Не на малоумните ограничения на скоростта

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 04 Юни 2010 16:54

slowtraveler написа:Съгласен съм, че 90% от авариите стават поради лоша инфраструктура...
Аз като катастрофирах преди 3 години някаде ,вината беше от части моя и най-вече от шахтата която бяха оставили по следния начин....
С годинити наслагвали асфалт 3-4 пласта ,а там кадето е шахтата никои не слага и се получава една скромно голяма дупка около 10-15 см. дълбока и то на завой.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 04 Юни 2010 17:46

slowtraveler написа:Съгласен съм, че 90% от авариите стават поради лоша инфраструктура...
Дали ще е лош проект (доста често срещано), или забравени знаци - няма значение.
Не знам тея тъпи мантинели по магистралата колко животи са отнели...
Знаете как се кара в Гърция - точно 120км/ч и много рядко някой се прави на герой.
И въпреки това на всеки 50-100м по бетонното ограждение между лентите се виждат следи от кола, която се е качвала там... И почти сигурно се е върнала на платното без сериозни проблеми.
Много често ни съвпадат мненият ама това .......
90 % от катастрофите стават заради шоферски грешки , дали ще е превишена скорост ,неправилно изпреварване, дали минаване на червено , дали неспазване на предимство или пътни знаци ,и т.н. и т.н. Надали и 10 процента е поради лошата инфраструктура ...
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 04 Юни 2010 19:43

абе, SFINKS-е, ти верно се изказваш, като историчека забележителност с КАМЕННА глава. не знам къде живееш, ама все едно караш в Германия бе мааму стара, да не казвам да e*e. и тия глупости за бензиностанциите, какви са направо не знам. понеже сулю и пулю решил да си прави, де бензиностанциика, де крайпътно заведение, и аре всички да караме с 60, първокласните ни пътища са обърнати на търговски улици. да не говорим, че навсякъде такъва пътища заобикалят населените места само в БГ, михават през МЕГАДАНА на всяко село или паланка. и тая глупост дето си я изтърсил да чакаш знак да те предупреди за някава ситуация на пътя, е това пък, тотално ме размаза. това го има, ама в други държави дето знаците са сложени да помагат а не средство за дране на кожи. по въпроса за куките няма да се изказвам, щото съм си забранил да пиша нецензурни неща.
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 04 Юни 2010 20:56

SFINKS, имах предвид следното:
добрата инфраструктура позволява грешките на шофьора да не довеждат до катастрофа, и ограничава рисковите ситуации.
За магистралите в Гърция - споделих. За второстепенните пътища ми направи впечатление следното: дори и при високопланинските пътища има много чести прави участъци, позволяващи изпреварване, дори и с компромис на 'стръмността' (денивелацията) на участъка... Така спокойно изпреварвахме камиони и други МПС-а. Резкия завой си го изчакваш чинно, след което следва нормален прав участък, позволявайки свободно изпреварване.
Завоите са с правилния наклон, а отводняването е добре изпълнено....
Примери - колкото щеш...
Пресния пример от 750км из Турция от последната седмица - много магистрали с 2-3 ленти във всяка посока. Първокласни пътища с размер на нашите магистрали и т.н.... Изминати 500км от които 150 не по магистрала за под 4 часа без особен зор....
За същото време тук в БГ бих направил поне 10-20 рискови ситуации...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 04 Юни 2010 21:45

SFINKS написа:Колега а какво щеше да стане при твоята ситуация ако от бензиностанцията в същият момент излиза голям камион който не може да се събере в лентата за ускорение на бензиностанцията ??
Или пък автомобил намаля до 30 км/ч за да влезе в бензиностанцията
Да ти кажа ли , ти с твоите 100 км/ч и примерно не много добри спирачки си се директно нанизал в камиона/автомобила
Айде сега кажи ми кое е малоумно, знака за ограничение или ти bash.gif
Извинявай , но пак няма да се съглася с теб !Ако беше прочел и се беше замислил над ситуацията нямаше да мислиш така , но явно ти малко като полицай го раздаваш “билборда им пречил“ .
1. Знака е поставен на достатъчно голамо разтояние за да може да се намали та дори и да се спре.
2. Полицаите ме засичат веднега след знака .
3. Полицаят е имал време да ме засече да излезне от колата и да ми размаха палката а аз след това съм успял да спра до тях .
Тези три неща уборват твоите недомислено изречение “Колега а какво щеше да стане при твоята ситуация ако от бензиностанцията в същият момент излиза голям камион който не може да се събере в лентата за ускорение на бензиностанцията ?

За това изречение какво мога да ти кажа “Или пък автомобил намаля до 30 км/ч за да влезе в бензиностанцията
1. Има лента за навлизане в бензиностанцията или може би и тя е тясна wink.gif .
2. Лентата за навлизане се пада като трета лента и както казах в предния пост това е първокласен път с достатъчно широки ленти така, че този автомобил НЯМА КАК ДА МИ ПОПРЕЧИ . Може би ще се повторя , но знака за ограничение е на прилично разтояние от бензиностанцията а аз до нея успях да спра без затруднение (заради господата полицаи).

И за ТВОЯТ сензационен финал който засяга моята тъпота . Аз не твърда че съм с много висок интелект , но тука пак ще те уборя . Знака ПИЧ, е неодушивен предмет и няма как да има някъв разум , че да ме сравняваш с него (кой е по-малоумен) “Айде сега кажи ми кое е малоумно, знака за ограничение или ти “. Смятам , че ти отговорих и на този въпрос.

Един кратък въпрос като заключение . ТИ ВЪОБЩЕ ЧЕТЕШ ЛИ ТЕМИТЕ , ЗАМИСЛЯШ ЛИ СЕ НАД ТЯХ ИЛИ ПРОСТО ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СИ В КОНФЛИКТ С НЯКОЙ ? Защото ми е направило впечатление и в други теми ,че ти отново си критик.
ПП : Излъгах имам втори въпрос . А уе ПИЧ ти пич ли си или катаджия ?

PEACE !!!
Последно промяна от LiakaDJ на 04 Юни 2010 22:02, променено общо 1 път.
Изображение

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 04 Юни 2010 22:00

laugh.gif По-скоро Алфа-джия.

Моля колегата Сфинкс да спазва правилата във форума и да спре да провокира излишно другите колеги. Също така искам да помоля и всички останали да спазват добрия тон. Ако искате да си отправяте обвинения и определения един на друг, моля правете го на лични!
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 04 Юни 2010 22:04

Georgimitrovich написа:laugh.gif По-скоро Алфа-джия.
Разбирам :whistle: .....
Изображение

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 04 Юни 2010 22:45

Слоу е прав ,че инфраструктурата е боклук,миленчо е прав,че знаците не са на правилното място,Оня с фуражката е прав,че му е малка заплатата-Всички са прави.От цялата работа само оня,дето прави надгробни паметници покрай пътя не е прав,обаче си бачка.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 04 Юни 2010 23:56

днес се чудех дали ако направят цяла софия синя зона и ме карат да си плащам и на моя по краен квартал,най сетне ще има саморазправа с знаците??

мисля си че хронологията ще е: евтини абонаменти,фалшиви стикери,корупционни схеми за заобикаляне,,,,,
и до 5 години едно по едно ще изчезват вратичките,които са били да обират шоковото недоволство...

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 05 Юни 2010 00:14

SFINKS написа:Колега а какво щеше да стане при твоята ситуация ако от бензиностанцията в същият момент излиза голям камион който не може да се събере в лентата за ускорение на бензиностанцията ??
Или пък автомобил намаля до 30 км/ч за да влезе в бензиностанцията
Да ти кажа ли , ти с твоите 100 км/ч и примерно не много добри спирачки си се директно нанизал в камиона/автомобила
Айде сега кажи ми кое е малоумно, знака за ограничение или ти bash.gif
Аз до колкото разбирам колегата кара автомобил само на компютъра си и е от типа хора, които в действителен автомобил си фантазират за възможните ситуации, а не следят за реалната обстановка на пътя. Обикновенно карат с 70-80 на първокласен път за да може мисълта им да левитира в хрониките на КАТ а през това време изнервят други водачи и създават предпоставки за реални ситуации.
Всеки който ги изпреварва с 100км/ч се оказва малоумен wink.gif Предвид, че има лента за намаляване на скороста преди бензиностанция, а и знак "Стоп" на изхода и smile.gif

