Камера вместо смяна на дирекция +/-

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 03 Окт 2010 09:19

Приятелю,да се кара автомобил с десен волан не е забранено,а да се говори по телефон и да се кара автомобила е забранено.Що да си ощетен и дискриминиран.Апропо,благодаря за съветите на всички.Може да приключвате темата.Няма да си обръщам дирекцията,затова отсега ще поддържам нужните контакти с Бассман на ЛС.И ще си купя още два буса от Англия.Моля се единия да е Тойота.

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 03 Окт 2010 09:58

Прави ми впечатление в мойта работа, че ако преди 2 години сме правили 50 буса на година ,2-3 са били обратни ,а тази година са вече 20-30... Аз си говоря с шофьорите как ги карат и не е ли опасно (все пак може и на мен да ми се падне срещу мен някой невидим да се чуди дали съм там или не) и повечето ми казват че е супер шибано ,че не изпреварвали изобщо,че карали само градско с тези коли... Ама май истината е съвсем друга rolleyes.gif

По темата. Виждал съм едно обратно Пежо 607 с камера в лявото огледало. Става за орентир дали има нещо или не. Ама да прецениш какво е ,далече ли е близо ли е ,вече става по трудно. И пак казвам. На мойта камера като ми блесне слънцето в нея или в монитора и виждам НИЩО. Колкото и сянки да му правя...
Изображение1G-FE

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 03 Окт 2010 12:33

mitkoa написа:Bass прочети какво е бленда......че с това F какви щуротии си написал не е истина... laugh.gif
Иначе втората камера е 20-86 мм на 35 мм equiv - човешкото око е 50 мм....така че има и по-широко и по теле.....
wacko.gif wacko.gif wacko.gif
mitkoa написа: А по темата - предишната седмица ми писаха фиш и олекнах с 50 лв за шофиране с мобилен телефон.....като видех след това кола с десен волан и вас като чета включително се чувствам ощетен и дискриминиран.

Е това си е баш по темата ! :thumbsup:
Ael написа:П.........И пак казвам. На мойта камера като ми блесне слънцето в нея или в монитора и виждам НИЩО. Колкото и сянки да му правя...
Каква ти е камерата и какъв ти е монитора ?

BTW:
по логиката на някой колеги трябва да забранят и навигацията , и радио/CD/MP3 плейърите , заплаките , пушенето , набирането на телефони ако не е гласово и какви ли още не неща , който преместват вниманието на шофьора от пълен напред .

Scott

Мнение от Scott » 03 Окт 2010 12:49

Bass_Man написа:...по логиката на някой колеги трябва да забранят и навигацията , и радио/CD/MP3 плейърите , заплаките , пушенето , набирането на телефони ако не е гласово и какви ли още не неща , който преместват вниманието на шофьора от пълен напред .
бас, като ти се натресе отзад някоя кака дето се е заюснала в текстване по мобайла друга песен ше запейш. Или пък някой турски тиражия те отнесе на магистралата щото в момента е въвеждал неоткриваем български адрес в сатнава си ... (ама след това второто wacko.gif ...... дано не се случва)
П.П. По темата - не си прав за времето за акомдация на окото - с камерата имаш два обекта, които не са в полезрението постоянно и на всичкото отгоре единия не е 1:1 (освен ако не сложиш 22" монитор). Ама пък 'новия ярис' вече се е сапунисал за кола с десен волан, че и две, тъй че коментарите са излишни :whistle: Дето се казваше в оня виц, 100 долара са си 100 долара. biggrin.gif

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 03 Окт 2010 13:40

Скот ,не те е срам. В Англия да живееш пък да не разчетеш правилно ника на колегата. Става въпрос за "ярис на момента" според мен wink.gif

Бас ,камерката ми е прилична ,не е от най евтините ,със 150 градуса ъгъл на виждане ,1/4" CMOS цветен сензор на картината и резолюция 720х576. Пускам ти една снимчица да видиш как предава в оптимални условия ,без слънце и добри климатични условия. За монитора няма значение какъв е щото масово на пазара всичко е с яркост 400-500 cd/m2 което при ясен слънчев ден дори и слънцето да не свети директно в него не виждаш нищо. За да нямаш проблеми си взимаш въпросния дисплей за който казах който освен че е с 1000 cd/m2 също така засветяването става отзад на екрана а не отстрани.

