ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ НОВА ЯРИС НА ЛИЗИНГ???

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 07 Фев 2011 22:37

foho написа:
scorpion написа:
Auris 1.33 Terra, Месечна вноска от 260 лв.
Условия за финансов лизинг с опция за прехвърляне на собствеността, чрез лизингодател „Сожелиз-България” ЕООД: цена на автомобил Toyota Auris 1.33 Terra с включена продуктова такса – 25 098.00 лв. с ДДС; променлив годишен лихвeн процент – 5.25%, формиран от 3-мес. EURIBOR + надбавка 4.25% (промяната се отчита в края на всяко тримесечие); срок на лизинговия договор – 60 месеца; месечна вноска – до 265.53 лв. с ДДС; стойност на опцията 30% – 7 529.40 лв. с ДДС; финансирана стойност (общ размер на кредита) – 20 078.40 лв. с ДДС; авансова вноска (самоучастие) 20% – 5 019.60 лв. с ДДС, ГПР – 15.70%; общи разходи по кредита: 1) еднократна такса управление 1.5% – 301.18 лв. с ДДС, 2) разходи за застраховки в ЗАД "Алианц България": „Пълно автокаско” (на 1 вноска, ежегодно) – 1 228.80 лв. за 1-та година при тарифно число 4.896% и "Гражданска отговорност" (ежегодно) - 244.60 лв. за 1-та година, 3) данък МПС (ежегодно) – 140.90 лв. за 1-та година, 4) лихви за целия период – 3 102.32 лв., 5) други еднократни първоначални разходи (регистрация в КАТ, комплект КАТ) - 250.00 лв.; Общо дължима сума, включваща такса управление, авансова вноска, главница, лихви и всички свързани с кредита първоначални и ежегодни разходи (в т.ч.застраховки и данък МПС за целия период на кредита) – 35 090.36 лв. Промяна в лихвения процент или разходите по кредита може да доведе до по-високи ГПР и общо дължима сума
Ако не се лъжа, това е цената на опцията за изкупуване на автомобила след изтичане на лизинговия срок, която никак не е малка.

Аз също съм на лизинг в Хипо, но нямам остатъчна стойност на опцията за изкупуване (т.е след изтичане на лизинговия срок и плащане на последната вноска, ползвайки се опцията за придобиване на автомбила стойността и ще бъде 0.00.

Това е трика при тази реклама. Плащаш ужким малко, но след изтичане на срока на лизинга следва да се плати една немалка сума за придобиването му, т.е трябва да имате тези средства. В случая 7 529.40 лв. Или с други думи за да имате тези пари ви трябва всеки месец освен за лизинга да спестявате и по около 125 лева.

Или 265 лизинга + 125 (събиране на сума за заплащане на опцията за закупуване) = 390 лева.
Разбира се това са опростени сметки. Ако приложим ефективни лихв.проценти, сегашната стойност на парите в бъдеще ще има вариация.

Аз бих избрал лизинг, в който вкарвам авансово Х % и погасителен план по който в края на лизинговия период стойността на опцията да е НУЛА или максимум 2 до 5 %.

Надявам се да съм помогнал ! Иначе няма съмнение, че новата кола е най-хубава (Х.Форд biggrin.gif )

Поздрави!
Лъжеш се колега, това е сумата, коато заплащаш като първоначална вноска. В края на посочения лизинг автомобила е твоя собстеност. Лично самоучастие 30% – 7 529.40 лв, размер на кредита 20 078.40 лв. с ДДС. кратко точно и ясно е написано.
Изобщо не се лъже, точно това е - опция, или както беше известна преди - остатъчна стойност. Това е нож с 2 остриета, но има хора, които ги устройва - ако искаш постоянно да си с нова кола и не ти се занимава с продажбата на старата - не си ползваш опцията за прехвърляне, а директно влизаш в нов лизинг.

