Тойота за семейна кола
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Тойота за семейна кола
Когато става въпрос за познати - да , но да се купува кола на сляпо и да се разчита на малкия пробег - винаги може да има изненади.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Тойота за семейна кола
Ние май по скоро решихме, че колата ще е нова.След,като ще се дават толкова пари е по-добре да не рискуваме,пък и така ние ще си знаем какво и има и каквп и се е случвало.Днес пообиколихме да ги видим наживо и да видим диларите,какво ще предложат.И двете оферти са ни за максимално високо ниво,като за Ауриса не сме сигурни дали си заслужава последното ниво,защото до колкото разбрахме включва само две неща-фарове и панорамен покрив.За Королата ни направиха 10% отстъпка,а за Ауриса 8%.Интересното при Ауриса е че даже и 8% реално не е отстъпката,защото тя се смята от каталожната цена без уж хибридната им преференция.Тази преференция явно си е само търговски трик.Общо взето нещата са така:
Аурис - 48180лв.
Корола - 41523лв.
Королата ни е точно по бюджета,но тук малко се разколебахте след като казвате,че хибридите са бъдещето,дали да се напънем за Ауриса?Все пак разхода на гориво е по-малък и с времето хипотетично би трябвало да си избие по-високата цена.
Аурис - по-голям багажник има паркинг асистента,по икономичен и евентуално по дълго да си задържи цената.Минусите му са,че има една идея повече неща за разваляне.Визирам хибридния модул.И е комби,а в началото не искахме такава кола.По-висока цена.
Корола - Основния плюс е цената и това,че не е комби,но пък няма асистента за паркиране.По-висок разход на гориво.
Аурис - 48180лв.
Корола - 41523лв.
Королата ни е точно по бюджета,но тук малко се разколебахте след като казвате,че хибридите са бъдещето,дали да се напънем за Ауриса?Все пак разхода на гориво е по-малък и с времето хипотетично би трябвало да си избие по-високата цена.
Аурис - по-голям багажник има паркинг асистента,по икономичен и евентуално по дълго да си задържи цената.Минусите му са,че има една идея повече неща за разваляне.Визирам хибридния модул.И е комби,а в началото не искахме такава кола.По-висока цена.
Корола - Основния плюс е цената и това,че не е комби,но пък няма асистента за паркиране.По-висок разход на гориво.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Тойота за семейна кола
Относно хибридния модул - тази система е достатъчно изпитана и безпроблемна...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Тойота за семейна кола
Купете си колата, която ви харесва и ви е удобна на вас. Няма никакво значение коя каква цена държи след това. Важното е вие на кое се кефите, кое ви е удобно и кое може да си позволите. Не плащайте данък чуждо мнение.
Аз лично намирам Королата за безкрайно по-красив, голям и удобен автомобил от Аурис. Хибридността ми е с нулева добавена стойност.
Аз лично намирам Королата за безкрайно по-красив, голям и удобен автомобил от Аурис. Хибридността ми е с нулева добавена стойност.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Тойота за семейна кола
Проблема е не с принципа на 2-3 годишни коли изобщо , а с конкретната марка Тойота . Те откога даваха 5 години или 150 хиляди докато другите 2-3 години и 100 хиляди.Говоря за гаранция на автомобила.Който си е купил семейна Тойота поне 5 години си я кара задължително.Тя понеже не се чупи - още едни 3-5 години.И така.Читава ,хем на малко години,хем на малко километри,хем за малко пари си е почти невъзможно да се намери и купи.С другите марки и модели не е така-да не ги изброявам.В Австрия каквато и да било Тойота под 8 години аз лично не намерих по обявите на частни лица.При търговците са мнооооого скъпи.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
-
Тойота за семейна кола
Здравейте и от мен.
Преди два месеца и аз бях поставен пред същата дилема. Дали Аурис, дали Корола, дали нов или 1-2 годишен автомобил.
В крайна сметка избрах Аурис ТС Хибрид и за момента (месец и 20 дена) и 4600км по-късно съм напълно доволен от избора си.
Единствено се дразня когато дойде време за изкачване, тогава въртящият момент на Хибридния модел не ми е достатъчен, може би съм се разглезил последните години покрай по-мощните дизели
.
Та както казаха по горе, пробата му е майката. Тествате и сравнявате. Разликата в сумата, която ще дадете за единия или другия според мен не трябва да е решаващия фактор.
