Пасат,ауди а4-съвет да сменям ли авенсис-а?
Както споменах вече,карал съм авенсис 2.0 116.Впечатленията ми бяха много добри.Стабилна,просторна,има много системи за сигурност...Много ме дразнеше,че няма 6та скорост(а наистина липсва)Реално имам 16к,защото съм оставил 2к за ремонти(ангренаж,масло,накладки ала-бала)Някой може ли да ми каже-мога ли да намеря авенсис 2.2 150 комби за 16к?Или е невъзможно-най-евтината беше 21 000 в мобилето?И ако сложа чип на 2.0 116 няма ли да е същото?Пасата има всички екстри които и авенсис-а,но частите са му по-евтини,но явно няма да ми стигнат за пасат-май авенсис-а ще е?не знам! 

Колега, я снимай сервизната книжка, да видим, кво толкоз е правено в сервиза, по счупената ти нова колица?!fiki написа:колега не мога да не съм критичен към марка на която има 3 сервизни кампании за производствени дефекти,и кола на която от 0 км педала насъединителя има 0.5мм свободен ход иза да превключиш на скорост трябва да изчакаш поне 3-4 секунди за да не изхъркат а за това време "глупавите гоуфове ве4е са стигнали за където са тръгнали.а и от тм ауто да ми обясняват че това е нормално. нормално е ама не за кола.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
колега проблема е че в тм ауто казват че всичко е нормално че съединителя е автоматичен и че нищо немогат да направят. е питам аз след като ина другите марки автомобили съединителите са автоматични защо си отделят където трябва а на тоз боклук отделя малко преди да свърши хода на педала.
та по тази прична немога да ти покажа нищо в сервизната книжка.
най-вероятно след като кллата излезе от гаранция ше се намери решение.
та по тази прична немога да ти покажа нищо в сервизната книжка.
най-вероятно след като кллата излезе от гаранция ше се намери решение.
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Какви ти бяха оплакванията, че очакваш подобрение?fiki написа:а между другото сега се сещам че тия дори не ми искаха сервизната книжка. и уж правиха "подобрение" на педала за газта а разлика никаква. защото това не било дефект в педала те го подбрявали
Как точно усещаш 0,5 мм луфт? Що първо не си провериш стелките на обувките? или караш бос? Да не си си да всичките пари за нова кола?
Сервизните кампании са профилактична а не ремонтна дейност - коригира се вероятен дефект, който може да доведе до възможни проблеми при малка част от колите. Както вииждаш - доста условности.

