Виждал ли си Тойота да не запали?Колко бензин в дизела?
- IvoDobrev
- Благодарил/а: 1 път
Аз заредих на Еко преди 2седмици до капачката. Сложих и няква тъпа добавка на Ликимоли против замръзване, която беше за 50 литра но реших че нищо и няма и в 60 да е ;-). При -19 преди седмица запалих от 4-тия път, вчера сутрин от 3-тия, днес сутринта пак от 4-тия. Обадих се в ТМ /авенсисчето е гаранционно още/ за да ме успокоят, че "всички са така сега" :-).Ще заредя днес утре на ОМВ да видим дали ще има промяна. ЕГР-а ми е на една година или около 15 000км а горивният филтър на около 5000. Дано да е нафтата...
Все ми се струва, че по-добре да се ползват добавки за подобряване качеството на горивото, отколкото да се правят смеси.
Иначе без значение какъв дизел зареждам (вкл. и Max Motion) слагам добавката на Castrol през зимата (както и има и други с добри отзиви).
(да уточня мнението е относно common-rail, за които практиката показва,че са доста притенциозни дали се използва качествено гориво)
Иначе без значение какъв дизел зареждам (вкл. и Max Motion) слагам добавката на Castrol през зимата (както и има и други с добри отзиви).

Последно промяна от MC на 09 Фев 2012 10:20, променено общо 1 път.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Зависи от двигателя....
На дъртия мерцедесов дизел с редова помпа без никаква електроника въобще не му прави впечатление дали си му налял нафта или мазут laugh.gif
Важното е да тече... Като е кофти горивото - само пуши повече и не върви толкова...
На дъртия мерцедесов дизел с редова помпа без никаква електроника въобще не му прави впечатление дали си му налял нафта или мазут laugh.gif
Важното е да тече... Като е кофти горивото - само пуши повече и не върви толкова...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Сигурно за да разкисне ГНП-то и дюзите.diesel_power написа:Защо пък спирачна течност ?mirott написа:С нафта от OMV алпин и TDA добавка показваше -27 на дисплея...и не запали!Веднага 15 % бензин и 400 мл спирачна течност и зпали!Не ми ги фалете тия буклучаци-специални нафти, добавки...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз днес с Лукойл Екто Дизел цял ден из джандема Русе-Разград-Шумен при едни минусови температури пък грам грижа нямах-с новия подгрев Киата кат ма видя и запали сутринта в 7,30 и цял ден така.Че и нищо не ми изгори-20 литра за близо 260 км.Интересно,на Кията и понася Ектото.а на Транспортера му спъваше половината коне.А и двата са със механични помпи.Даже днес и бензин не съм слагал,щото парите бяха много кът... biggrin.gif
- zi_zi_top
В руския сайт на Лукойл пише, че ако автомобила е по-стар е възможно да се задръстят филтрите с отмити утайки и налепи и трябва да бъдат сменени.
Аз също съм доволен от Екто дизела и не съм имал ядове в студовете.
Това, което трябва да отбележа също е, че по борд-компютър предишните зими ми даваше разход 7,6-7,7 л/100 км градско, а тази зима беше 7,2 до преди седмица, а сега стана 7,3.
Аз също съм доволен от Екто дизела и не съм имал ядове в студовете.
Това, което трябва да отбележа също е, че по борд-компютър предишните зими ми даваше разход 7,6-7,7 л/100 км градско, а тази зима беше 7,2 до преди седмица, а сега стана 7,3.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
Иб*си разходите. Аз под 10 не падам по това време на годината, ама и не я гася де, че да ми е топло на г**еца. 

Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 165 пъти
- Обратна връзка:
аз днес трябваше да заредя, ама не случих. от пистолета не тръгна нищо и си заминах. иначе нямах оплаквания от тази бензиностанция, до днес. пък беше топло и слънчево.
Прочетете правилата на форума!
- zi_zi_top
Да не мислиш, че аз не си топля г...ца!? biggrin.gifTATI написа:Иб*си разходите. Аз под 10 не падам по това време на годината, ама и не я гася де, че да ми е топло на г**еца.