Това в кой закон го пише.
Даже и да го има, ако търговеца откаже да върне сумата кой ще го задължи, комисията дава препоръки и налага санкции.
Това в кой закон го пише.
Ако беше прочел по-предния ми пост:цитирам закон и точки от него..smsdeliverer написа: ↑29 Яну 2019 21:16 Това в кой закон го пише.
Даже и да го има, ако търговеца откаже да върне сумата кой ще го задължи, комисията дава препоръки и налага санкции.
Ей това е уловката-"ако разберат какво е... ".slowtraveler написа: ↑28 Яну 2019 20:29 Счупило се - ще го оправят гаранционно - да, ако разберат какво е...
ДА точно защото го прочетох и не можах да го намеря това условие за ТРИТЕ пъти, но пак ще Ви попитам кой ще ги задължи да върнат парите или да му заменят колата.(както споменах комисията дава препоръки и налага санкции)
С черното и е подчертаноsmsdeliverer написа: ↑29 Яну 2019 21:35 ДА точно защото го прочетох и не можах да го намеря това условие за ТРИТЕ пъти, но пак ще Ви попитам кой ще ги задължи да върнат парите или да му заменят колата.(както споменах комисията дава препоръки и налага санкции
Тук си прав с известни изключения - например вчера заплаших един търговец, че ще го дам на КЗП като фирмено лице, защото изпраща непоискани търговски съобщения.. Пък служебния ми мейл е записан там в един регистър, поддържан от КЗП според един друг закон
Няма значение дали е кеш или на лизинг. Колата, телефона, телевизора и ютията на жената все са стока..
Клетките са последователно свързани, поне при ni-mh пакетите, за литиевите не съм чел. Стандартно (в повечето случаи) "спирането" на едната клетка = окъсяване на една клетка. Колата още работи. Колко добра идея е да я караш със окъсена клетка е друга тема. Случва се колата да усети кога една клетка е пред "спиране" - следят се по 12 клетки (два модула) едновременно. Ако при discharge на някой от тях му падне волтажа рязко -1.2v (или нещо такова) по неочаквано време - най-вероятно една от клетките е със много по-нисък капацитет от другите. Авариен режим - гледаш live data в покой през techstream и всичко изглежда ок, гледаш freeze frame и гледаш как един модул е -1.2v надолу. Не си правих много експерименти - преди това бях взел grid charger/discharger, смених 10 модула със такива от 2018 че хич не ми хареса колко по-бързо се изразходват от останалите, shuffle от център настрани, charge/discharge cycles, balance charge, т.н. standard procedures.
Не съм запознат за чужбина, тук от това което чета за Варна и Русе положението е ок. За другите краища на страната не съм срещал много информация.А по отношение на сервиза - приус като хибриден автомобил просто звучи "претенциозен" на сервизно обслужване. Така или иначе винаги би било добре да откараш разваления автомобил в оторизиран сервиз. Но това за много автомобили е въпрос на личен избор. Ако например ако ти се развали алтернатора, почти във всяко градче ще може да намериш квартален майстор или дори по-голям неофициален сервиз да ти го оправят. Но ако нещо по хибридната система сдаде багажа, нямаш особен избор освен сервиз на Тойота. Тук също може да греша, защото хибридите са по-популярни от преди и дори в България има сервизи, които са се специализирали в областта. Но в крайна сметка просто звучи ограничаващо.
Амиии... да речем, че не знаех че като някой е сменял маслото на трансмисията на моя (това преди да го взема) не го е сменил като хората... липсваха около 2 литра и симптомите бяха като на заминали лагери на ел. маслена помпа. Та май пак нашенски ръчичкиslowtraveler написа: ↑28 Яну 2019 15:36 Пуснете анкета от рода 'колко от хибридните автомобили са ви оставяли на пътя' и ще видите... Сигурно Боян ще е единствения, и продължавам да смятам, че там причината е 'нашенските ръчички', които са слагали я аларма, я накой допълнителен имобилайзер....
Аз да не съм адвокат .maestro75 написа: ↑29 Яну 2019 22:16Няма значение дали е кеш или на лизинг. Колата, телефона, телевизора и ютията на жената все са стока..![]()
![]()
От тълковния речник:
Стока - Стоката е материално благо, продукт, произведен с цел задоволяване на определени нужди, потребности на хората в зависимост от техните вкусове и предпочитания, и което може да бъде продадено на пазара.![]()
Току-що се върнах от европейска обиколка с 20-годишната си Примера. И през ума ми не е минало, че ще ме остави на пътя...boyanmt написа: ↑28 Яну 2019 16:56 Кусура и анкета да пускам![]()
Всички хвалят,превъзнасят автомобилите си...аз не смея да отида до Девня..![]()
Върна ли се,ще я махам аз. Явно са ми сдали нещо дефектно(така почвам да мисля).
Не е нормално,да пътувам с лаптопа и кабела, че да чета и трия грешки,нали?
Нов автомобил е това...TOYOTA..![]()
Както и да е...дано другите колеги да нямат проблеми и да се радват на придобивките си.
Предпочитам РАЗУМ пред АВАНТЮРИЗЪМ.slowtraveler написа: ↑30 Яну 2019 08:12 Това, щото не си мислил как втори основен лагер ще задере, или пък клапана ще заседне и ще удари буталото, като същевременно ще строши разпределителен вал![]()
ВСЯКА техника може да се повреди.. Е и? Особено пък за европейска обиколка вариантите за измъкване от ситуация има десетки...
Виж ако планираш пътешествие из едни по-южни, или югоизточни държави (нямам предвид съседни), които са доста безлюдни - там бих наблегнал много на подготовката...
Или пък не - г-н Дрехарски го доказа с дъртия опел![]()
Браво!dimkaraganchev написа: ↑30 Яну 2019 00:07Току-що се върнах от европейска обиколка с 20-годишната си Примера. И през ума ми не е минало, че ще ме остави на пътя...boyanmt написа: ↑28 Яну 2019 16:56 Кусура и анкета да пускам![]()
Всички хвалят,превъзнасят автомобилите си...аз не смея да отида до Девня..![]()
Върна ли се,ще я махам аз. Явно са ми сдали нещо дефектно(така почвам да мисля).
Не е нормално,да пътувам с лаптопа и кабела, че да чета и трия грешки,нали?
Нов автомобил е това...TOYOTA..![]()
Както и да е...дано другите колеги да нямат проблеми и да се радват на придобивките си.![]()
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта