Това са типично служебните автомобили на запад. Малък дизелов двигател, евтин, кара се няколко год. навъртат му се една камара км. и се продава. Точно този двигател, ако ще го взема е най-добре да е от Бг. с история и доказано сервизно обслужване в Тойота, че иначе може да гризне дръвцето с нещо на „малко“ км. и фалшива сервизна книжка.Hursa написа:... Колкото за теорията, че дизеловия автомобил на старо ще е скапан от каране – някак си не си представям западняк да си купи аурис с 1,4 дизел за да го юрка на дълъг път. По скоро би го купил за градски автомобил, по удобен е от бензинката в града. Но това е мнение, колкото да си чеша пръстите. Обективни ще са мненията на собствениците на подобни автомобили.
AURIS - бензин или дизел ?
- Not_active_user_1
Re: AURIS - бензин или дизел ?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Ще ме извиняваш,ама "свършват" от шофьора,не от вибрациите.Те ако можеха да свършват само от едни вибрации щяха да си ползват джиесемите и такива като нас яко щяхме да го закъсаме.prius 3 написа:Ако е любовницата, задължително дизел! От вибрациите по-бързо свършват, а от тракането на мотора на нас мъжете ни е по-кеф, защото не чуваме какви глупости ни дрънка. Аз с моя хибрид, направо се прецаках. Вече нямам оправдание, че не съм чул... biggrin.gif

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
Да дам няколко уточнения относно бъдещата покупка...prius 3 написа:Темата не е зададена както трябва, а на автора трябва да му вадиш думите с ченгел. Абе вземи се малко в ръце и като питаш питай, като света! Трябва ми кола да возя любовницата, тъщата балдъзата, деца няма или има, ще карам еди къде си, по еди колко си, ще настъпвам, пинтия съм и се замислям за газификация и т.н. Да беше казал и какъв ти е бюджета или ще трябва още 10 колеги да се маят и чудят тоз к'во иска и да пишем ли пишем. Ако наистина искаш адекватен отговор, вземи ги нахвърляй тези неща, изясни си ги, сподели ги и ще получиш максимално добър отговор. Спорове естествено ще има, но ако имаш акъл ще отсееш житото от плявата. Ся пък 1,4 дали е слаб. А ся де! Ами вземи кажи къде ще го караш и какво! Едно е да е извънградското ти София–Пловдив–София и съвсем друго е да е Шумен-Плевен–Шумен.
Трябва ми кола за свободното време, за отпуските - както вече писах имам служебна която си карам в града...
Относно извънградското много често е Бургас - София...сега и с тази магистрала...

Относно бюджета...мислех си да е до 15х но сега гледам няма да стигнат...колите в ГЕРМАНИЯ на приемливи километри, под 100 000 са в порядъка на 8-9 000 EUR. 1000 лв ми искат за да е докарат до БГ...
Надявам се да съм сега по-конкретен и точен във въпроса си ...
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
То за тези пари можеш да си вземеш и дизелов Авенсис купуван от БГ.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top написа:То за тези пари можеш да си вземеш и дизелов Авенсис купуван от БГ.

-
Е,няма да е 2010 , ама пък си е Авенсис.Няма нищо общо с Ауриса.
Е гати лютеницата
Питам за краставици, обясняват ми че черешите са по-добри
Некво малоумие ли е обхванало всички ?
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
В тоя форум отдавна е така:)! Ти питаш за мнение за масло Енеос, те ти викат сложи на Тойота! Ама никой не е карал с Енеос...не, че някой кара с Тойота-просто щото Тойота не произвеждат масла...
! Ама на тубите така пишело-значи е ОК! И се започва една...! Човека пита конкретно-Аурис бензин или дизел! Ама не бил си задал въпроса правилно, ама за какво ще му е, ама кой ще вози и къде! Вземи си хибрид, или най-добре Авенсис, ама дизел! То за тия пари може и къща с двор 2 декара да си вземе, що го не подсеща никой?!
По темата - Аурис бензин, на LPG!

По темата - Аурис бензин, на LPG!
Не искам AVENSIS...искам по-малка кола...AURIS според мен е добър вариант като размери...
-
Ами вземаш най-доброто, което изнамериш като цена и качество, монтираш му LPG и се возиш! Хем ще е по-непретенциозна на гориво от дизела, хем ще е по-евтино придвижването. И поддръжката.
- Georgepetrov137
За дълъг път вземи дизел. Имам 1,33 бензинка, на магистралата е пълен крах, ако искам да поддържам по-висока скорост разхода скача доста, а и мощността хич я няма. 1.6 е по-добре, но и с по-висок разход. Но пък е по-здрав бензина от дизела с по-малко бъдещи проблеми и по-лесна поддръжка. Дизел 1,4 е напълно достатъчен, не съм чул някой да се оплаква от него. 2.0 естествено е по-добре, но е и по-скъп и с по-голям разход.
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Ако си намери някое дизелче на 50-100 000 км , да го взима и толкова. Тези двигатели със сигурност държат до 250-300 000 км без сериозни ремонти , ако ще върти по 20 000 на година може и да изкара 5-6 години без да го пипа. Поддръжката е като на всяка кола - филтри и масло , двигателите са с верига , само 1 пистов ремък има за смяна.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
Понеже спомена нещо за бюджета,за това те ориентирахме към нещо друго.Вземи си това,за което имаш нужните средства.Като че ли автомобила трябва да е дизелов,ако ще го ползваш за това което каза.Stamo написа:Не искам AVENSIS...искам по-малка кола...AURIS според мен е добър вариант като размери...
-
Не бе,просто гледаме да помогнем с ориентацията на колегата.Според нуждите му и според бюджета му.Ние предлагаме вариант за автомобил,друг предлага къща с 2 декара двор във Вършец.То наистина с такъв бюджет само във Вършец можеш да си купиш къща с 2 декара двор. biggrin.gifvodafon написа:Е гати лютеницата
-
Първо никъде не съм предлагал-казах какво може, щото не се сещате! За Вършец-ела и си купи:)! Да видим как и къде:)!
Оправете си вашата ориентация, после оправяйте тази на другите! Кратко и ясно-Аурис бензин или дизел! Какво объркано има в това?! Объркани са ви отговорите!
Оправете си вашата ориентация, после оправяйте тази на другите! Кратко и ясно-Аурис бензин или дизел! Какво объркано има в това?! Объркани са ви отговорите!