малко данни.
разход градско (Варна): средно 4,1л/100км
извънградско (90-100км/ч) около 5л/100км
магистрала 140км/ч 7л/100км
годишен данък: 52лв платих за 2017год. (Варна)
каско: 2 компании имат преференция за хибридни модели (200лв надолу)
Преди два месеца и аз бях поставен пред същата дилема. Дали Аурис, дали Корола, дали нов или 1-2 годишен автомобил.
В крайна сметка избрах Аурис ТС Хибрид и за момента (месец и 20 дена) и 4600км по-късно съм напълно доволен от избора си.
Единствено се дразня когато дойде време за изкачване, тогава въртящият момент на Хибридния модел не ми е достатъчен, може би съм се разглезил последните години покрай по-мощните дизели

Та както казаха по горе, пробата му е майката. Тествате и сравнявате. Разликата в сумата, която ще дадете за единия или другия според мен не трябва да е решаващия фактор.
малко данни.
разход градско (Варна): средно 4,1л/100км
извънградско (90-100км/ч) около 5л/100км
магистрала 140км/ч 7л/100км
годишен данък: 52лв платих за 2017год. (Варна)
каско: 2 компании имат преференция за хибридни модели (200лв надолу)
2017 Toyota Auris TS HSD
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Тойота за семейна кола
Разликата между хибридния Аурис и Королата е 7000лв. Ако купите Ауриса ще ви трябват около 10 години, за да избиете тази разлика.
Гледайте ревюта в youtube за двата модела. Трудно се забелязват детайлите когато дилъра ви е на главата или за 10мин тест драйв. Аз така направих.
И двата модела са много красиви. На Ауриса не си спомням много добре интериора, но на королата , поне на мен не ми допадна евтината изработка и твърдите повърхности. На королата ми от 2002 интериора е в пъти по-добър от тези нови модели 2017( без седалките)
Гледайте ревюта в youtube за двата модела. Трудно се забелязват детайлите когато дилъра ви е на главата или за 10мин тест драйв. Аз така направих.
И двата модела са много красиви. На Ауриса не си спомням много добре интериора, но на королата , поне на мен не ми допадна евтината изработка и твърдите повърхности. На королата ми от 2002 интериора е в пъти по-добър от тези нови модели 2017( без седалките)
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Тойота за семейна кола
И от къде е това заблуждение?
Писах за цената назад в темата, че реално няма разлика между една Корола 1.6 ЦВТ Сол изпълнение = 45550лв по ценова листа и съответно един Аурис комби хибрид ниво Шик = 45990. Някак си тия 7к лева не ми излизат по калкулатор.
И така поставен въпроса, то хибрида ще избие тия 440лв разлика за има-няма с данъка за първата година и след първите 3к километра. Демек по груби сметки може още след 2-3 месеца да си го избил.
Ако сметнем, че за 10 години ще навъртиш да кажем 150к, то накрая ще излезеш с едни сигурни ~70лв/мес, като излиза, че хибрида става с едни 20% по-евтин от алтернативната Корола.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Тойота за семейна кола
Погледни какво последно е написала Ninita и ще разбереш за 7000лв разлика от къде идва.BOz написа:И от къде е това заблуждение?
Писах за цената назад в темата, че реално няма разлика между една Корола 1.6 ЦВТ Сол изпълнение = 45550лв по ценова листа и съответно един Аурис комби хибрид ниво Шик = 45990. Някак си тия 7к лева не ми излизат по калкулатор.
Разликата на средния разхода между Аурис хибрид и Королата 1.6 бензин ще бъде макс 2л на 100км (пак това е много субективно ) в полза на хибрида. Може колеги д такава нова корола да споделят средния си разход, за да сме по-точни.
Така ... е за 7000лв ако изминаваш средно по 10000км на година , при цена 2лв на литър х 2000л = 4000лв
Останалите 2-3000лв данъци, обслуване и т.н. Също доколкото знам ако има проблем с хибридната система специалистите са само в София.