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 05 Юни 2010 01:55

А той като намаля да влезе с 30, което звучи абсурдно и тъпо, няма да намали от 90 до 30 за една секунда, така че има ВРЕМЕ и зъбите да си измия преди да се нанижа в него, а спирачките ми са просто шестак :whistle: Но явно има много спокойни хора, които могат да карат с от 25 до 40км/ч в града като теб, а извън града над 80 рядко..... Е това си е чиста проба слабоумие, на всичко отгоре дразниш всички след теб..... Много ми е чудно, толкова ли не ви дреме, че прекарвате БЕЗУМНО много време за едно предвижване ??!? Толкова ли са ви скучни животите, че да се влачите като офлюи ?! Разни хора, разни интереси, но не гледайте само своите, докато се влачите по пътищата и задръствате движението..... :thumbsup:

nowyaris

Мнение от nowyaris » 05 Юни 2010 07:05

Me4oKyX написа:А той като намаля да влезе с 30, което звучи абсурдно и тъпо, няма да намали от 90 до 30 за една секунда, така че има ВРЕМЕ и зъбите да си измия преди да се нанижа в него, а спирачките ми са просто шестак :whistle: Но явно има много спокойни хора, които могат да карат с от 25 до 40км/ч в града като теб, а извън града над 80 рядко..... Е това си е чиста проба слабоумие, на всичко отгоре дразниш всички след теб..... Много ми е чудно, толкова ли не ви дреме, че прекарвате БЕЗУМНО много време за едно предвижване ??!? Толкова ли са ви скучни животите, че да се влачите като офлюи ?! Разни хора, разни интереси, но не гледайте само своите, докато се влачите по пътищата и задръствате движението..... :thumbsup:
Докато се влача като охлюв,всеки може да ме изпревари когато и както си поиска-винаги давам път.А ако не може - да ме прескочи.Или да кара след мен и да се наслаждава на пейзажа.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Юни 2010 08:17

Хм, никога не ме е притеснявало това, че има хора, които карат по-бавно.
И твърдо не го смятам за слабоумие - факторите, каращи човека да кара така може да са много: проблем с автомобила, забавени реакции и т.н.
По-добре да се движи безопасно и бавно, отколкото да кара като джигит.
Жена ми не кара бързо - в града обикновено е с 40-50-60км/ч и никога повече (провел съм добър инструктаж).
И вчера, спирайки на светофара един 'много умен' и желаещ да стигне по-бързо младеж я удря, щото с идеалните спирачки, абс и т.н. не могъл да спре на мокрия път. И младежа троши фар и броня. Шевролетчето има само лека драскотина по лака... За щастие на младежа, жена ми не извикала КАТ, иначе съвсем щеше да поумнее младежа - АКТ и т.н.... И загубени 5-10 часа..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

nowyaris

Мнение от nowyaris » 05 Юни 2010 09:31

Мечо,ако знаеш пък колко е скучно 3 месеца в ортопедията или в Четвърто вътрешно.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Raya » 05 Юни 2010 10:23

slowtraveler написа:. Шевролетчето има само лека драскотина по лака... За щастие на младежа, жена ми не извикала КАТ, иначе съвсем щеше да поумнее младежа - АКТ и т.н.... И загубени 5-10 часа..
И аз имах само драскотина, само че впоследствие едва си отворих багажника, а го затварям сега след 3 ритника. Но при мен другия "духна". Това нормално ли е, даже да не спре да се разберем? Явно някои карат дори без гражданска.
Каквото и да говорим за инфраструкрурата и знаците, има по пътища много малоумни и на такива им до едно място всякакви ограничения..............мисля, че вообще не ги забелязват.

Публикувай отговор