Покупка на Toyota Prius

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Заключено
silvlad

Re: Покупка на Toyota Prius

Мнение от silvlad » 23 Юни 2013 20:24

Здравейте, вече съм собственик на тойота приус и много я харесвам.Имам обаче проблем с фаровете- не се изключват автоматично. въпросът ми е има ли опция да се настройват в компютъра и как.

stelko

Мнение от stelko » 04 Юли 2013 11:26

А някой да знае от коя година се продават лизингови PRIUS-и в България ?

петър

Мнение от петър » 04 Юли 2013 12:48

stelko написа:А някой да знае от коя година се продават лизингови PRIUS-и в България ?
Малко не ти разбирам въпроса,но ако имаш предвид автомобили купувани в Бг,то те са само 3ки.И като питах един дилър(не софиийския) те са продали само един брой Приус3.В София малко повече,незнам дали има 10 автомобила от официални Бг дилъри.Понеже има и вариант те да купят автомобил от вън и после го пускат през лизингова институция като техен проверен автомобил.

stelko

Мнение от stelko » 04 Юли 2013 13:50

Да , нови купени на лизинг от БГ . Значи ако почакам 2-3 години ще мога да си потърся точно такава излязла от лизинг .

sdo master

Мнение от sdo master » 04 Юли 2013 15:49

Няма да можеш... продават се толкова малко от тия автомобили у нас, че я се намери някой да върне, я не... тъй че това отпада като вариант. Има един Приус върнат от лизинг, ама те му търсят цена, като на нов

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 07 Юли 2013 03:55

Привет и от мен и поздравления за желанието за покупка на Приус. Какво да ти кажа - по-малко чети тукашните форумни разбирачи, които са виждали Приус само на картинка (лесно можеш да разбереш кои са, досега май никой от тях не е нахлул с гръм и трясък), повече чети американски и руски форуми, защото там се говорят реални неща, а тук общо взето 90% е "аз чух от един познат на мой приятел, на когото му бяха разказали" :D За моята покупка се чудих сигурно поне една година, главно поради оскъдната информация на местна почва. Но накрая все пак се реших и я взех. Вече половин година си я карам и засега съм не просто доволен, а предоволен. Което не е гаранция, че ти като си вземеш, ще грейнеш от щастие :))) Навигация имам, но си търся в момента диск с карта за Източна Европа, защото имам диск, на който пише Европа, но Европа-та му свършва до Австрия, насам - нищо. Един-единствен съвет от мен, който мога да ти дам за второ поколение, каквато имам аз - така и така ще даваш повече пари, отколкото за друга кола - нека поне да има всички екстри. На волана да има и копчета за хендсфрий, гласови команди и т.н. - можеш да видиш разликата в тия две оферти - http://www.mobile.bg/11370890116120343 и http://www.mobile.bg/11369407624532430 - съответно и копчетата около дисплея в тоя случай са ти повече.

Прехвърлих набързо мненията на останалите колеги, които са писали - с някои неща съм съгласен, за други не разбирам и не мога да дам мнение, а не мога да се съглася само с това:
IVOtuning написа: Разхода на 2Г иънградско се движи около 5,3-5,7л/100км карайки като "баба"..Трябва да се внимава изключително много с "десния" педал, иначе почва да гори много.
Специално аз досега НАД 5/100 извънградско не помня да съм стигал, а си поддържам минимум 110-120. А преди 2-3 седмици в един брутален дъжд се наложи да карам точно като баба с 40-50 км/ч заради лошата видимост и тогава ми даде 3,9. Успех, дано съм ти бил полезен и дано случиш на кола, от която да си доволен - каквато и да е тя :)

p.s. Онзи ден за две минути се разминахме 6 приуса на две кръстовища - направо си беше събор :D
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 07 Юли 2013 05:19

acf_prius написа:Какво да ти кажа - по-малко чети тукашните форумни разбирачи, които са виждали Приус само на картинка (лесно можеш да разбереш кои са, досега май никой от тях не е нахлул с гръм и трясък)
Pone v sf polojenieto e razlichno, dostatachno e da se povozish na taxi ;)
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 07 Юли 2013 13:19

