Аз зимните ги слагам като сложа зелето и туршията

Напълно подкрепям. Дистанцията е важна особено зимно време. Даже е хубаво да я пусна като цяла тема !rumen_af написа:Мен вече ме удариха, защото спрях на пешеходна пътека и въпреки че човека който ме удари беше със зимни гуми не спазваше дистанция. Най-хубавото беше че не можах да ударя пешеходците въпреки че ме изхвърли след пешеходната пътека! СПАЗВАЙТЕ ДИСТАНЦИЯ, МОЛЯЯЯЯ!
По-горе съм споменал условията - лятната гума държи по-добре независимо от температурата на сухо и мокро (за мокрото - разбира се, че е +0С)...Japanese_fever написа:Ама това, на сняг ли, на лед ли, на сухо ли?slowtraveler написа:Ами и при -15С летните имат с няколко метра по-къс спирачен път от зимните, ...
Нагледни доказателсва и тестове, ако може!
Абсолютно съм против "задължителните" мерки. Сложих зимните гуми преди две седмици, но не съм подготвял друго по колата за зимата, защото я подготвям и проверявам всеки ден (в нея возя всеки ден най ценото си!).slowtraveler написа:Но не смятам, че една задължителна смяна на гумите от рода 'септември' - 'април', независимо от метеорологичните условия е правилна и полезна...
Все едно да ви 'надупят' парното независимо от външните температури
Като говорим за чукчи ето един виц:slowtraveler написа:Чучка писатель, не читатель
Предполагам колегата ако сложи зимни гуми къде ще се качи... biggrin.gifАз с летни гуми зимата съм се качвал на семково с авенсис 1. И честно не виждам чак каква е тази истерия с тези зимни гуми. За 14г активно шофиране (500 000+КМ) първите 3-4 си карах целогодишно с едни и същи гуми. А след това просто ме домърза да си слагам веригите. biggrin.gif
докторе мръдни графика на 15 ноември - 15 март мисля и пак няма да чакаш.zi_zi_top написа:Аз си имам график: 10-15 април слагам летните гуми, а 10-15 октомври - зимните гуми.
Има едно голямо предимство - никога не чакам в сервиза повече време, отколкото е необходимо да ми сменят гумите и да ги балансират, защото по това време много малко шофьори са на тази вълна.
Тоя график може да е валиден за преди 10-15 години, когато имаше зими! Сега на 10-15 Април може сняг да е, може 30 градуса. Същото важи за Октомври. Тъй, че всяко нещо трябва да е с времето си, а не по график. Съвестния шофьор знае кое, кога и как. Другите са проблема, дето не знаят колко уши имат на главата си...! Изцяло "копирам" поведението на Пешо Марсианеца по повод гумите:)))!zi_zi_top написа:Аз си имам график: 10-15 април слагам летните гуми, а 10-15 октомври - зимните гуми.
Има едно голямо предимство - никога не чакам в сервиза повече време, отколкото е необходимо да ми сменят гумите и да ги балансират, защото по това време много малко шофьори са на тази вълна.
Така е,правси. Малки са доходите затова побългаряваме всичко .Пестим от гуми без да мислим за сигурноста ? Нямаме достатъчно пари !Пестим при смяна на маслото , без да мислим че износваме-унищожаваме двигателя. Пестим фаровете,заради акумолатора ....Rudy написа:Абсолютно съм против "задължителните" мерки. Сложих зимните гуми преди две седмици, но не съм подготвял друго по колата за зимата, защото я подготвям и проверявам всеки ден (в нея возя всеки ден най ценото си!).slowtraveler написа:Но не смятам, че една задължителна смяна на гумите от рода 'септември' - 'април', независимо от метеорологичните условия е правилна и полезна...
Все едно да ви 'надупят' парното независимо от външните температури
Наясно съм, че не всички са като мен, но акции като "светлина", "зима" и т.н. няма да променят нищо - дори да почнат да проверяват зимни гуми, антифриз, чистачки и т.н. пак ще се слагат по две стари (втвърдени) зимни гуми куча марка - (може да се държат лошо на пътя, но ще изглеждат добре при проверка) и няма да реши проблемите на пътя. За съжаление имаме много по-големи проблеми, които няма надежда да се решат...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта