Кой е предпазителят за запалката на Аурис 2009 и къде се намира?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Доколкото знам са специфични поне за марката. Ако работи не бих го сменил с такова "за 5 лв." - причината е защитата и качеството на изработката. С Астрата имах подобни проблеми - повечето зарядни са стеснени отдолу и мърдаха в запалката. Респективно работеха с променлив резултат. Първо си купувах зарядни "bullet style", които не мърдаха и не губеха контакт в широката отдолу запалка. Впоследствие открих че с набита насила пластмасова шайба, мисля от шпиндел с дискове, повечето зарядни уплъняваха, и не мърдаха чак толкова че да загубят контакт долу в центъра. Разбира се забравих завинаги за запалката за цигари, която и без това никога не я е имало...
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Кой номер предпазител е за запалката.
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Ако прочетеш темата отначало, може и да разбереш. Или пък си отвори книжката на колата. Има и трети начин-викай неволята.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Здравейте колеги. Ще пропусна традиционния въпрос кой е предпазителя на запалката и ще отправя ново предизвикателство - откъде на нормална цена човек може да си купи запалка:)?
Тойота Версо, пасажерската запалка, номер 8550009060. За сега не смея да питам ТМ ауто, че понякога имат отклонения от здравия разум по отношение на цените.
Не работи осветелението и запалката, ако сменя крушката дали ще тръгне или няма връзка.
Приемам и обещавам да изпробвам всякакви съвети.
Тойота Версо, пасажерската запалка, номер 8550009060. За сега не смея да питам ТМ ауто, че понякога имат отклонения от здравия разум по отношение на цените.
Не работи осветелението и запалката, ако сменя крушката дали ще тръгне или няма връзка.
Приемам и обещавам да изпробвам всякакви съвети.
- mapamop
Не работи осветлението на запалката (крушчицата 1.2W е за смяна), и не работи И самата запалка, като вкараш запалка или зарядно в нея? Двете неща са отделни, и са на 2 различни бушона по спомен.
Никак не е изключено самия модул за запалката да е същия като на Корола-Версо, Авенсисите и Королите. Намери си от морга, и вероятно ще трябва да прехвърлиш пластмасовия пръстен около периферията на твоя си модул.
Иначе ми бяха минавали пред погледа китайски модули за запалка в "Бърколач", но там никак не искам да те убеждавам че няма да ти запали инсталацията. Поне като го гледах, никак не ме грабна външния му вид.
Другия вариант е да ти е изгорял терморезистора - може да пробваш да го смениш - имаше тема някъде тук по въпроса.
Никак не е изключено самия модул за запалката да е същия като на Корола-Версо, Авенсисите и Королите. Намери си от морга, и вероятно ще трябва да прехвърлиш пластмасовия пръстен около периферията на твоя си модул.
Иначе ми бяха минавали пред погледа китайски модули за запалка в "Бърколач", но там никак не искам да те убеждавам че няма да ти запали инсталацията. Поне като го гледах, никак не ме грабна външния му вид.
Другия вариант е да ти е изгорял терморезистора - може да пробваш да го смениш - имаше тема някъде тук по въпроса.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
Запалката/зарядно не работи, както и осветлението. По моргите сложно, но ще търся. Мерсаж.
- batececo
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
При мен беше изгорял терморезисторът. Измери го първо него.
- mapamop
Модула е много подобен на този от Авенсис Т22 - пратил съм запалка на колегата вчера. Чакаме да се похвали какво е станало. От Т25 става, но задната запалка зад подлакътника, но тя няма осветление. Предната не става че е със заработени кабели и букса, а на версото е със клеми за обувки.
--
--
-
Докладва колегата - разглобих и двете запалки - маха се частта която е с терморезистора и тогава може да се извади запалката от леглото - превдоставената запалка пасва и работи без проблеми (крушката на подсветката е изгоряла, но ще я сменявам друг път).