Ярис - нов блок
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
А на какви километри си, че толкова болежки с мотора...tonitem написа:При мен лично да защото сега сменявах гарнитура на главата.
Впрочем не ми е ясно какво значи регулиране на дюза... в сервизния менуал по въпроса за смяна на дюза за нашия мотор пише да се въведе в ECU-то номера който е върху нея - то после знае как да я управлява.tonitem написа:... Регулираха ми дюзите и всичко се успа. Само сега ми се струва, че върви по малко, сигурно много са ми намалили диапазона на впръскане на горивото /ако правилно се изразявам/. Ама много ме е страх да поставя въпроса на майсторите отново за да не почнат пак да "тракат" или "крякат" като преди.
http://dox.bg/files/dw?a=2cde518eaf
Последно промяна от Yuli на 16 Мар 2011 11:05, променено общо 4 пъти.
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Yuli - може ли да го качиш този файл някъде, че нещо от този скрийн не ми става ясно кое се гледа на 4 години или 45 000км - пише Sensory Inspection - което какво точно имат предвид ?! Кой сензор се гледа ?! Ще е супер да го споделиш това файлче, за да може да се ориентираме и ние biggrin.gif И ще черпя бира 

- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
I-то означава: Inspect and correct or replace as necessаry.Me4oKyX написа:Yuli - може ли да го качиш този файл някъде, че нещо от този скрийн не ми става ясно кое се гледа на 4 години или 45 000км - пише Sensory Inspection - което какво точно имат предвид ?! Кой сензор се гледа ?! Ще е супер да го споделиш това файлче, за да може да се ориентираме и ние biggrin.gif И ще черпя бира
скобите на 48 месеца означават: for reference
Относно "Sensory Inspection" - мисля, че имат предвид проверка с луфтомер казано по нашенски...
Ето и линк:
http://dox.bg/files/dw?a=6ec003b6f7
И като смени гарнитурата оправи ли се проблема, защото и аз нямах парно и сменях гарнитурата, но докато не смених блока и главата не се оправи!tonitem написа:Километрите не ги знам "истинските", на таблото пише 88000. Но аз така съм си купил колата явно с проблема в главата. Тук във форума подробно описвах, че нямама парно и цяла зима мръзна като куче, а пък то било сдухана гарнитурата на главата.
Направо ме е страх да се похваля. Днес я взех след престоя близо три седмици при майстора. Първото ми впечатление е, че по бързо загрява и почва да духа топличко /нищо, че и времето навън се стопли/. Аз не сменях глава и блок защото бяха изправни. Само извършиха някаква операция /мисля, че шаброване се казва/ и на главата и на блока. После смениха гарнитурата, изчистиха дюзите и сега ще карам пък ще видим. Важното е, че не изхвърля повече антифриза през разширителния съд и не надува маркучите.
Пожелавам на всички много безаварийни километри с любимата марка, и огромни благодарности за съветите и напътствията на колегите от форума!
Пожелавам на всички много безаварийни километри с любимата марка, и огромни благодарности за съветите и напътствията на колегите от форума!