Колега, понеже виждам че се колебаеш, ще споделя следното:браткото написа:Както споменах вече,карал съм авенсис 2.0 116.Впечатленията ми бяха много добри.Стабилна,просторна,има много системи за сигурност...Много ме дразнеше,че няма 6та скорост(а наистина липсва)Реално имам 16к,защото съм оставил 2к за ремонти(ангренаж,масло,накладки ала-бала)Някой може ли да ми каже-мога ли да намеря авенсис 2.2 150 комби за 16к?Или е невъзможно-най-евтината беше 21 000 в мобилето?И ако сложа чип на 2.0 116 няма ли да е същото?Пасата има всички екстри които и авенсис-а,но частите са му по-евтини,но явно няма да ми стигнат за пасат-май авенсис-а ще е?не знам!
Карам Авенсис, Д-4Д, 110 к.с. 2001г. вече 3 години. С отлични впечатления съм. За навъртени 25 000 км. не съм имал никакви проблеми. Сменям само консумативи, вкл. и съединител /беше му първа смяна- на 115 000/, без да сменя маховика, но и него скоро ще сменям. Ако си чел форума, си разбрал, че при посочения от теб Авенсис проблем с маховика не съществува. Относно Пасата ТДИ-2006 мисля, че е с помпа-дюза, която беше отхвърлена от ВАГ-групата като ненадеждна. Това важи 1 към 1 и за Ауууууди-А4. Затова избрах Авенсис, който е с комън-рейл система-доста по-съвършена от помпа-дюза. А що се отнася до увеличаване на к.с. с пауър-бокс има тук един колега/колоритен според мен/, който може да те просвети. Успех с покупката и не забравяй да се похвалиш.
Тойота авенсис Д-4Д 110 к.с. 2001г.
-
Принципно, аз лично пари не взимам и вярно, че е форум, ама ако ще обвиняваш така поне дай един пример. или недей да обобщаваш с всички. По тая логика, може да се каже преспокойно, че може би и ти си на хонорар към VW или нещо друго. Но не го казвам. Тая работа с хонорарите и форумите е измислена много отдавна и не отричам че вероятно и тук пишат такива, но не са всички.fiki написа:не ги слушай колега, тука всички взимат пари от тм ауто.аз се прецах с чисто нов японски кенеф.земи немско да знаеш че имаш кола.ако искаш японско гледай мицубиши или хонда но от тойота бегай през три града
А сега по темата, Ангренажа на Авенсиса (2.0d4d) се сменя на 105 000 ако не се лъжа(та ако има достоверен документ че е сменен пари за него може и да не дадеш, че не е евтин), а 2.2d4d е с верига и тя май не се сменя по график, а когато се прецени че е износена, но има и по запознати от мен.
Ако наистина "браткото" си отворен и за други предложения може да погледнеш и Хондата, а също и Мазда 6. Не съм сигурен но си мисля, че до около 2003-2004 дизеловите двигатели в Акорд не са на Хонда а на друг, но може да става и за по-ранен период. Мазда 6 ги обявиха за най-здрав автомобил според АутоБилд. В България Акорд-а като нов по това време(2003) беше по-скъп от Авенсиса и 6-цата с около 2-3 000лв, но в останалата част на Европа незнам как е било. Това оторе отгоре като инфо от мен.
- dany.killmister
- Благодарил/а: 1 път
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Мамка им....fiki написа:не ги слушай колега, тука всички взимат пари от тм ауто.аз се прецах с чисто нов японски кенеф.земи немско да знаеш че имаш кола.ако искаш японско гледай мицубиши или хонда но от тойота бегай през три града
Спряха да плащат - затова започнах да плюя laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Най ме кефи, като почнат да се сравняват неща, които нямат общи точки...
Например немски 'кенеф' за 60-70х.лв, и японски автомобил за 40х.лв....
Защото порядъка дори и да не е съвсем точен, но е близък до реалността...
Почти заедно с приятел си взехме автомобилите - аз Мазда, а той Пасат (DSG). И той е доволен, и аз съм доволен.
Нивото е приблизително еднакво. Само дето Пасата бе с 10х.лв отгоре...
Аутобилд написа за този пасат една статия от рода 'пациента е мъртъв' след 100х км тест...
Така-че според мен такива крайни изказвания и препоръки за 'японски бангии', и 'немски прекрасни автомобили' са малко крайни...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Опитай се да решиш този проблем конструктивно! Отърви се от този боклук бързо, за да не му падне много цената (иначе ще си на голяма загуба)!fiki написа:просто качеството си има цена даваш 10х отгоре и караш кола, а не подобие
Под секрет да ти кажа - вече всички знаят, че конкретно твоята Корола е дефектна и трудно ще я продадеш вече. Във форума имаше един Cosmos, който подходи по този начин и мисля, че още си кара Королата недоволен и кахърен!
Съвет - изчакай да забравим за теб и я пусни в Мобиле-то. Сигурно ще се продаде, българският купувач е всеяден. Но се спотайвай известно време

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Mislq 4e PD e smeneno za6toto ne pokriva normite na zamyrsqvane.NIXON написа:. Относно Пасата ТДИ-2006 мисля, че е с помпа-дюза, която беше отхвърлена от ВАГ-групата като ненадеждна. Това важи 1 към 1 и за Ауууууди-А4. Затова избрах Авенсис, който е с комън-рейл система-доста по-съвършена от помпа-дюза. .
Kato sistema e dostaty4no nadejna, zatova i pove4eto kamioni sa PD.