При мен имаше голям ефект дори и само от смяната на гумичките .Главният проблен с горенето на маслото идваше от големият нагар ,които се получаваше в буталата и гнездата на клапаните. Самите пък клапани не прилягаха добре заради тези нагаранията които се получаваха от заминалите им гумички .w201 написа:Оказа се, че колата за 3 000км. харчи около 500-600грама масло. Тези дни ще смянам сегменти, гумички и ще се препасват клапани. Надявам се, че там е проблема. По-нататък ще кажа какъв е ефекта от този ремонт.
Проблем с предимяване 7А FE
Re:
Re: Проблем с предимяване 7А FE
Опита с почистването на накрайника ми хареса но мисля че зимата пак ще се опуши просто лятото колите работят на по-бедни смеси и процентно повече време са загрели двигателите , зимата градско двигателя повечето време е студен и колата си буха саждички по гърнетата 

Човек и добре да живее умира .......
Дане отварям нова тема и тук ще питам .Нормално ли е колеги след смяна на гумичките на клапаните и отваряне на главата двигателя да трака като на дизел .Майстора ми каза че щял дасе оправи
Най-вероятно не са регулирани разстоянията между валовете и клапаните като хората.Монтьора сигурно е объркал пуловете като го е сглобявал.
Защотот той пък ми обясни че клапаните бели соморегулиращи и след време щели да спрат да тракат това дали е вярно ?xtreme написа:Най-вероятно не са регулирани разстоянията между валовете и клапаните като хората.Монтьора сигурно е объркал пуловете като го е сглобявал.
-
7А-FE е с пулове които не са саморегулиращи се като хидравличните повдигачи например. Така че не се надявай да се оправи. Ако е разместил пуловете съмнявам се че вече може да се намери кой къде е бил и трябва да се вземат нови на размер и да се подменят.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Да ти имам майстора, ако е разместил пуловете трябва да е много зле. Има и друг вариант - зацепването на зъбната предавка между двата вала. В едното колело има пружина, която обира луфта между зъбите. Там трябва да наблегнете според мен.Petar написа:Дане отварям нова тема и тук ще питам .Нормално ли е колеги след смяна на гумичките на клапаните и отваряне на главата двигателя да трака като на дизел .Майстора ми каза че щял дасе оправи
Има ли ефект от смяната на гумичките? И моята мирише отзад на масло, но не доливам много и засега съм се отказал да ги сменям.
Carina E 4AFE LB 1992
Ко дати кажа колега аман от майстори вече отидох само за смяна на гумички за клапани сменихами ги но колата почна да трака като дизел ими изгори за 40 км около 1 литър на другия ден им я връщам като казвам какъв е проблема отварят я на ново ими казват че изведнъж вече сами заминали напълно и сигментите като при първото отваряне сами и скъсали и агринажния ремък честно казано незнам какво е ставалоmax-2 написа:Да ти имам майстора, ако е разместил пуловете трябва да е много зле. Има и друг вариант - зацепването на зъбната предавка между двата вала. В едното колело има пружина, която обира луфта между зъбите. Там трябва да наблегнете според мен.Petar написа:Дане отварям нова тема и тук ще питам .Нормално ли е колеги след смяна на гумичките на клапаните и отваряне на главата двигателя да трака като на дизел .Майстора ми каза че щял дасе оправи
Има ли ефект от смяната на гумичките? И моята мирише отзад на масло, но не доливам много и засега съм се отказал да ги сменям.
Sujalqvam za lipsata na kirlica.Tova e temata ot koqto imah nujda.
Imam dosta podoben problem.Celicata q vzeh predi okolo mesec i vednaga smenih masloto razbira se.
Slojih Castrol Magnatec 5w40 c3 i za okolo 3000 km padna pod minimuma po4ti.Strannoto e 4e otzad nqma nikakuv dim.
Nqkavkvi saveti?Mersi predvaritelno.
Imam dosta podoben problem.Celicata q vzeh predi okolo mesec i vednaga smenih masloto razbira se.
Slojih Castrol Magnatec 5w40 c3 i za okolo 3000 km padna pod minimuma po4ti.Strannoto e 4e otzad nqma nikakuv dim.
Nqkavkvi saveti?Mersi predvaritelno.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Petar-e,кумир мой, с форуми и квартални жигуладжии рано или късно стигаш дотук. 4A-FE и 7A-FE след 200х км почват да горят масло, като оставим това което евентуално разливат. Син дим трудно може да се види отзад. С едни сегменти и ремонт глава стават почти като нови в повечето случаи ако не се стискате за оригинални гарнитури и грамотни монтьори.
Нищо , нека да се научат по трудният начин ...
Всяка стотинка спестена от къдърна работа или оригинални части накрая се умножава по 100 , и това без да броим загубеното време и нерви

Всяка стотинка спестена от къдърна работа или оригинални части накрая се умножава по 100 , и това без да броим загубеното време и нерви

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
Труден лесен начин важното е крайния ефект.При мен нещата се оправиха и сега двигателя е като нов .А щосе отнася за цената ми излезе в пъти по-евтино отколкото оторизиран сервиз и мисля чеси заслужаваше чакането въпреки проблемите които се появиха но тесиги оправиха без дасе циганятSFINKS написа:Нищо , нека да се научат по трудният начин ...![]()
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
A в "оторизирания" сервиз чакай да ти оправят рекламация... 
То при тях няма такава, защото работят пирфектноооо!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

То при тях няма такава, защото работят пирфектноооо!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Ей,Миро ама и ти си бая печен.С какво поста ти помага по темата или само трупаш мнения? Или и в твоя магазин за тасове няма хора по цял ден..
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Найш ли с кво? С това, дето съм го ял с "оторизираните" и "истинските" сервизи с "оригиналните" им части и професионалните "мехаННици"! Сети ли се?! Ти професионален мехаННик в оторизиран сервиз ли си, та се чепкаш за щяло и нещяло? Или нямате работа баш... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !