метан или най добре 2, тд

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 10 Апр 2011 12:42

Моето скромно мнение е следното-За дълъг път ежедневно-дизел;за кратко градско-бензин;за такси-метан;за проблеми-пропан . laugh.gif

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 10 Апр 2011 13:29

Аман от щуротии laugh.gif
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

Аватар
martod

Мнение от martod » 10 Апр 2011 13:43

cokata написа:Карината ми гори 7л/100км Газ (смесен разход) wink.gif Нереално ли ти се струва laugh.gif
Какво ще стане ако я карам бавно ли? Незнам! :whistle:
Така че, айде стига глупости!
И аз това викам, стига глупости .. :thumbsup:
По горе примера беше за разликата бензин- дизел и по точно че не са 20-30 %, ти намесваш и газта, а тя е само за запалки .. tongue.gif
И да, не ти вярвам за този разход .. От Панагюрище към Пазарджик може и да гори толкова, но на обратно не .. biggrin.gif
Сега остава да кажеш, че го правиш този разход и с обикновена АГУ и направо ще ти повярвам .. smile.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 10 Апр 2011 14:16

Ми тя и нафтата е само за трактори пък нищо не съм ви казал ? biggrin.gif
Газта е намесена още в началото на темата tongue.gif
Колко жалко - да карам 4г (няколко ст.хил.км) на газ и да незнам, че тя е само за запалки и също така само за проблеми ohmy.gif
Относно моя разход - вече съм написал, че е СМЕСЕН и не го засичам до Пазарджик, а най-често до София(през Вакарел) и обратно wink.gif
И да! с ГИ съм :thumbsup:

ПС: Като реша да ставам земеделец, тогава ще ми хвалите дизела tongue.gif
Honda XR250

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 10 Апр 2011 14:18

martod написа:
cokata написа:Карината ми гори 7л/100км Газ (смесен разход) wink.gif Нереално ли ти се струва laugh.gif
ти намесваш и газта, а тя е само за запалки .. tongue.gif
И да, не ти вярвам за този разход .. От Панагюрище към Пазарджик може и да гори толкова, но на обратно не .. biggrin.gif
Мога да дам много примери за коли с "гориво за запалки" които са много по-бързи по-приятни за каране и не на последно място много по-евтини за каране и поддръжка...(това сравнено с явно уникалния Аурис)
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 10 Апр 2011 14:32

PESHO OT MARS написа:
martod написа:
ти намесваш и газта, а тя е само за запалки .. tongue.gif
Мога да дам много примери за коли с "гориво за запалки" които са много по-бързи по-приятни за каране и не на последно място много по-евтини за каране и поддръжка...(това сравнено с явно уникалния Аурис)
Нищо уникално няма. Дори обратното - това си е една тежка и мудна кола (Аурис 1.4 Д4Д). Най-добре сметката би излязла ако някой с Yaris и същия двг сподели за разхода си. А за газта- досега не съм чул на някой да му гори 7 градско ohmy.gif
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 10 Апр 2011 14:50

Дизле не някой ве пич , трябва да е същия човек , по същия маршрут , със същата динамика , същия сезон и с максимално добро гориво за да може да има такова сравнение ! А не да ми сравняваш ти градско в Ст.Загора и Ярис на братчедка ти от София ( давам го като пример не казвам че е така !!!! ) .
Как ги смятам тези 20-30% повече ли ме питате ? Ами много просто таква е разликата в ефективността + по-голямата плътност на нафтата. Дизеловията двигател е средно с 10-20% по-голяма ефективност ( заради по-голямото сгъстяване !!! ) , енергийната плътност на нафтата е около 10-15% по-голяма и така се получват средно 20-30% по-голяма ефективност . Няма такова нещо , като 50%,100%, 200% и тн по-голяма ефективност !!!! Но това условие не винаги е изпълнено ! И има случай в , които дизела не е по-ефективен , а ако се сравнява с алтернативни горива е и много по-скъп за експлоатация ! За това се правят миксове от нафта и газ !!! Ако беше най-евтино да се кара само на нафта нямаше да виждам из София рейсове на , които пише "100% природен газ" , а на по-дъртите от горе на рейса да има по 20-30 бутилки с метан . И също така вече рейсовете не димят , като запалени гуми !

