scorpion написа:Колега, ако от смяна до смяна изминаваш около 10 х.км или една година (което настъпи първо) въобще не добавяй каквито и да е било добавки в двигателното масло. Нито ще върнеш новата форма на двг. нито ще го запазиш от по-нататъшно амортизиране. Разхода ти на масло е желан от много притежатели на тойоти, а и не само. Не мисли и да слагаш и третираш с каквито и да е добавки за промиване на двигателя, ако не искаш да ливне като лейка, също. Ако колата е около или над 10 годишна единственото, което може да правиш е да си сменяваш редовно консумативите, да НЕ наливаш гориво от съмнителни бензоностанции и да не товариш излишно двигателя и ... те така. Карай си и сиtyrnovo_12 написа:Колата не ми гори много масло. Около 1 литър от смяна до смяна. По скоро ме интересува добавка която да съхрани двигателя ми. Доближава 290 000 км , а нямам нито желание нито средства за ремонт, поради тази причина търся добавка която да удължи живота на двигателя ми .
Кой модел присадка сложи :tyrnovo_12 написа:Маслото сменям на около 10 000 км. Не търся добавка която да намали разхода ми на масло. Търся добавка която да удължи живота на двигателя. При предишната смяна на маслото монтйора ми каза за следващия път да сложа добавка . Удължавала живота на двигателя със 100 000км
slowtraveler написа:С това подвеждащо мнение колегата си изпроси незабавен бан...
Става въпрос за продаващия дадената присадка от Монтана, който пълни форумите с такава информация 'от първа ръка'...
С това изказване наля добавка/да се чете масло/, но не в двигателя ами направо в огъня.Airfan написа:Наливането на добавки в маслото е най-бързият път към сериозен ремонт в сервиза. Нуждата от добавка означава, че моторът си е повреден така или иначе вече.
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot], Google [Bot] и 6 госта