CarSpending.com: Сайт за следене на разходите по МПС-то
Re: CarSpending.com: Сайт за следене на разходите по МПС-то
Много неща са оправени/добавени - най-новите от вчера:
Добавени са "Любими обекти", при избиране на бензиностанция, на която зареждате често - може да я добавите в любими, след това имате лесен начин да си я изберете без да ровите картата.
Също така вече в търсенето МПС-тата могат да се сортират по разход. Има малък бъг при тези, които са с повече от едно горива (примерно газ + бензин), който ще оправя скоро.
Добавени са "Любими обекти", при избиране на бензиностанция, на която зареждате често - може да я добавите в любими, след това имате лесен начин да си я изберете без да ровите картата.
Също така вече в търсенето МПС-тата могат да се сортират по разход. Има малък бъг при тези, които са с повече от едно горива (примерно газ + бензин), който ще оправя скоро.
Браво, дано повече хора се запишат на тоя сайт , за да имаме реална статистика за България на возилата
!!!
Колеги рекламирайте го!
Това с подредбата по разход ми харесва - отдавна го чакам, макар реално да трябва да може да се отсяват коли с поне 20-30 зареждания и от сравним клас да речем а,б,ц,д, колкото и да се пъна не мога да докарам разхода на някоя малка колица все пак.

Колеги рекламирайте го!
Това с подредбата по разход ми харесва - отдавна го чакам, макар реално да трябва да може да се отсяват коли с поне 20-30 зареждания и от сравним клас да речем а,б,ц,д, колкото и да се пъна не мога да докарам разхода на някоя малка колица все пак.
Вече графиката с изминатия път и разходите е по-подробна и с нови екстрички
Има и оправени бъгове в нея. За тази става дума:
http://www.carspending.com/bg/profiles/CarSpending

http://www.carspending.com/bg/profiles/CarSpending
От преди няколко минути конкретно бензиностанциите могат да се избират чрез поле за търсене
Искрено се надявам това да помогне повече хора да избират бензиностанцията, в която са заредили и да добавят нови такива! Вече се е събрала доста солидна база, работи се по интерфейс да могат лесно да се търсят.
http://grab.by/i5q6

http://grab.by/i5q6
Хората, които искат импорт от SpritMonitor - нека ми пратят по едно CSV със зареждания, за да имам данни с които да тествам. Пишете на лично или през формата за контакти на сайта - ще ви дам мейл, където да пращате. Благодаря предварително.
Тъй като виждам, че в темата никой не пише, повече няма да досаждам (стига някой да не се активизира) 
CSV импорта (от SpritMonitor.de) е направен, но много малко изтестван и може да има бъгове. Който иска да го пробва, ако има запазени зареждания в сайта, нека първо си направи ново МПС и там да опита да импортира данните си, преди да тества с това, към което е добавял. Моля да ми пишете при каквито и да е проблеми.
http://grab.by/kqV4

CSV импорта (от SpritMonitor.de) е направен, но много малко изтестван и може да има бъгове. Който иска да го пробва, ако има запазени зареждания в сайта, нека първо си направи ново МПС и там да опита да импортира данните си, преди да тества с това, към което е добавял. Моля да ми пишете при каквито и да е проблеми.
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Браво - импорта работи - има малко неточности, ама те си идват още от монитора... Ето ти още няколко идеи - направи таб със повече статистика (напр. както е Fuelly.com), добави и CSV импорт и на разходите, не само на зарежданията.Veseliq написа:Тъй като виждам, че в темата никой не пише, повече няма да досаждам (стига някой да не се активизира)
Пиши - не досаждаш - сайта е доста по-симпатичен от много други, а само така можеш да го популяризираш.

-
Потребител съм на сайта и мога да кажа само,че Ви подкрепям.Радвам се,че работите непрекъснато по него и добавяте нови неща.Не съм ползвал SpritMonitor.de ,но предпочитам Вашия написан на български език.Колкото до това,че пишете тук и смятате,че досаждате – не е така.По-този начин рекламирате нещо, което сте създали,развивате и предоставяте за безплатно ползване от всички.Аз лично уважавам такива хора.Успех.
Работейки по големите промени, качвам някои от тях в текущия сайт. Например Facebook и Google логин и регистрация:

Ако нямате акаунт, може бързо и лесно да си направите такъв, при който няма нужда да одобрявате акаунта си по email.
Ако имате акаунт - излезте, след това отидете на Login екрана, дайте "Sign in with Facebook/Google" и като одобрите достъп, после си въведете текущия потребител и паролата в CarSpending. От тук нататък ще може да се логвате със съответната система.
CarSpending никога няма да поства самоволно във вашия профил каквото и да било. Правата са само нужни само за вход и ако в последствие искате сами да споделяте мпс-то си или някое зареждане.

