Тойотата ми пуши черен дим

Burning_Boy

Мнение от Burning_Boy » 13 Окт 2011 13:12

Xmmm...
Последно промяна от Burning_Boy на 27 Юли 2012 16:12, променено общо 1 път.

mikata80

Мнение от mikata80 » 14 Окт 2011 10:54

При мен почистиха EGR-клапана и всичко си дойде на място. След това пак имах подобен проблем и този път почистиха дроселовата клапа и пак всичко си беше наред. Сега отново имам същите симптоми, каквито имах преди да ми се почисти EGR-клапана. От тогава съм минал около 26-27К км. Незнам дали мога аз да си ги почиствам , че явно с нафтата в БГ доста често ще се налагат тези операции. Иначе от ПитСтоп ми взимат по 50 лв са EGR-клапана и дроселовата клапа. Ако някой знае как се почистват може да сподели. Говорим за Ярис Д4Д 2004г.
Лек ден! :)
Изображение

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 164 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 14 Окт 2011 10:56

Сваляш, пръскаш с препарат да паднат наслояванията, търкаш до блясък и сглобяваш. Ако е лесен достъпа, нямаш грижи.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от lederman » 14 Окт 2011 11:00

TATI написа:Сваляш, пръскаш с препарат да паднат наслояванията, търкаш до блясък и сглобяваш. Ако е лесен достъпа, нямаш грижи.
гарнитура сменя ли се след разглобяване?
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

baba_metca

Мнение от baba_metca » 14 Окт 2011 13:53

Има гарнитура и тя е метална. Има много които я сменят и още толкова, които не я сменят. И не само в България. Като чета в английския форум, ситуацията е същата.

Burning_Boy

Мнение от Burning_Boy » 14 Окт 2011 15:43

mellow.gif
Последно промяна от Burning_Boy на 27 Юли 2012 16:17, променено общо 1 път.

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 15 Окт 2011 02:58

Аз пък карам вече над 130 000км с бокс колата и то както ми е кеф и само един път отворих EGR-a, за да го чистя уж, ама той имаше само лек черен прах по стените, който като го духнеш и пада..... Но пък за сметка на това си чистя МАФ сензора на всеки 15-тина хил. км..... При това по "просташки" начин, който ми казаха, че ще го утрепе да две седмици .... пък още работи и отчита точно ...... Общо взето, маслото което ползвате е СКАПАНО, горивото също, майсторите гледат само да поддържат положението малко по-добре и затова е такова положението...... Аз определено не съм безгрешен, нито съм супер майстор нещо, просто следвам ЛОГИКА и колата ми на 154 000+++км не гори 5W40 масло, няма нагари, не пуши, върви като луда крава, гори от 4 до 5,5/100 предимно градско ..... А много рядко да не съм първи на кръстовищата.... Та общо взето, въпреки всичките именити марки на масла, добавки и сервизи, явно просто си купувате скапани продукти мили колеги.... Това, че е супер известен продукт, далеч не значи, че е НАЙ-ДОБРИЯ, но хора много, мнения още повече biggrin.gif Нафтата определено ни е скапана, но и в Европа вече става много зле, изключая Австрия ...... И Швейцария, но тя не ЕС ....... И Англия реват, че пушат много вече и горят повече, Германия също тоже повечето превозвачи плачат от повишен разход на камионите и задръстени горивни филтри....... Та горивата вече ще стават само по-зле, маслата също, защото качествения НЕФТ стана по-скъп, а мултимилионните компанийки трябва да си покриват разноските за реклама/спонсорство, като ви продават лансиран продукт с вече много ниско качество ....

Помислете над тия нещица и ако искате, може да се намери решение на проблемите ви, но то си зависи от вас :thumbsup:

Публикувай отговор