Изхвърля антифриз през разширителя
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Не искам да те плаша , но явно радиаторчето е запушено на половина. Някъде тук имаше друг колега със същият проблем.
Който не може да работи с главата , трябва да работи повечко с ръце.
Възможно ли е клапата от дясно да прави проблем? Уж се чува че работи!
Като казваш клапата отдясно кое имаш предвид?Двузонов е климатика?Или миксиращата клапа която стои от дясно.
И при мене има такъв шум на Авенсис т25. В ТМ Ауто ми казаха, че това са моторчетата на клапите които си заминават. И това може да ти е проблема заседнала клапа.
Здравейте.Наскоро се сдобих с Авенсис 2003 г.D4D 116 кс. но от скоро започна да ми избива антифриз от пробката за обезвъздушаване на казанчето ,след като веднъж в едно задръстване ми позагря и вдигна стрелката над средата за кратко.Подозирам че перката за охлаждане на радиатора не ми сработи тогава.Инъче загрява нормално и не надува маркучите ,парно има.Дали е възможно да е заминала гарнитурата без да надува маркучите.
-
- Автомобил: Toyota corolla verso 2,2 D4D
Здравейте, като чета по темата май и нашата (Корола D4D, 2.2, 136, 2008) отива на такъв ремонт. Имаме ги всички признаци - изхвърля антифриз, маркучите се втвърдяват, когато отворя дори и на студено капачката бълбука. Ние дори правихме тест за изгорели газове - тестът показва наличието на газове, оцвети се. Капачката сменяхме без резултат. В сервиз на Тойота без преглед ни казаха, че този модел имали дефектна водна помпа и това водело след време до такъв проблем?!
Аз си мисля, като има модела системен проблем защо си мълчат, а само майсторите ми го казват след като се е случило вече, но..
Та се чудим колко ли ще ни струва да се поправи качествено? Някой минал по този път да сподели?
Аз си мисля, като има модела системен проблем защо си мълчат, а само майсторите ми го казват след като се е случило вече, но..
Та се чудим колко ли ще ни струва да се поправи качествено? Някой минал по този път да сподели?
Здравейте,от седмица съм собственик на Toyota Avensis 2.2 D-CAT 2007г.Чак днес имах време да започна обслужването на автомобила и първото нещо което погледнах беше антифриза.За нещастие ми се стори прекалено голямо налягането в казанчето и видях ,че има капки изтекли от маркуча на разширителния съд,имаше и наличие на изпарения след махането на капачката.Веднага закарах колата в автосервиз за тест на антифриза за изгорели газове,който излезе положителен/изтеглиха малко антифриз и го смесиха с друга течност,резултата беше зелен цвят/.За съжаление имам само стотина километра навъртяни,не забелязах проблеми при палене или бели пушеци,стрелката за температура показва една идея преди средата,като заковава там и не мърда.Молбата ми е да ме насочите към човек за по-точна диагноза ,до колкото разбрах един от хората е мехаННика от форума.От Пловдив съм ,но не е проблем пътуването.До колкото разбрах не е 100% сигурен теста на антифриза.Нов съм във форума и не мога да пращам лични съобщения.Мерси предварително.
Още една молба имам-понеже колата беше заграля,изпуснаха малко антифриз преди да махнат капачката и сега нивото е доста под минимума,четох във форума че има процедура за доливане,но каква точно не разбрах.Само доливам на студен двигател или трябва да работи и да е на определени обороти.
Още една молба имам-понеже колата беше заграля,изпуснаха малко антифриз преди да махнат капачката и сега нивото е доста под минимума,четох във форума че има процедура за доливане,но каква точно не разбрах.Само доливам на студен двигател или трябва да работи и да е на определени обороти.
Авенсиса ще влиза в сервиз,мерси на отзовалите се.Сутрин на студен двигател развивате капачката на разширителния съд да освоби налягане ако има такова,след това завивате отново,палите двигателя и след минута пак развивате капачката,при мен за тази минута вдига налягане, което е признак за отишла гарнитура.
При моя проблем се оказа гарнитура,ясно видим проблем между втори и трети цилиндър.
Здравейте. Някой знае ли къде се намира пробката на блока на двигателя за антифриза на Тойота Авенсис 2000 куб.см. 128 к.с. бензин 1998 година , двигател 3S-FE.
Здравейте,мисля че имам проблем с гарнитурата на главата .Колата е рав4 136кс
Въпросът ми е, някой може ли да ми препоръча сервиз в София и с каква сума горе долу ще трябва да се подготвя
Въпросът ми е, някой може ли да ми препоръча сервиз в София и с каква сума горе долу ще трябва да се подготвя
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Ако ползваш търсачката на форума, ще си отговориш и на двата въпроса.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!