Иначе - за мен чисто новата кола не е добре, с оглед на изключително бързото обезценяваане на автомобилите - много по-добре е (според мен) вместо чисто нов Ярис да си вземе човек 2-годишен Аурис, който ще има още гаранция и т.н. Поне за мен купуването на коли от магазина приключи, след като поисках да ъпгрейдна от Яриса на новия Авенсис и в ТМА ми предложиха 12-13 000 лв на под 2 г. и 30 000 км. и при все, че ми оставаха около 16 000 лв лизинг. И на въпроса защо ми оценяват колата на толкова смешна сума, ми отговориха - защото в момента цените на нови автомобили е паднала страшно много. Питам - колко струва моя Ярис. Ами доста е паднала цената -(не помня точно, но нещо около:) 26500 + 900 лв за металик + 700 лв. продуктова такса + 500 лв аларма и регистрация КАТ. Което по мои сметки прави 28100 лв. а на мен с лизинга ми се върза малко над 31000. Е как да си купя пак нова кола. Вярно е, че дори не и проверявам маслото, ама и на 2-годишна пак няма да има ремонти и т.н. Така, че поне според мен, няма смисъл да се хвърля човек на чисто нова.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 07 Фев 2011 22:43

nowyaris написа:
KaterinaK написа:Благодаря за отговорите...
Що се отнася до дизела, последно карах дизел и нямам много добри спомени, е верно че беше фиат, но все пак. Предпочитам си бензин, въпреки някои преимущества на дизела.
А какво мислите за ярис 1.0 69 к. с., 5-скоростна кутия? Или по-мощната е за предпочитане?
Мойта е ниво TERRA +,нещо като LUNA,ама с 998 кубика и трицилиндров двигател-имаше само една такава по него време и аз я сгънах-късмет.Двигателчето си е бомба,ама сега май го слагат само на ниските нива,затова ти препоръчах 1,33.Уверявам те,че екстрите доставят огромно удоволствие,дори и в такъв клас кола,а и малко по-голям двигател никога не е излишен.Просто преди три години го нямаше,а това което го имаше в шоурума не ставаше за коледен подарък.КУПУВАЙ.
един велосипед иили 5-6 километра на Витоша в неделя СЪЩО не са излишни :whistle: или едно леко кросче в парка или 2-3 ски уикенда на Боровец или 1-2 тренировки по айкидо седмично или предох до седемте рилски езера и т.н

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 07 Фев 2011 23:18

scorpion написа: Пък и ако нещо ме прищрака и я изкарам за продан, гаранция може да се конкурира с по-младите си (вече) посестрими в автосалона на ТМ

VS

Надявам се да съм помогнал ! Иначе няма съмнение, че новата кола е най-хубава (Х.Форд biggrin.gif )

Поздрави!
Освен поздравите, които са еднозначни, на кое твърдение да вярваме? biggrin.gif
Аз съм по-склонен да симпатизирам на първото. :whistle:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
foho

Мнение от foho » 07 Фев 2011 23:38

-Гарантирана остатъчна стойност до 30% при период на лизинга от 5 години..

то е написано още преди да отвориш лизинговата схема ама кой да чете.. Грешката е моя :thumbsup:
Toyota Yaris P10 998 VVT-i '01
ex Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i '03
ex Toyota Corolla E10 2.0 D '96

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 08 Фев 2011 07:29

mitoko написа:
nowyaris написа:
KaterinaK написа:Благодаря за отговорите...
Що се отнася до дизела, последно карах дизел и нямам много добри спомени, е верно че беше фиат, но все пак. Предпочитам си бензин, въпреки някои преимущества на дизела.
А какво мислите за ярис 1.0 69 к. с., 5-скоростна кутия? Или по-мощната е за предпочитане?
Мойта е ниво TERRA +,нещо като LUNA,ама с 998 кубика и трицилиндров двигател-имаше само една такава по него време и аз я сгънах-късмет.Двигателчето си е бомба,ама сега май го слагат само на ниските нива,затова ти препоръчах 1,33.Уверявам те,че екстрите доставят огромно удоволствие,дори и в такъв клас кола,а и малко по-голям двигател никога не е излишен.Просто преди три години го нямаше,а това което го имаше в шоурума не ставаше за коледен подарък.КУПУВАЙ.
един велосипед иили 5-6 километра на Витоша в неделя СЪЩО не са излишни :whistle: или едно леко кросче в парка или 2-3 ски уикенда на Боровец или 1-2 тренировки по айкидо седмично или предох до седемте рилски езера и т.н
Аз съм от Русе-няма Витоша,няма паркове,няма скиписти,няма рилски езера.Няма софианци пълни с идеи.Има прекрасно мерло и чудесни котлети.

