спирачки че да се втвърдят за 3 години. И има ли сензор на задните спирачки, на предните трябва да има, но на задните?? Имаме още 3 коли в семейството, но с никоя нямам този проблем
Надявам се че колегата на когото е темата няма нищо против това че задавам въпроса си тук
И още едно питане за опел астра- колата я кара сина ми и му направило впечатление че е паднал вискозитет или не знам си какво на маслото- сменено е преди 7-8000км. Ходи до работа с колата на около 13-14км и има един участък където може да я "изреже"- дали от това не пада този вискозитет- надявам се че няма проблем с този въпрос, ако има- моля да се изтрие
Надявам се че колегата на когото е темата няма нищо против това че задавам въпроса си тук
И още едно питане за опел астра- колата я кара сина ми и му направило впечатление че е паднал вискозитет или не знам си какво на маслото- сменено е преди 7-8000км. Ходи до работа с колата на около 13-14км и има един участък където може да я "изреже"- дали от това не пада този вискозитет- надявам се че няма проблем с този въпрос, ако има- моля да се изтрие
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Как "пада" вискозитет? Това става, ако смесва маслото с антифриз или гориво или пък ако е за смяна след, да кажем, 10000 км. Но в рамките на тези километри вискозитетът трябва да е сравнително постоянна величина съгласно сертификатите..., освен ако маслото не е менте или просто с по-ниско качество, нищо че е в Германия...
Може би аз неправилно съм се изразил- на бордовия компютър колата му има датчик което показва на колко % е мазителната способност. И на него му направило впечатление че след около 7-8000км вече показва около 30%. Проблем ли е ако се задържи маслото след като падне % да кажем на 5%. Предния път смени маслото на около 15%
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
По-вероятно е да има индикация колко % е остатъчният ресурс на маслото (по километри, време и начин на експлоатация)... И се сменя като доближи 0% (тогава би трябвало да почне да пищи да сменяш маслото)...
Ама защо в темата за спирачни дискове и накладки?!!
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Toyota Yaris 1,4 D4D MMT
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Колегата е писал по темата за спирачките и е вмъкнал втория си въпрос, ако някой може да помогне е добре дошло.