Изображение
Изображение1G-FE

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 03 Окт 2010 13:48

Ами най-простото , което можеш да направиш в твоя случай е да сложиш сенник на камерата . Много ясно , че ще те заслепява слънцето при положение , че на половината монитор гледаш небе . Другия вариант е да я насочиш леко надолу .
BTW къде е монтирана тази камера ?
Мястото на което си сложил монитора е доста кофти от към заслепяване и за това БМВ имат дълбок сенник точно на същото място .

Скот точно за това говорех и аз . Предпочитам никой да не ми се натриса отзад или аз да натрисам някой отзад но ако не се внимава ако ще и да ти е фиксирана главата само напред да гледа произшествия си стават .
Последно промяна от Bass_Man на 03 Окт 2010 13:52, променено общо 1 път.

Scott

Мнение от Scott » 03 Окт 2010 13:51

Ael написа:Скот ,не те е срам.
blushing.gif Поднасям извинения, ако съм обидил някого. Трябваше да си го напиша както е на латиница, пък интерпретациите да оставя на вас.
Относно камерата - или фотоапарата ти не струва, или много си 'смачкал' картинката, или .... още един аргумент против комбинацията камера-монитор.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 03 Окт 2010 14:02

Стандартно за кого ?
БМВ първи имаха много ядове точно с това място и сега ако погледнеш конзолата на седмицата ще видиш каква кащурка са му спретнали biggrin.gif .
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/7se ... rieur.html

Scott

Мнение от Scott » 03 Окт 2010 14:05

Bass_Man написа:Скот точно за това говорех и аз . Предпочитам никой да не ми се натриса отзад или аз да натрисам някой отзад но ако не се внимава ако ще и да ти е фиксирана главата само напред да гледа произшествия си стават .
Ами точно това е разковничето - внимава. И премахване на всички дразнители дето отвличат вниманието.
Ако погледнем чисто прагматично, каквото и да се сложи (огледало, камера, една 18 год. навигаторка) все подобряваш безопасността, защото човека вече си е купил кола с десен волан и не му се дават пари за обръщане. Както казах по-горе, начина е в провеждане на мерки, премахващи изгодата от закупуване на тези автомобили на първо място.
П.П. Стандартна за Тойота ?

Аватар
Zero`Cool
Обратна връзка:

Мнение от Zero`Cool » 03 Окт 2010 16:34

Аз от 2,5 години карам кола с десен волан, първо и аз мислих за камера и даже почти бях сложил,... но тъпия телевизир който купих се развали преди да го монтирам (тук малко офф ... ). Та с камера каквато и да е тя ще бъде много по-лесно изпреварването (въпросът е само за камиони и бусове защото за изпреварване на коли няма никакъв проблем !) защото въпросната камера ти трябва за да получиш бегла, много белга представа има ли кола насреща която може да те удари когато се изнасяш 50 сантимерта в страни за да си видиш сам (което аз в момента правя без камера безпроблемно) така, че камерата е + за мен. Никой не казва, че карането на автомобил с десен волан с камера е правилното решение, но е някакво решение за човек който иска да си купи конкретен автомобил а няма достатъчно финикийци ... поздрави колеги :)
Toyota Avensis 1.8 VVT-I - 2000 RHD
Изображение
http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 03 Окт 2010 19:54

Нямам варианти за сенници и други работи. Така са го мислили заводско, само дето са сложили няколко позиций на ъгъла на мониторчето което понякога решава проблема със слънцето.