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
Тойота за семейна кола
И аз когато питах за двата модела има една мааалка подробност,която повечето тук не отчитат.Аз питах само,че за корола оборудване Луна и дилъра ми даде цена с отстъпка 8%.Предложиха ми и Ауриса хибрид за,който също ми направиха 8% отстъпка само,че от базовата цена без хибридната преференция.Реално дилърите дават по-ниска цена от обявената в сайта,но реално на Королата правят 8%,а на Ауриса около 4%.Предполагам,че и при Ninita е било нещо подобно.Също така тя е уточнила,че офертата е за най-високото ниво и на двата автомобила,а BOz сравнява най-високото при Королата с предпоследното при Ауриса.
- JulianoG
Тойота за семейна кола
Ами нека колежката си прецени, аз лично за LED фарове и панорамен покрив не бих дал 3000 лева горница, комбито е още 2000. Ако мине на стандартен син цвят вместо металик или перла, ето ти още 800-1200 лева надолу. На тях като се направи отстъпка 8%, цената може да дойде до 40 490 лева...
Освен това освен в Пловдив/София, бих попитал за оферта от Стара Загора и Пазарджик, защо не и от Габрово.
Иначе хибридната система на Тойота е най-надеждното задвижване в момента - няма турбо, няма съединители, e-CVT е надеждна като ръчна скоростна кутия. На батерията и инвертора гаранцията е 5 години + 5х15000км. или 5х1 година, което настъпи първо. Разходът реално е около 4/100. Аз с 1.6 бензин под 8/100 градско не съм виждал, по-скоро около 11/100. Хибрид трудно ще вдигне над 6/100.
Освен това освен в Пловдив/София, бих попитал за оферта от Стара Загора и Пазарджик, защо не и от Габрово.
Иначе хибридната система на Тойота е най-надеждното задвижване в момента - няма турбо, няма съединители, e-CVT е надеждна като ръчна скоростна кутия. На батерията и инвертора гаранцията е 5 години + 5х15000км. или 5х1 година, което настъпи първо. Разходът реално е около 4/100. Аз с 1.6 бензин под 8/100 градско не съм виждал, по-скоро около 11/100. Хибрид трудно ще вдигне над 6/100.
-
Тойота за семейна кола
Колежката иска хубава семейна кола.Приготвила е 40 хилки,а като чета може да нагласи още няколко.Така че да си купи точно това,което и харесва,което ще покрие максимално семейните и нужди.Ако новозакупената семейна кола удоволетворява цялото семейство,тя става член на семейството/лично мнение/.Семейна кола се ползва минимум 8-10 години,затова трябва да е точно това,което семейството ще ползва през следващите 8-10 години.Дали е хибрид,обикновен бензин или дизел-при новозакупена семейна кола това не е от особенно значение.Нека си купят това което им харесва и естествено могат да си го позволят.И дано финансово да не ги притеснява подобен разход поне през следващите 5 години.Успех 

- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Тойота за семейна кола
Най-после още някой, който мисли като мен - че автомобилът трябва да ти харесва, да е удобен, да доставя удоволствие. Всички други сметки за разход, избиване и т.н. ми се виждат странни. Поне аз не възприемам покупката на автомобил по този начин.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Тойота за семейна кола
Аз не мисля, че друг е на различно мнение. Все пак се дават идеи, които могат да послужат за допълнителни размисли и насоки. Едно е да искаш твърдо седан, а ти да предлагаш комби да речем. До колкото лично аз виждам, критериите не филтрират типа купе по категоричен начин. И за това лично давам мнение, над което да се размисли човек. И до колкото виждам авторът на темата е мислил в посока без да вижда алтернативните предложения и съответно плюсовете и минусите.
Но и винаги стигаме до компромис, особено нещо като е свързано с разходи. Ето да кажем автора иска Авенсис вместо Корола да кажем, ама разходите стават по-големи и това автоматично ти филтрира "удобството", "удовлетворението" и т.н.
Разход на хибрид-> 

-
Тойота за семейна кола
На Колежката мога да кажа само едно - "Идеите наши - парите Ваши"
. Живота е низ от компромиси между Желания и Възможности.Трябва да се мисли-много често се случва да трябва да живееш със семейния автомобил по-дълго отколкото например със семейния си партньор. На новозакупената Тойота,без значение от модела това и е безценното - Изключително Надеждна е , а и е Вярна.
ПП.Споделям това,защото моята настояща съпруга категорично заяви преди време,че без мен може,ама без Яриса не...... . И практиката го доказва
.

ПП.Споделям това,защото моята настояща съпруга категорично заяви преди време,че без мен може,ама без Яриса не...... . И практиката го доказва