НО ТОВА ВЕЧЕ СМЕ ГО КОМЕНТИРАЛИ НЯКОЙ АКО ГО Е ЗАБРАВИЛ ДА ХОДИ ДА СИ ЧЕТЕ СТАРИТЕ ТЕМИ , А НЕ САМО КАТО ЛАТЕРНИ ДА СЕ ПОВТАРЯ ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 10 Апр 2011 19:09

Никой не говори за количеството гориво в абсолютни стойности. Няма как да накарам един автомобил да харчи на газ толкова литра колкото дизела, но може да се накара да харчи същото в пари срещу доста по-приятно представяне на пътя.

Адаш нещо забелязах че точно на старите Мерцедеси (например тези по 85/86 им махнаха бутилките и сега перкат отново само на дизел. Не мога да си обясня защо.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 10 Апр 2011 19:20

PESHO OT MARS написа:Никой не говори за количеството гориво в абсолютни стойности. Няма как да накарам един автомобил да харчи на газ толкова литра колкото дизела, но може да се накара да харчи същото в пари срещу доста по-приятно представяне на пътя.

Адаш нещо забелязах че точно на старите Мерцедеси (например тези по 85/86 им махнаха бутилките и сега перкат отново само на дизел. Не мога да си обясня защо.
сигурно са минали на олио
Lexus IS 250

Аватар
martod

Мнение от martod » 10 Апр 2011 22:07

cokata написа: И да! с ГИ съм :thumbsup:
И искаш да ти вярваме, че за тези 10к. километра, не си изгорил и един литър бензин ли ? .. biggrin.gif
Аз лично, направо ти повярвах .. :laughing6:
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 11 Апр 2011 00:12

Ти лично дали ми вярваш, ми е все тая wink.gif Може и да съм изгорил повече бензин от колкото газ..
А за предишната ми кола(карбуратор) к'во ще кажеш, че с нея и по добри разходи съм засичал.. ? hmm.gif
Просто приеми, че ако сипваш от бензиностанция ше даваш повече от колкото мен :laughing6:
Последно промяна от cokata на 11 Апр 2011 00:15, променено общо 1 път.
Honda XR250

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 11 Апр 2011 00:15

cokata написа: Просто приеми, че ако сипваш от бензиностанция ше даваш повече от колкото мен
Въобще не съм чел предишните мнения, но съм 100% съгласен че ако сипваш от бензиностанция е по-скъпо от колкото от където и другадеда сипваш :thumbsup:

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 11 Апр 2011 00:46

светнете ме къде е това "другаде", че и аз да сипвам от там, моля! само ако може да не е БДЖ или корабна нафта :whistle:
Lexus IS 250

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 11 Апр 2011 00:48

Dizzle написа:светнете ме къде е това "другаде", че и аз да сипвам от там, моля! само ако може да не е БДЖ или корабна нафта :whistle:
Сипвай служебна нафта wink.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 11 Апр 2011 07:07

cokata написа:Ти лично дали ми вярваш, ми е все тая wink.gif Може и да съм изгорил повече бензин от колкото газ..
А за предишната ми кола(карбуратор) к'во ще кажеш, че с нея и по добри разходи съм засичал.. ? hmm.gif
Просто приеми, че ако сипваш от бензиностанция ше даваш повече от колкото мен :laughing6:
Сега съм съгласен-Лада и Корса с карбуратор и Форд Транзит моноинжекция-задължително на пропан.Ама за новите си е риск.На Яриса не бих сложил,независимо от годишния пробег.Ако идеята бе да го разпарям от търкаляне,бих взел 1,4 Д4-Д.

Публикувай отговор