П.П. Снимката е правена с Нокия телефон ,не съм я мачкал. Просто си снима кофти...
П.П.П БМВ винаги са гонили Варбург по интериор и дизайн ,така че не ми обеснявай че слънцето има пръст в сътворяването на това уникално табло !
Изображение1G-FE

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 04 Окт 2010 02:02

Scott написа:................ Както казах по-горе, начина е в провеждане на мерки, премахващи изгодата от закупуване на тези автомобили на първо място.
А според мен начина е в изравняване на пазарите ! А не една кола тука да струва 10 000лв. , а в UK 2000 паунда в САЩ 1000 долара . Ами не камери ами и навигатор да си сложиш пак ще ти е по-евтино . А хората от едно време насам работят за пари . И ако една работа може да се свърши за по-малко пари със същото качество никой няма да плаща по-скъпо .
И точно заради това е време политиците по Европа да си размърдат малко клеясалите мозъци и да създадат реална финансова система в Европа , а не само жалки опити за "свободни" пазари .

Аел - първо дизайна на БМВ винаги е бил един от най-добрите възможни на пазара . Ако на теб не ти харесва това е друг въпрос . И второ сенника над монитора е точно с такава цел с каквато ти казвам . Още от първата седмица в , която има термична камера ( мисля 2004-та беше ) изядоха дървото защото тогава сенник нямаше и през деня на монитора нищо не се виждаше .
И наистина ако си оправиш дизайна ще си намалиш проблемите драстично .
А и така и не каза къде е монтирана камерата .
Ти оригинално нямаш вариант и за камера но ето , че си си добавил . Просто трябва да си доработиш нещата до край .

ПС:
виж какво продават хората за твоя случай :
http://cgi.ebay.co.uk/Sunhood-SD-HD-7-L ... 45f57c847c

Има и такива за обективи и тн .

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 04 Окт 2010 08:32

Басмане ,явно не си виждал как изглежда навигацията на IS200 и как се показва и прибира всеки път когато запалиш и изключиш колата. Как да сложа тая грозотия,нито ще има къде, нито ще седи добре. Ще изглеждам по зле и от онова ренде дето си дал пример по горе. Варбурга. Но си прав че може би е въпрос на вкус ,но аз не обичам като се наведа напред и да се удрям в предното стъкло което е по малко и от на хамър ...

За да не съм много офф ,кола с обратен волан може би за евридейка няма да се взема никога ,в Англия карах 1-2 дена и ми беше ужасно трудно да привикна. На 2-3 пъти щях да си отворя вратата в движение вместо да сменя предавките :whistle: А тук ще ми е тегаво и то само извънградско мисля...
Изображение1G-FE

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 04 Окт 2010 10:50

Сенник на обектива на камерата ще премахне лошите ефекти от паразитната светлина - няма да имаш т.нар flare. Няма да помогне ако си срещу слънцето или поне то е на приличен ъгъл, а не някой малък.И това изобщо не е решение.

Какво правите с левия ви фар, който заслепява насрещните автмомобили? ( аз на такива тарикати....вече им пускам дълги ).Съотвеетно и не осветявате добре отдясно, т.е тротоара.

Какво правите с колона от автомобили.Виждате на камерата, че можете да се изнесете изцяло и да погледнете добре дали да изпреварите,А ТОВА ЧЕ ПРЕЧИТЕ НА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ ЗАД ВАС???????

Това за пазарите - различна данъчна система....различна политика....
И ще се оправим като спрем да се оправдаваме.Ще създавам предпоставки за пътни инциденти, ще преча на останалите.....но това е положението.....искам БМВ 97-а с климатик....а в БГ мога да си взема с тия пари само БМВ 96 без климатик.Затова другите да го...

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 05 Окт 2010 20:58

Scott написа:
Bass_Man написа:Скот точно за това говорех и аз . Предпочитам никой да не ми се натриса отзад или аз да натрисам някой отзад но ако не се внимава ако ще и да ти е фиксирана главата само напред да гледа произшествия си стават .
Ами точно това е разковничето - внимава. И премахване на всички дразнители дето отвличат вниманието.
Ако погледнем чисто прагматично, каквото и да се сложи (огледало, камера, една 18 год. навигаторка) все подобряваш безопасността, защото човека вече си е купил кола с десен волан и не му се дават пари за обръщане. Както казах по-горе, начина е в провеждане на мерки, премахващи изгодата от закупуване на тези автомобили на първо място.
Значи да Ви кажа,това с 18 годишната навигаторка съвсем не е лош вариант за подобряването на "безопасността".Идейката ми се струва перфектна.

Заключено