mitoko

Мнение от mitoko » 08 Фев 2011 11:16

nowyaris написа:
mitoko написа:
nowyaris написа:Мойта е ниво TERRA +,нещо като LUNA,ама с 998 кубика и трицилиндров двигател-имаше само една такава по него време и аз я сгънах-късмет.Двигателчето си е бомба,ама сега май го слагат само на ниските нива,затова ти препоръчах 1,33.Уверявам те,че екстрите доставят огромно удоволствие,дори и в такъв клас кола,а и малко по-голям двигател никога не е излишен.Просто преди три години го нямаше,а това което го имаше в шоурума не ставаше за коледен подарък.КУПУВАЙ.
Аз съм от Русе-няма Витоша,няма паркове,няма скиписти,няма рилски езера.Няма софианци пълни с идеи.Има прекрасно мерло и чудесни котлети.
местиш се в София и ставаш умен, здрав и корав :thumbsup:

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 08 Фев 2011 13:42

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 08 Фев 2011 14:13

3 години живях там ohmy.gif
Никаква разлика не усетих laugh.gif laugh.gif laugh.gif

ПС: За Ярис на лизинг нищо не мога да кажа tongue.gif
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

mitoko

Мнение от mitoko » 08 Фев 2011 14:55

да ама София е осетила раликата wink.gif

Аватар
cokata

Мнение от cokata » 08 Фев 2011 18:51

Осетила е наистина ohmy.gif На последната станция на която работих от метрото(Стадион Васил Левски) колко хубав HunterDouglas таван съм напраил happy.gif .. а на следващите ... wacko.gif
Toyota Carina E 1.8 7A-FE Liftback
Subaru Outback 2.5 AT 2005
Honda XR250

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 08 Фев 2011 19:25

mitoko написа:да ама София е осетила раликата wink.gif
Как се ОСЕЩА разликата?Не ща да ставам толкова умен :thumbsup:

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 08 Фев 2011 23:50

Toyota Balkans написа: Yaris 1.0 Optimo, Месечна вноска от 199 лв.
Условия за финансов лизинг с опция за прехвърляне на собствеността, чрез лизингодател „Сожелиз-България” ЕООД: цена на автомобил Toyota Yaris 1.0 Optimo с включена продуктова такса – 18 878.00 лв. с ДДС; променлив годишен лихвeн процент – 5.25%, формиран от 3-мес. EURIBOR + надбавка 4.25% (промяната се отчита в края на всяко тримесечие); срок на лизинговия договор – 60 месеца; месечна вноска – до 199.73 лв. с ДДС; стойност на опцията 30% – 5 663.40 лв. с ДДС; финансирана стойност (общ размер на кредита) – 15 102.40 лв. с ДДС; авансова вноска (самоучастие) 20% – 3 775.60 лв. с ДДС, ГПР – 16.16%; общи разходи по кредита: 1) еднократна такса управление 1.5% – 226.54 лв. с ДДС, 2) разходи за застраховки в ЗАД "Алианц България": „Пълно автокаско” (на 1 вноска, ежегодно) – 924.27 лв. за 1-та година при тарифно число 4.896% и "Гражданска отговорност" (ежегодно) - 244.60 лв. за 1-та година, 3) данък МПС (ежегодно) – 71.40 лв. за 1-та година, 4) лихви за целия период – 2 333.46 лв., 5) други еднократни първоначални разходи (регистрация в КАТ, комплект КАТ) - 250.00 лв.; Общо дължима сума, включваща такса управление, авансова вноска, главница, лихви и всички свързани с кредита първоначални и ежегодни разходи (в т.ч.застраховки и данък МПС за целия период на кредита) – 26 586.13 лв. Промяна в лихвения процент или разходите по кредита може да доведе до по-високи ГПР и общо дължима сума.
Не знам кой смята това за изгодна покупка?!? За тези пари човек може да си купи Авенсис като на Скорпион. Без майтап! wink.gif

26 586.13 лв. са безумно много пари за тази количка... :censored:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 08 Фев 2011 23:54

въпрос на вкус happy.gif а и става въпрос за нова кола-нов авенсис излиза двойно.

edit: чак сега видях,че става въпрос за 1.0- за този ДВГ наистина са много wacko.gif
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 09 Фев 2011 00:07

Dizzle написа:въпрос на вкус happy.gif
Някои го предпочитат много солено, чак да нагарча от сол. laugh.gif
А след това се чудят, защо толкова много чаши студена вода пият!?! unsure.gif

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 09 Фев 2011 00:16

27 000 струва нов Аурис 1.33 -100к.с. бензин, 30 000 -1.6 ,132к.с.
както и да го въртят и сучат "офертата" им е чисто и голямо набутване
Toyota Auris 2007, 1.4 D4D
Lexus IS 250

Публикувай отговор