То има много различни класации - мен например ме интересува тази, защото моя Авенсис стана на 6 год. през 2011:Toyko написа:колега от коя година е това, този линк малко по-различно изглежда...
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 11-6-7/300
То има много различни класации - мен например ме интересува тази, защото моя Авенсис стана на 6 год. през 2011:Toyko написа:колега от коя година е това, този линк малко по-различно изглежда...
2г и 5месеца ~ 35000км.baba_metca написа:Toyota Auris 2.0 d4d, в момента на 2г и 3месеца и 33450км.
- Преминала през кампанияата с педала на газ-та преди да я купим.
- Проблема със свиренето на задните спирачки на около 22-3 000км, като те са си свирели и преди това, ама предишните са нехайствали явно. За тези които не знаят, проблема е признат от Тойота и при проявяване се сменят някакви държачи и накладки.
2г и 4месеца ~ 34000км.
- На около 32 500 смяна на комплект съединител. Нещо виеше при натоварване. Когато се тръгваше по наклон, най-много се чуваше
- Смяна на карета на волана.
Колега, явно въпреки, че колата се кара всеки ден въртиш малко километри....ceko26 написа:Авенсис 98г. купена на 32000км. от мен. Вече 4г. и 60 000км. при мен съм сменил извънредно само 4 биалетки и леко "побългаряване" на шлиците на карето на волана. Колата се кара всеки ден и е на газ. Като чета какви неща се сменят на коли на 1-2г и под 50 000км и ми вадите статистики то излиза, че ТМ-Ауто внася някакви дефектни партиди за 3 свят.
Да, FNG ... упс, те и Тойота и Мазда от там пазарували biggrin.gif http://www.fngautoglass.com/products.as ... nu=&class=slowtraveler написа:... според запознат източник сега например АУДИ внася китайски стъкла за новите си модели...
Ти поне би трябвало да знаеш какво е ОЕМ? Къде видя, че са официален доставчик на Toyota или Mazda?Scott написа:Да, FNG ... упс, те и Тойота и Мазда от там пазарували biggrin.gif http://www.fngautoglass.com/products.as ... nu=&class=slowtraveler написа:... според запознат източник сега например АУДИ внася китайски стъкла за новите си модели...
E,това само ти го знаеш. ТЮВ не го отчитат. Значи разглеждаме тук 5 коли с по един евентуален проблем! Не разглеждаме гаранционни коли от други марки ,за да съпоставим. Отново ще кажа, че смяна на рейка заради каре на волана, е несериозно отношение, а не дефект по колата. Дори карето не е дефектно,а е с малко смазка. Проблемът се оправя с добра грес.Scott написа:...или качеството на Тойота е паднало драстично след 1998г.ceko26 написа:... излиза, че ТМ-Ауто внася някакви дефектни партиди за 3 свят.
е ТЮФ на немците е само едно- просто малко разместени бяха местата не като в линка който постнах, може пък различните източници да са объркали малкоRudy написа:То има много различни класации - мен например ме интересува тази, защото моя Авенсис стана на 6 год. през 2011:Toyko написа:колега от коя година е това, този линк малко по-различно изглежда...
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 11-6-7/300
В темата не става въпрос за това дали е спандало качеството, дали други марки са по-качествени, дали гаранционните ремонти са несериозни или пък, че някой няма нито един ремонт по време на гаранцията. За всички тези неща си има отделни теми (поне по една). Ако все пак някой иска да направи коментар относто гаранционните ремонти и т.н., нека си отвори тема (стара или нова), в която да цитира тази.zi_zi_top написа:Предлагам създаването на тази тема, в която собствениците на нови гаранционни автомобили Тойота ще пишат какви гаранционни ремонти са извършени. Така ще имаме по-синтезирана информация за проблемите на различните модели и генерации.
Мисля, че тази тема ще бъде полезна за всички, които искат да си купят Тойота - нова или втора употреба.
Ти остави това , ако знаеш в България колко неща за първоначално вграждане в Ауди ,Порше и БМВ се правят лошо ще ти стане и в същото време ясно защо автомобилите дават толкова дефектиslowtraveler написа:Имах предвид не афтърмаркет, а за първоначално вграждане...
Може и за Мазда и Тойота да стоят така нещата, но за това нямам информация.
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot], Semrush [Bot] и 5 госта