silvlad написа:Здравейте, вече съм собственик на тойота приус и много я харесвам.Имам обаче проблем с фаровете- не се изключват автоматично. въпросът ми е има ли опция да се настройват в компютъра и как.
Честито за покупката, дълго да си я караш и безпроблемно. За фаровете - аз поне не знам за такава функция. А кое поколение е колата ти?
vesko написа:Pone v sf polojenieto e razlichno, dostatachno e da se povozish na taxi ;)
Първо да направя уточнение, че не говорех за настоящата тема във форума, а за голям процент от изказванията за Приус във форума по принцип. Колкото за положението в София - не смятам, че от возенето в такси добиваш някакъв опит и кой знае какви впечатления за това как се кара и колко харчи :) Не знам, може аз да съм бавен, но на мен лично ми трябват няколко месеца да покарам някоя кола, за да дам "присъда" кое как е, кое струва, кое не и т.н., не знам хората как преценяват веднага всичко от един поглед или едно возене ;) Апропо - Веско, на теб ли ти беше дал някакъв хибрид разход 10/100 от Шипка надолу по надолнището? :D
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 07 Юли 2013 14:45

acf_prius написа:Апропо - Веско, на теб ли ти беше дал някакъв хибрид разход 10/100 от Шипка надолу по надолнището? :D
Yess :)
rx400h/200kw
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 08 Юли 2013 12:26

Weekend a мернах само един Приус по магистралите , и камионите го изпреварваха ..
Приуса е рядко безмислена покупка , и нов и стар ..
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 08 Юли 2013 16:50

То и мен са ме изпреварвали камиони...Което какво трябва да рече?А за безсмислената покупка е редно да кажеш:"По мое мнение."
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 08 Юли 2013 17:09

Владислав написа:То и мен са ме изпреварвали камиони...Което какво трябва да рече?А за безсмислената покупка е редно да кажеш:"По мое мнение."
Оставяй, няма смисъл, в този конкретен случай нещата са безвъзвратно изгубени ;)
Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 08 Юли 2013 17:25

Какво значи конкретен случай и моето менение ???

Като гледам броя по улиците на тия "чудеса на техниката", конкретен и силно индивидуален може да се нарече избора на Приус а не моето менение.На моето мнение са 99,99 % от хората които си купуват автомобили ..

Запомнете мили приятели , няма нищо по-меродавно от пазара .
Пазара определя ВИНАГИ най-точно , без изключения .
Пазара казва че Приуса не си заслужава , не го казвам Аз ..
Мнението на един двама пишман собственика е меко казано смешно съпоставено с пазара ..
Дано го осъзнавате де , ако не го осъзнавате и си мислите че сте хванали господ за шлифера докато всички остнали са масово идиоти .. Явно сте по уникални отколко и Вие си мислите , ама само във вашият си вътрешен свят ..

Избора на Приус може да е продиктуван от всичко друго но не и от правилна мисловна дейност .
Този автомобил нито върви , нито е икономичен ,нито е комфортен, нито превъзхожда с каквото и да е всяка останала Тойота ...
Технически проблем по хибридната система или батериите може да Ви достави незабравими душевни и финансови вълнения.
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

петър

Мнение от петър » 08 Юли 2013 18:23

SFINKS написа:Какво значи конкретен случай и моето менение ???

Като гледам броя по улиците на тия "чудеса на техниката", конкретен и силно индивидуален може да се нарече избора на Приус а не моето менение.На моето мнение са 99,99 % от хората които си купуват автомобили ..

Запомнете мили приятели , няма нищо по-меродавно от пазара .
Пазара определя ВИНАГИ най-точно , без изключения .
Пазара казва че Приуса не си заслужава , не го казвам Аз ..
Мнението на един двама пишман собственика е меко казано смешно съпоставено с пазара ..
Дано го осъзнавате де , ако не го осъзнавате и си мислите че сте хванали господ за шлифера докато всички остнали са масово идиоти .. Явно сте по уникални отколко и Вие си мислите , ама само във вашият си вътрешен свят ..

Избора на Приус може да е продиктуван от всичко друго но не и от правилна мисловна дейност .
Този автомобил нито върви , нито е икономичен ,нито е комфортен, нито превъзхожда с каквото и да е всяка останала Тойота ...
Технически проблем по хибридната система или батериите може да Ви достави незабравими душевни и финансови вълнения.

Не мен просто и ти си "масовка",а хората имат индивидуалност.И верно стигал си ръсил глупости само.
То и аз със старата си Селика 1979 Та40 съм изпреварвал Is-f ама тва прави ли я по бърза:)).

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 08 Юли 2013 18:51

Евала, Сфинкси! 8-)

Изображение
Изображение

Заключено