НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ, ЗА ДА ИМАМЕ БЕЗОПАСНИ И СИГУРНИ ПЪТИЩА..

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Какво мислите за протеста ?

Да, подкрепям го и ще присъствам.
8
16%
Да, подкрепям го но няма да присъствам.
38
75%
Не го подкрепям, харесвам пътищата такива каквито са.
5
10%

Общо гласове: 51

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 17 Мар 2010 12:49

SFINKS написа:Сега да обобщим , и протестиращите и властта искат да се оправят дупките , и магистрали да се построят и пенсиите да се вдигнат .
Само дето никой не казва откъде да дойдат парите .....
И аз искам мерцедес нов ама няма .

Колега Бау , от тия 3.2 млн автомобила знаеш ли колко не са си плащали от години пътният данък и колко са без винетки ?
Грантирам ти че ако ги платят ще стигнат за дупките . :thumbsup:
колега само не разбрах вие одобрявате ли дупките и състоянието на пътната мрежа? няма ли отговорни за това?? или не желаете да се харчат пари за пътища?

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 17 Мар 2010 13:48

Еми не си разбрал , не одобрявам дупките , само че по този начин нищо няма да стане . какво ще стане ако Полицията почне да стачкува за заплати , защото точно това ще стане . майките излязат на протест заради исканмия за по високи детски . Железничарите не са си получвали заплатите от 3 месеца . Пенсионерите . Такситата , мед работници . и т.н. Всичко живо в тая държава има за какво да стачкува и то с основание . Само че Аз лично предпочитам баба ми и дядо ми да си получват пенсиите вместо няколко дупки в повече .
Предпочитам да не мрат от глад с 200-300 лв заплата десетки хиляди държавни чиновници щот да се возя аз малко по-меко .
Схващаш ли ми логиката , парите са 100 лв и са разпределени до последната стотинка , даже не стигат . Ако вземеш за нещо ново трябва да вземеш от някъде където вече недостигат .

Социални протести ок , само че те са дирижирани и обслужват опозицията .

p.s. Ей сега прочетох че ще има стачка на полицаите + още някакви служители , biggrin.gif
Последно промяна от SFINKS на 17 Мар 2010 16:27, променено общо 1 път.
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 17 Мар 2010 16:24

SFINKS написа:Еми не си разбрал , не одобрявам дупките , само че по този начин нищо няма да стане . какво ще стане ако Полицията почне да стачкува за заплати , защото точно това ще стане . майките излязат на протест заради исканмия за по високи детски . Железничарите не са си получвали заплатите от 3 месеца . Пенсионерите . Такситата , мед работници . и т.н. Всичко живо в тая държава има за какво да стачкува и то с основание . Само че Аз лично предпочитам баба ми и дядо ми да си получват пенсиите вместо няколко дупки в повече .
Предпочитам да не мрат от глад с 200-300 лв заплата десетки хиляди държавни чиновници щот да се возя аз малко по-меко .
Схващаш ли ми логиката , парите са 100 лв и са разпределени до последната стотинка , даже не стигат . Ако вземеш за нещо ново трябва да вземеш от някъде където вече недостигат .

Социални протести ок , само че те са дирижирани и обслужват опозицията .
администрацията в момента е по голяма брой от по времето на социализма,въпреки часния сектор,пазарната икономика,компютрите,намаления брой население на територията и наличие на външни консултанти.

не съм съгласен да храня военни мисий които вече и америкнаците признават за грешка.

не съм съгласен народни представители и други държавни служители да изпълняват по няколко държавни длъжностти за които взимат отделни заплати....например овчаров изпълняваше 7 длъжностти по времето му на министър.

нямаш никаква гаранция че като не се оправят дупките-ще има за баба ти и жена ти,Напротив,тогава пак трябва д аизлезеш на протест за да защитиш социалните придобивки на обществото.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 17 Мар 2010 16:32

SFINKS написа:.......
Схващаш ли ми логиката.......
По тази логика, да се оставим на инерцията, че каквото и да направим няма да има резултат. Добре, да продължим да плащаме за нови коли на администрацията, за нови командировки, за нови ремонти на кабинетите им.

Може и да не доведе до нищо този протест, но не ли е по-добре все пак да се правят някакви опити за промяна, отколкото да си седим във фотьойлите , гледайки новините, и само да се възмущаваме.
Игото не свърши ли преди много години? Какво става в другите държави: недоволни-стачка; тук: недоволни - на бира/ракия оплюваме всичко и всички и до тук.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 17 Мар 2010 16:38

ми ок ве , протестирай срещу големия брой чиновници , срещу даването на пари за военни мисии и т.н. дето си ги наредил
кво протестираш че имало дупки по улиците ???

Айде събудете се малко , много сте лесни за манипулиране
Не ви ли е малко странно че точно 3 дена след последният сняг дето няма как да няма дупки се органзира протест.
след снеговете винаги има , след 1 месец ще са оправени и няма да има , що не протестирате след 1 месец ??
щот няма да има за какво да се протестира , що не протестирате лятото ??

Ще, не потретя а почетвъртя сигурно :
НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИМ СЕ ИСКА ПОВЕЧЕ И ОТ НА НАС ДА ОПРАВЯТ ДУПКИТЕ , ХЕМ ЩЕ СЕ ПРИБЕРАТ КОМИСИОННИ ХЕМ ЩЕ СЕ ВДИГНЕ РЕЙТИНГА.ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЯМА ПАРИ .

ТВА ТРЯБВА ДА СИ ТОТАЛНО Т.П ДА НЕ ГО ПРОУМЕЕШ

Само че агент Г. каза :

1 / организирайте структурите за еди коя си дата САБ и други наши верни люде да ходят да скачат пред парламента че има много дупки по улиците
2/ оранизитайте полицайте и те да протестират за еди коя си дата
3/ мед работници на еди коя с дата

и така до победата , тоест доакто пак си вземем власта drunk.gif

вие си протестирайте , само да си знаете че просто сте инструмент :thumbsup:
Последно промяна от SFINKS на 17 Мар 2010 16:47, променено общо 1 път.
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 17 Мар 2010 16:47

SFINKS написа:...
това ми звучи кат кавър на -"щом не харесваш костов,значи си комунист" ,който критикува обществото,значи е а-социален:)

споко свинкс,,няма да бъдеш употребен,ако натиснеш някой да ти оправи нещо което е длъжен.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 17 Мар 2010 17:01

rudolf написа:
SFINKS написа:...
това ми звучи кат кавър на -"щом не харесваш костов,значи си комунист" ,който критикува обществото,значи е а-социален:)

споко свинкс,,няма да бъдеш употребен,ако натиснеш някой да ти оправи нещо което е длъжен.
Бе бегай оттука ...., "Български автомобилен съюз" организира Национален протест , 3 дни след последният сняг
Тва се едно лятото да протестираш че било горещо
Ти верно ли не схващаш за какво става въпрос ????
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 17 Мар 2010 17:24

SFINKS написа:......
Не ви ли е малко странно че точно 3 дена след последният сняг дето няма как да няма дупки се органзира протест.
след снеговете винаги има , след 1 месец ще са оправени и няма да има , .....
Миналата пролет какво направиха???

Не се сещам кой беше на власт миналата пролет, защото отдавна престанах да следя политическите страсти.

Едната гума ми сряза сърдит съсед, който решил, че паркомястото си е негово. Резервната гума отиде в дупката, защото освен да нацеля отсрещната кола, нямаше как да я избегна. Кой ще ми плати гумата, общината? след колко време и мъки? Ами, да си затрая, и да продължавам изрядно да си плащам всички данъци и осигуровки.

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 17 Мар 2010 17:26

Сигурен ли си, че той не схваща?

Всяка зима се отварят дупки заради некачествен ремонт, кърпежи с огромни фуги и т.н. Но парите са като за основен ремонт на пътя.

Всички знаем къде отиват.

Та това не е толкова протест срещу самите дупки, а срещу опитите за манипулация - "И ние искаме, ама пари няма, дайте още!"

Ми няма да им дам. За какво - за нови лимузини и джипове със сини лампи ли?

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 17 Мар 2010 18:43

Ти сигурен ли си за какво е протеста ???????
Да не се окаже " ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО " " ОСТАВКА , ОСТАВКА. ОСТАВКА " :thumbsup:

Пак ще си говорим като мине въпросният спонтанен ,неполитически, недирижиран, протест
То така се организира на Доброволни начала Национален протест пред Праламента .
Сам виждаш че даже няма как в едно изречение да сложиш думите които съм написал с главни букви wink.gif biggrin.gif
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 17 Мар 2010 19:15

Да ти кажа честно - хич не ми пука кой какви политически игрички прави, за мен е по-важно пътищата да са добри, здравеопазването на е на ниво, законите да се спазват, да има работа, хляб и по-спокоен живот за всички.

Щото ако изхождаме от твоята логика, то никой от никъде не трябва да вдига глас, за да не влезе в услуга на поредната опозиция или партия.

Да не стане като онзи анекдот, дето една мутра прави любов с манекенка, ама тя като винкел. И той и изръмжава -"Мръдни малко ма!" И тя - "Що бе, преча ли ти?"....

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 17 Мар 2010 19:22

Ройтерс: Кабинетът раздухва гняв и рискува стагнация
От Анна Мудева, Ройтерс
Последна промяна в 19:03 на 11 мар 2010, 0 прочитания, 1 коментар

Reuters
Седем месеца след като дойде на власт с обещания за радикална промяна, дясноцентристкото правителство на България спря важни икономически реформи, рискувайки да предизвика продължителна стагнация в най-бедната държава от Европейския съюз.

Докато публичните финанси на страната са масово хвалени като едни от най-добрите в Източна Европа и се коментира, че криза в гръцки стил е невероятно, анализатори посочват, че затишието при реформите и популистките тенденции в кабинета ще донесат повече страдание и ще забавят възстановяването.

Правителството на Бойко Борисов се поддаде миналия месец на растящата съпротива от обществото и замрази плановете за здравна реформа, включително закриването на неефективни болници, както и планираното повишаване на пенсионната възраст.

То обеща повече пари за пенсионерите над 75 години и субсидии за протестиращите производители на тютюн.

Освен някои съкращения в министерствата, данъчната и митническата служби, засега властта в София не успява да задвижи обещаната голяма промяна на раздутия публичен сектор.

За да компенсира отсъствието на реформи на разходите и да задържи нисък бюджетния дефицит, кабинетът на Борисов забави плащанията на стотици милиони евро по договори с изпълнители и възстановяването на ДДС на фирмите, което предизвика недоволство.

Те се държат като пожарникари

"Усещането е, че те само гасят пожари. Има големи очаквания за реформи, но политиката им изглежда хаотична и това топи подкрепата за тях. Голяма част от българите гласуваха за ГЕРБ, очаквайки те да излязат с ясни мерки за извеждане на България от кризата", коментира Станислав Стоянов от социологическата агенция "Алфа рисърч".

Допитване на агенцията от миналия месец показа, че одобрението за правителството е паднало с 13.3% спрямо август 2009г. до ниво от 45.7%. Анализатори обясняват това със слабо планирана и лошо обяснена здравна и пенсионна реформи.

Липсата на управленчески и политически опит сред мнозина от министрите също пречи на напредването, допълват анализатори.

Финансовият министър Симеон Дянков постигна целта си да завърши 2009г. с бюджетен дефицит под 1% от БВП - но с цената на задържане на плащанията за лекарите и социалните помощи за декември. Дори преводите за ноември към администрацията на президента Георги Първанов бяха забавени.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 17 Мар 2010 19:23

Fido Dido написа:?"....
+1 вот:....

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 18 Мар 2010 09:38

Опаа, ко стана , приключихме с дупките и почнахме за политика да говорим biggrin.gif
тва българина от друго може да не разбира но от политика и футбол няма начин :thumbsup:
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 18 Мар 2010 10:08

SFINKS написа:Опаа, ко стана , приключихме с дупките и почнахме за политика да говорим biggrin.gif
тва българина от друго може да не разбира но от политика и футбол няма начин :thumbsup:
ми ти почна ,че щом Гоце бил против дупките-ти си За,че да му прайш сечено:)

бтв по повод на баба ни пенсията,-вчера казаха че не било верно че искали да я намаляват---демек стори ми се че само ти се върза на червената манипулация:)

Публикувай отговор