Авенсис 2,0 D4D 2002 г. Пак за съединителя и МАХОВИКА
Akima
- KiLLeR
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от KiLLeR » 21 Яну 2011 00:50

KiLLeR
Мнение от dimpex_01 » 21 Яну 2011 19:34
Днес сутринта пак се ослушвах покрай колата и установих, че шумът идва откъм ролките. Също така, че се чува само в началото докато е студена колата, след като поработи 10-20 мин. изчезва. Това последното е лошо, щото докато стигна до сервиза са минали 30 мин и там само им обяснявам за странен шум на студена кола. Иначе не ми е сменена някаква външна ролка за около 150 лева, щото майстора каза че била ОК преди 10000 км.
dimpex_01
Bass_Man
Мнение от moloko » 05 Фев 2011 09:19
За повечето от вас темата вече е безинтересна и ясна . Тогава да напиша два реда за новите колеги с подобни проблеми.....
Няколко факта които станаха ясни след демотнирането на маховика и съединителя....
1. Оригиналния съединител на Авенсис 1 D4D 2.0 , рама започваща с SB е марка AISIN. Ясно се вижда надпис TOYOTA върху външната част на притискателя и до него набити в метала букви AISIN.
2. Почти блокирал маховик т.е. въобще не върши това за което е предназначен, разбити нитове на среднта ос на феродовия диск - развъртах ги с ръка....
Наложи се да се смени единия семеринг на скоростната кутия .
След смяната.........
1. Аз не вярвах , че съединителят на тази кола може да е толкова мек и да се натиска почти без усилие.....Огромна разлика в твърдоста на педала.
2. Отделяне/зацепване - низко долу , почти до "ламарината".
3. Малко по "мазно" и леко превключване на скоростите.
4. Няма скърцане/просвирване при палене на мотора и гасене.
5. Няма претрисане при потелгяне.
6. Изчезна характерния стържещ звук при отпускане на съединителя при потегляне.
7. За това съм особенно доволен - между 1200 и 1800 об. имаше едно просвирване. Мислех ,че е възможнж да е ТУРБО..... това също изчезна.......
Осма точка е обекта на продължаващи наблюдения....
8. За сега само ми се струва и ще наблюдавам , но мотора като че леко намали шума , работи една идея по-тихо и равномерно......и лекото "заглъхване,загубване "
на мощноста на мотора при преминаване между 2ра и 3та във възходящ и низходящ ред също не се наблюдава в момента.
Нов оригинален МАХОВИК+ к-т СЪДИНИТЕЛ AISIN
3 литра масло за скоростната кутия.
Нов семеринг.
170 лв. труд -
1455 лева .......
moloko
mitoko
jim_beam
KiLLeR
-
Мнение от boris_firkov » 05 Фев 2011 17:32
boris_firkov
Мнение от moloko » 05 Фев 2011 18:43
Относно присвирването.... Чудя се как точно да ти го обясня за това ще приложа една "метафора"boris_firkov написа:Браво колега справил си се супер.Преди две години същото упражнение но на РАВ4 в тиксим ми струваше 3500.Тогава намерих алтернатива само през ебей, с едномасов но ми се стори рисковано.Кажи ако може къде го сменя и малко повече разяснения по точка 7 за присвирването.БЛРАГОДАРЯ.
Нали знаеш как се чуват щурците през лятото , вечер ,особенно когато си на балкана..... Сега си представи ,че си сложил един такъв на страничното шофьорско огледало.... и с потеглянето той започва да свири и колкото повече газ даваш толкова по учестено става свиренето.....до към 2000 оборота ,когато се слива с шума на мотора и изчезва.....
За всички стъпки , от куването на частите до плащането на труда съм ползвал изключителната помощ на приятели.
Смяната стана пак при познати на приятели .... даже не знам как се казва сервиза.... извън Пловдив е и момчетата си свършиха работата ..
Там заведе приятеля които ми уреди частите , сервиза е в Ягодово....
За почерпките .............
mitoko написа:браво са прати по куриер на екото една бутилка марков алкхол да го полеем
п.п. ама ако може да дойде точно в 18:00, да я изпием дакато винаги закъсняващият рудолф дойде
Пуснах този пост с намерението да дам пример , че като зададеш въпрос , той е минал през коментар и в края на краищата въпроса е намерил решение по един или друг начин....... би трябвало да го отбележиш за тези ,които ще питат след теб..... а такива ще има със сигурност.....jim_beam написа:@moloko
верно по тоя случай тряя да черпиш,иначе току виж ти се втвърдил съединителя.
аре пловдивчаните къде се изгубихте вe!
аз съм на линия!
Не съм искал да се хваля , написах крайната цена (която за мен лично е висока) просто да имат предвид колегите , които тепърва ще се срещнат с този проблем , че нещата все пак не са толкова страшни и винаги има вариянт ..........
Наздраве....и сори ако ви се струвам малко докачлив ......
moloko
Мнение от kando » 07 Фев 2011 17:15

Можеш ли да споделиш от къде закупи оригиналните части? България, итернет?
kando
Мнение от dimivan » 13 Фев 2011 18:11
нов съм във форума и дано не бъркам мястото за въпроса.
Купих си Авензис 2.0 D4D 2005г. с проблем в съединителя и вероятно маховика. Не ми се иска да слагам твърд маховик, а оригиналния е едни пари, които не мога да прежаля.
Та на въпроса - от къда да си намеря съединител с маховик на цена по-различна от тази в ТМ Ауто. Все пак искам да е качествен.
Благодаря и се извинявам, ако въпроса не е на подходящото място.
dimivan
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 13 Фев 2011 20:32

П.П. За Авенсис след 2003-та и да искаш няма маховик едномасов още, така че ще си взимаш двумасов

Me4oKyX
Мнение от dimivan » 14 Фев 2011 12:56
Благодаря ти колега! Предпочитам да го намеря от тук, ако е възможно, но ако все пак не стане ще имам предвид за предложението.Me4oKyX написа:450-460 паунда с доставката от Англия и е LUK оригинален за Авенсиса - маховик, феродо, притискател и лагерПо-ниска цена незнам дали може да намериш..... Ако искаш, поръчвал съм за доста хора от форума, мога да ти помогна в това начинание
Смяната на всичко е 300лв, поне толкова иска моя майстор
П.П. За Авенсис след 2003-та и да искаш няма маховик едномасов още, така че ще си взимаш двумасов
Ако някой може да ме ориентира някъде дали може да се намери съединителя с маховик тук в София, ще му бъда много благодарен.
dimivan
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru