глоба oт държава в европейския съюз ?!?
Март 2010 бяхме във Франция на гости, ходихме до Брюж, в Белгия, което е на 80 км през границата.. Там на домакините (с френска регистрация) им треснаха фиш (бележка) на предното стъкло, че са просрочили времето и дължат глоба 30 евро.. на което нашите познати се изсмяха и казаха: "аа това е проверено, че не работи.. дори не пращат писма, за тези глоби" .. даже ми подариха фиша за спомен от разходката.. така, че щом между Франция и Белгия, не са уредени нещата с изпращането/ плащането на глобите, ние според мен ще трябва още доста да почакаме.. но това е за глобите за неправилно паркиране..
2007 Yaris Sedan, 1,5 VVTi, 1NZFE
F20C написа:Като престанеш да четеш м/у редовете и разбереш наистина какво съм написал ще си отговориш сам на въпроса(освен ако наистина не си толкова тъп за колкото те мисля)!Няма какво повече да си кажа с хейтърската ти особа.Scott написа:Явно задълженията не влизат в пакета ти от знания ... или го правиш съзнателно, което автоматично те причислява към категорията, в която те поставих. biggrin.gifF20C написа:...от 5 години съм тук и като имаш предвид, че половината ми фамилия произхожда и живее тук си знам чудесно правата...
аз съм регистриран официално и като студент и като работещ и като живеещ и миналата кола бях успял да я регистрирам даже в общината за да паркирам по улицата.сегашната не успях и затова седи на паркинг.и не,до сега не съм получил нито една глоба въпреки горе написаното.nowyaris написа:...
п.с спирам да пиша, защото мисля сега да ходя да изкарам колата от паркинга да натрупа малко глоби, така че на колегата Скот да му е кофти че съм на далавера!!!
определено си в нарушение ако караш с БГ в Австрия при положение че си адресно регистриран там. Преди хитрееха наще като записваха колата на познат и караха с пълномощно но вече и това не минава. Във Виена покрай цялата лудница може и да минаваш метър обаче. Общо взето не се засягай, но определено си наясно с това и си е типична форма на българска тарикатщина...

За тарикат се имаш само ти - хората се опитаха да ти кажат, че си смешен, че правиш същото в Австрия, от което негодуваме от румънците тук, а именно да нарушаваш правилата. Което си е твой личен избор, само дето вместо да се скриеш в миша дупка, развя байряка, като партизанин на 9-ти Септември.F20C написа:ама много ви е гадно че съм тарикат laugh.gif laugh.gif laugh.gif
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Не е случайно, че Андрешко е положителен герой в разказа на Елин Пелин. Бит и душевност на българския народ ... 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Re: глоба oт държава в европейския съюз ?!?
mitko007 написа:Здравейте,
някой знае ли какво става ако например ми напишат глоба за паркиране в държава от европейския съюз. Идва ли в България, как и къде се плаща? Става въпрос за автомобил с българска регистрация.
Благодаря
не се притеснявай,нищо не плащаш просто!
проекто-закона за глобите е всичко над 80€ да се праща в съответната страна,за по-малко не им се изплаща.не си мислете,че в старото eu всички глоби се плащат.тук не става дума за тарикатлък,андрешко и т.н. а за следното:
девиза тук е: право получава не този,който има право,а този който познава законите по-добре!
в началото бях бесен,но постепенно свикнах.дори ги ударих с техните камъни по тяхната глава като осъдих полицията им и спечелих делото.но трябва да имаш яки нерви!
една препоръка по темата: ако става въпрос за по-сериозна глоба и дойде някаква поща(лично,препоръчано) която не очакваш- не го взимаш(няма го човека,не се подписваш!).ако вече си го взел-вътре има срок,в който трябва да реагираш.в самия край пишеш обжалване и им го пращаш с обратна разписка.целта е протакане,защото тия неща имат давност,след която го издухват.
така че споко и не се шашкайте!
ps:това за австрия и германия,някои страни имат собствени закончета по въпроса,забрани за движение в съответната страна и др.(италия) най-добре да се консултираш с човек,живеещ там.инфото по въпроса се взима най-лесно от съответните авто-клубове(като сба).