Странно тресене

Аватар
stany68

Re: Странно тресене

Мнение от stany68 » 21 Авг 2013 13:29

Kiki написа:След консултации в два сервиза и последвало повдитане на рамене от тамушните специалисти, риших да отида в ТМ Ауто-Запад, да видя дали ще ми излезе касметът там.
Попаднах на двама служители с еднакви имена - Александър.
Единият е приемчик, а другият- механик.
И двамата изключително любезни и отзивчиви. В последствие се разбра, че са и много добри специалисти. worthy.gif
Покарахме колата, коментирахме, след което се вдигна колата на крик направи се преглед от механика и много бързо се откри проблема.
Оказа се, че е "запекла" една от лещите на генерацията.
Стуваше нищо пари, но много ме дразнеше при каране. Вече няма проблем. smile.gif
Да споделя по отн.на вибрациите. И аз бях при вероятно същия приемчик- Александър , седя в колата ,слуша, покара я ....Мнението е ,че вибрациите били нормални за въпросния ми двигател - бензин Д4,152 к.с. Имало преди време ъпдейт на софтуера поради някакъв проблем с климатроника;/на моята кола си било ъпдейтнато/, но в последствие като страничен ефект от решаване на на първия проблем след ъпдейта се появявало въпросното вибриране/което се усеща най-вече откъм възд.филтър,където е веригата/.Но то не е вибриране,а направо тресене.Подобно обяснение и то от виждащ ми се компетентен и желаещ да помогне човек от ТМ Ауто лично на мене не ми звучи много сериозно и логично."Всичко си било ОК и да си карам . Чекът нека да си свети,това не било проблем,при положение,че мин.10 диагностики показват,че е неефективно работещ катализатор". Та сега си карам с въпросните вибрации и светещ чек :) :) .

Публикувай отговор