метан или най добре 2, тд
- martod
И аз това викам, стига глупости ..cokata написа:Карината ми гори 7л/100км Газ (смесен разход)Нереално ли ти се струва laugh.gif
Какво ще стане ако я карам бавно ли? Незнам!
Така че, айде стига глупости!

По горе примера беше за разликата бензин- дизел и по точно че не са 20-30 %, ти намесваш и газта, а тя е само за запалки ..

И да, не ти вярвам за този разход .. От Панагюрище към Пазарджик може и да гори толкова, но на обратно не .. biggrin.gif
Сега остава да кажеш, че го правиш този разход и с обикновена АГУ и направо ще ти повярвам ..

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Ми тя и нафтата е само за трактори пък нищо не съм ви казал ? biggrin.gif
Газта е намесена още в началото на темата
Колко жалко - да карам 4г (няколко ст.хил.км) на газ и да незнам, че тя е само за запалки и също така само за проблеми
Относно моя разход - вече съм написал, че е СМЕСЕН и не го засичам до Пазарджик, а най-често до София(през Вакарел) и обратно
И да! с ГИ съм
ПС: Като реша да ставам земеделец, тогава ще ми хвалите дизела
Газта е намесена още в началото на темата

Колко жалко - да карам 4г (няколко ст.хил.км) на газ и да незнам, че тя е само за запалки и също така само за проблеми

Относно моя разход - вече съм написал, че е СМЕСЕН и не го засичам до Пазарджик, а най-често до София(през Вакарел) и обратно

И да! с ГИ съм

ПС: Като реша да ставам земеделец, тогава ще ми хвалите дизела

Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250
Honda XR250
-
Мога да дам много примери за коли с "гориво за запалки" които са много по-бързи по-приятни за каране и не на последно място много по-евтини за каране и поддръжка...(това сравнено с явно уникалния Аурис)martod написа:И аз това викам, стига глупости ..cokata написа:Карината ми гори 7л/100км Газ (смесен разход)Нереално ли ти се струва laugh.gif
Така че, айде стига глупости!![]()
ти намесваш и газта, а тя е само за запалки ..![]()
И да, не ти вярвам за този разход .. От Панагюрище към Пазарджик може и да гори толкова, но на обратно не .. biggrin.gif
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Нищо уникално няма. Дори обратното - това си е една тежка и мудна кола (Аурис 1.4 Д4Д). Най-добре сметката би излязла ако някой с Yaris и същия двг сподели за разхода си. А за газта- досега не съм чул на някой да му гори 7 градскоPESHO OT MARS написа:Мога да дам много примери за коли с "гориво за запалки" които са много по-бързи по-приятни за каране и не на последно място много по-евтини за каране и поддръжка...(това сравнено с явно уникалния Аурис)martod написа:И аз това викам, стига глупости ..cokata написа:Карината ми гори 7л/100км Газ (смесен разход)Нереално ли ти се струва laugh.gif
Така че, айде стига глупости!![]()
ти намесваш и газта, а тя е само за запалки ..![]()

Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Дизле не някой ве пич , трябва да е същия човек , по същия маршрут , със същата динамика , същия сезон и с максимално добро гориво за да може да има такова сравнение ! А не да ми сравняваш ти градско в Ст.Загора и Ярис на братчедка ти от София ( давам го като пример не казвам че е така !!!! ) .
Как ги смятам тези 20-30% повече ли ме питате ? Ами много просто таква е разликата в ефективността + по-голямата плътност на нафтата. Дизеловията двигател е средно с 10-20% по-голяма ефективност ( заради по-голямото сгъстяване !!! ) , енергийната плътност на нафтата е около 10-15% по-голяма и така се получват средно 20-30% по-голяма ефективност . Няма такова нещо , като 50%,100%, 200% и тн по-голяма ефективност !!!! Но това условие не винаги е изпълнено ! И има случай в , които дизела не е по-ефективен , а ако се сравнява с алтернативни горива е и много по-скъп за експлоатация ! За това се правят миксове от нафта и газ !!! Ако беше най-евтино да се кара само на нафта нямаше да виждам из София рейсове на , които пише "100% природен газ" , а на по-дъртите от горе на рейса да има по 20-30 бутилки с метан . И също така вече рейсовете не димят , като запалени гуми !
НО ТОВА ВЕЧЕ СМЕ ГО КОМЕНТИРАЛИ НЯКОЙ АКО ГО Е ЗАБРАВИЛ ДА ХОДИ ДА СИ ЧЕТЕ СТАРИТЕ ТЕМИ , А НЕ САМО КАТО ЛАТЕРНИ ДА СЕ ПОВТАРЯ ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Как ги смятам тези 20-30% повече ли ме питате ? Ами много просто таква е разликата в ефективността + по-голямата плътност на нафтата. Дизеловията двигател е средно с 10-20% по-голяма ефективност ( заради по-голямото сгъстяване !!! ) , енергийната плътност на нафтата е около 10-15% по-голяма и така се получват средно 20-30% по-голяма ефективност . Няма такова нещо , като 50%,100%, 200% и тн по-голяма ефективност !!!! Но това условие не винаги е изпълнено ! И има случай в , които дизела не е по-ефективен , а ако се сравнява с алтернативни горива е и много по-скъп за експлоатация ! За това се правят миксове от нафта и газ !!! Ако беше най-евтино да се кара само на нафта нямаше да виждам из София рейсове на , които пише "100% природен газ" , а на по-дъртите от горе на рейса да има по 20-30 бутилки с метан . И също така вече рейсовете не димят , като запалени гуми !
НО ТОВА ВЕЧЕ СМЕ ГО КОМЕНТИРАЛИ НЯКОЙ АКО ГО Е ЗАБРАВИЛ ДА ХОДИ ДА СИ ЧЕТЕ СТАРИТЕ ТЕМИ , А НЕ САМО КАТО ЛАТЕРНИ ДА СЕ ПОВТАРЯ ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Никой не говори за количеството гориво в абсолютни стойности. Няма как да накарам един автомобил да харчи на газ толкова литра колкото дизела, но може да се накара да харчи същото в пари срещу доста по-приятно представяне на пътя.
Адаш нещо забелязах че точно на старите Мерцедеси (например тези по 85/86 им махнаха бутилките и сега перкат отново само на дизел. Не мога да си обясня защо.
Адаш нещо забелязах че точно на старите Мерцедеси (например тези по 85/86 им махнаха бутилките и сега перкат отново само на дизел. Не мога да си обясня защо.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
сигурно са минали на олиоPESHO OT MARS написа:Никой не говори за количеството гориво в абсолютни стойности. Няма как да накарам един автомобил да харчи на газ толкова литра колкото дизела, но може да се накара да харчи същото в пари срещу доста по-приятно представяне на пътя.
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250
Lexus IS 250
Ти лично дали ми вярваш, ми е все тая
Може и да съм изгорил повече бензин от колкото газ..
А за предишната ми кола(карбуратор) к'во ще кажеш, че с нея и по добри разходи съм засичал.. ?
Просто приеми, че ако сипваш от бензиностанция ше даваш повече от колкото мен

А за предишната ми кола(карбуратор) к'во ще кажеш, че с нея и по добри разходи съм засичал.. ?

Последно промяна от cokata на 11 Апр 2011 00:15, променено общо 1 път.
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Honda XR250
Honda XR250
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Сега съм съгласен-Лада и Корса с карбуратор и Форд Транзит моноинжекция-задължително на пропан.Ама за новите си е риск.На Яриса не бих сложил,независимо от годишния пробег.Ако идеята бе да го разпарям от търкаляне,бих взел 1,4 Д4-Д.cokata написа:Ти лично дали ми вярваш, ми е все таяМоже и да съм изгорил повече бензин от колкото газ..
А за предишната ми кола(карбуратор) к'во ще кажеш, че с нея и по добри разходи съм засичал.. ?![]()