Ако нямате акаунт, може бързо и лесно да си направите такъв, при който няма нужда да одобрявате акаунта си по email.
Ако имате акаунт - излезте, след това отидете на Login екрана, дайте "Sign in with Facebook/Google" и като одобрите достъп, после си въведете текущия потребител и паролата в CarSpending. От тук нататък ще може да се логвате със съответната система.
CarSpending никога няма да поства самоволно във вашия профил каквото и да било. Правата са само нужни само за вход и ако в последствие искате сами да споделяте мпс-то си или някое зареждане.
Вече на страницата на колата си можете да видите списък с подобни МПС-та (пример с подобните коли на Toyota Avensis Combi 2.2 D4D):

Изчистих и доста други бъгове и дреболии. Благодаря ви на всички!

Изчистих и доста други бъгове и дреболии. Благодаря ви на всички!
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Браво - изглежда все по-добре. Продължавай така!

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Може би е добре в таблицата със зарежданията да показва и цената на литър. Да се ориентира човек къде да зарежда 

Като минеш с мишка над общата цена на горивото, показва цена на литър.

Отделно скоро ще изкарам карта с бензиностанциите и таблица с цена по верига за деня, но чакам да се съберат повече потребители и да има повече статистически данни ;)

Отделно скоро ще изкарам карта с бензиностанциите и таблица с цена по верига за деня, но чакам да се съберат повече потребители и да има повече статистически данни ;)
Браво за хубавия саит!!!
Това което би било полезно е да може да се вижда по лесно какво гориво се зарежда.
В момента добавям вида гориво във "Бележки" и за да вида след това във листа кога какво съм зареждал трябва да посоча върху иконката.... Предполагам ,че не всички посочват какво гориво зареждат а само дали е "Дизел" или "Премиум Дизел".
Незнам колко трудно би било да се добави още едно падащо меню след като избереш примерно "Премиум Дизел" да можеш да избираш из между премиум дизелите на по известните бензиностанции. По този начин ще може да се определи и кое гориво се харчи най-много и това би бил някакъв показател кой коли какво гориво харесват. Моята Тойота харесва ECTO Disel-a на Лукойл и непонася Макс Мотион. Веднъж заредих и няма да повторя!
По начина по който добавям в момента като коментар вида гориво няма как да се събира тази информация и ползва централизирано.
Това което би било полезно е да може да се вижда по лесно какво гориво се зарежда.
В момента добавям вида гориво във "Бележки" и за да вида след това във листа кога какво съм зареждал трябва да посоча върху иконката.... Предполагам ,че не всички посочват какво гориво зареждат а само дали е "Дизел" или "Премиум Дизел".
Незнам колко трудно би било да се добави още едно падащо меню след като избереш примерно "Премиум Дизел" да можеш да избираш из между премиум дизелите на по известните бензиностанции. По този начин ще може да се определи и кое гориво се харчи най-много и това би бил някакъв показател кой коли какво гориво харесват. Моята Тойота харесва ECTO Disel-a на Лукойл и непонася Макс Мотион. Веднъж заредих и няма да повторя!
По начина по който добавям в момента като коментар вида гориво няма как да се събира тази информация и ползва централизирано.
Благодаря ти за обратната връзка!
Отдавна имам такова намерение, да позволя да се пише точния тип гориво. Но точно сега правя куп промени, ще стигна и до различните горива. Ако искаш добави идеята във форумчето на сайта, за да стои с по-голям приоритет. Същото важи за всички идеи и предложения - пускайте ги там, защото следя 10тина форума, в които съм писал и ми е трудно да помня всичко (не че не записвам и не се връщам, ама)...
Отдавна имам такова намерение, да позволя да се пише точния тип гориво. Но точно сега правя куп промени, ще стигна и до различните горива. Ако искаш добави идеята във форумчето на сайта, за да стои с по-голям приоритет. Същото важи за всички идеи и предложения - пускайте ги там, защото следя 10тина форума, в които съм писал и ми е трудно да помня всичко (не че не записвам и не се връщам, ама)...