Ко речи ?slowtraveler написа: Май Ауди бяха с 2.5 на БМВ?

Не си прав Вектра и Омега са по-здрави и по-комфортни от Астра/Зафира . Просто Астрата е супер евтина .slowtraveler написа: Мислих този вариант, но нещо не ми харесва - в единия случай получаваш БМВ със сравнително неутрална развесовка, а в другия - Опел (не че нещо против опел, но ми се струва, че Астра/Зафира са доста по-добре измислени и изпълнени от Омега/Вектра).
Ще питам в понеделник и ще ти кажа.Нямам номер,ще опитам на лични.slowtraveler написа:Посъбери информацията ако не те затруднява ...nowyaris написа:Ще ти кажа що питам-едно приятелче закъсало и си продава Е250Д,96,очиларка,комби -читава доста-там някъде кинтите.В понеделник мога да питам.slowtraveler написа:Мисля, че доста точно посочих параметрите....
Ще я кара човек, който въобще няма да има интерес да поддържа или да пази... Налива гориво и кара....
Климатици и т.н. (все пак комфорт ще си трябва), състояние, оборудване...
И двата двигателя са много известни но не със своята здравина. Както се казва каквото и да направиш все ще сбъркаш
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=79058IVOtuning написа:slowtraveler написа: п.с. хареса ми коментар от АУДИ форума относно 2.5 TDS на БМВ и 2.5 на Ауди:И двата двигателя са много известни но не със своята здравина. Както се казва каквото и да направиш все ще сбъркашза5 цилиндровия 2,5 тди ли говорчт лоши неща??
там обсъждат а4 2,5 в6, който в началните години(до 2000г мисля) е много зле, разпределителните валове ги яде за закуска, кобилици, повдигачи.....slowtraveler написа:http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=79058IVOtuning написа:slowtraveler написа: п.с. хареса ми коментар от АУДИ форума относно 2.5 TDS на БМВ и 2.5 на Ауди:за5 цилиндровия 2,5 тди ли говорчт лоши неща??
Третото мнение laugh.gif (малко съм му оправил правописа)
5 цилиндровия е легендарно здрав. 6 цилиндровия също е легенда... известен като душегуба или от сорта...за на БМВ 2.5 кенефа хич и няма смисъл да се говори...Ако е на ВАГ дизел, 1.9 преди бомба-дюзата. 110 коньовия няма извесни серийни дефекти....slowtraveler написа:IVO, информацията е ценна...
Не съм се интересувал от Ауди дизела, и не знаех, че има такива разлики в 2.5 tdi от различните години.
Крайния избор разбира се ще е според това, което има на пазара...
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Всички дизели нямат тези проблеми ! БМВ ги имат заради мърлявата поддръжка ВАГ , Фиат/Ланча/Алфа имат по един два модела от рейките и помпи-дюзите , които абсолютно безпричинно хвърлят главички .slowtraveler написа:Bass_man, фермана е дълъг....
Но:
За пукането на главите - май почти всеки дизел го има.... VAG също доста често пукат между клапаните, и то дори и без да се прегряват.
Еми понеже не си сигурен за това съм ти изписъл такъв ферман ве Слоу !!! Маховика е демпферен още от 2,4 чист дизел/TD и на всички нагоре . Просто тогава не се чупи лесно . Но на 2,5TDS една седмица спортно каране с рязко тръгване и превключване на скоростите и си готов за 3000лв. Шайбата отпред е ясна но не е фатална .slowtraveler написа: При предходната покупка веднага проверих вискомуфата и водната помпа (за теч), които са част от проблемните на БМВ. За 'плочката' на помпата си прав, но плочки се намират, прави се лесно, а и това не е чак толкова често срещан проблем. Останалите неща за дюзи и т.н. - никой не е застрахован, а и обикновено си личи при палене.
Маховика не съм сигурен, че е демпферен... Демпферна е шайбата на ремъка на коляновия вал, и там пътя е ясен - сменях го в абсолютно непознат сервиз, и излезе около 300лв с труда без търговия.
Принципно ако ще се кара служебната БМВ не много подходящи защото са доста по-капризни и си искат грижи . Ако го ръчкаш на студено или е спо-евтино масло може да си имаш ядове .slowtraveler написа:
Разхода както казах - не ме притеснява, защото друг ще зарежда. Важното е да върви нормално.
За Опел - извинявай, ама дизелите им са умряла работа... И там помпите са ДЗВЕРСКИ.... Сменя се или електроника, или механика. Едното 2500 другото 2700лв (примерно)![]()
Приятел смени и едното и другото на Опели, които не бяха на много километри. И други негови колеги имаха проблеми, затова фирмата им смени марката.
Има и читави ама трябва да обикаляш . Истината е , че повечето са пълни кенефи не защото са Фиат , а защото никога не са поддържани .slowtraveler написа: Относо Фиат - колкото фиата запалих, всичките работят изключително твърдо, с пропушване (продължително), притрисане, със свирене на турбина все едно ще излитам... Нещо не ми вдъхват доверие моделите на фиат от тези години (за такива пари)....
Ами не знам защо си мислиш така . Принципно Пежо е с доста добра слава у нас . Дизелите на Пежо не са лоши . За мен лично са доста по-добри от ВАГ .slowtraveler написа: Френски дизел не съм обмислял...
Идеята е след 2г да мога да продам автомобила по-бързо, а интереса към френските сигурно ще е по-нисък....
Както казва Дивера и аз да повторя ако ще е ВАГ най-добре 1.9TDI преди бомбата biggrin.gif .slowtraveler написа: п.с. хареса ми коментар от АУДИ форума относно 2.5 TDS на БМВ и 2.5 на Ауди:И двата двигателя са много известни но не със своята здравина. Както се казва каквото и да направиш все ще сбъркаш
В какъв смисъл за 6 цилиндровия е душегуб ?diver написа:5 цилиндровия е легендарно здрав. 6 цилиндровия също е легенда... известен като душегуба или от сорта......slowtraveler написа:...Ауди дизела....
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта