колега само не разбрах вие одобрявате ли дупките и състоянието на пътната мрежа? няма ли отговорни за това?? или не желаете да се харчат пари за пътища?SFINKS написа:Сега да обобщим , и протестиращите и властта искат да се оправят дупките , и магистрали да се построят и пенсиите да се вдигнат .
Само дето никой не казва откъде да дойдат парите .....
И аз искам мерцедес нов ама няма .
Колега Бау , от тия 3.2 млн автомобила знаеш ли колко не са си плащали от години пътният данък и колко са без винетки ?
Грантирам ти че ако ги платят ще стигнат за дупките .
НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ, ЗА ДА ИМАМЕ БЕЗОПАСНИ И СИГУРНИ ПЪТИЩА..
Еми не си разбрал , не одобрявам дупките , само че по този начин нищо няма да стане . какво ще стане ако Полицията почне да стачкува за заплати , защото точно това ще стане . майките излязат на протест заради исканмия за по високи детски . Железничарите не са си получвали заплатите от 3 месеца . Пенсионерите . Такситата , мед работници . и т.н. Всичко живо в тая държава има за какво да стачкува и то с основание . Само че Аз лично предпочитам баба ми и дядо ми да си получват пенсиите вместо няколко дупки в повече .
Предпочитам да не мрат от глад с 200-300 лв заплата десетки хиляди държавни чиновници щот да се возя аз малко по-меко .
Схващаш ли ми логиката , парите са 100 лв и са разпределени до последната стотинка , даже не стигат . Ако вземеш за нещо ново трябва да вземеш от някъде където вече недостигат .
Социални протести ок , само че те са дирижирани и обслужват опозицията .
p.s. Ей сега прочетох че ще има стачка на полицаите + още някакви служители , biggrin.gif
Предпочитам да не мрат от глад с 200-300 лв заплата десетки хиляди държавни чиновници щот да се возя аз малко по-меко .
Схващаш ли ми логиката , парите са 100 лв и са разпределени до последната стотинка , даже не стигат . Ако вземеш за нещо ново трябва да вземеш от някъде където вече недостигат .
p.s. Ей сега прочетох че ще има стачка на полицаите + още някакви служители , biggrin.gif
Последно промяна от SFINKS на 17 Мар 2010 16:27, променено общо 1 път.
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
администрацията в момента е по голяма брой от по времето на социализма,въпреки часния сектор,пазарната икономика,компютрите,намаления брой население на територията и наличие на външни консултанти.SFINKS написа:Еми не си разбрал , не одобрявам дупките , само че по този начин нищо няма да стане . какво ще стане ако Полицията почне да стачкува за заплати , защото точно това ще стане . майките излязат на протест заради исканмия за по високи детски . Железничарите не са си получвали заплатите от 3 месеца . Пенсионерите . Такситата , мед работници . и т.н. Всичко живо в тая държава има за какво да стачкува и то с основание . Само че Аз лично предпочитам баба ми и дядо ми да си получват пенсиите вместо няколко дупки в повече .
не съм съгласен да храня военни мисий които вече и америкнаците признават за грешка.
не съм съгласен народни представители и други държавни служители да изпълняват по няколко държавни длъжностти за които взимат отделни заплати....например овчаров изпълняваше 7 длъжностти по времето му на министър.
нямаш никаква гаранция че като не се оправят дупките-ще има за баба ти и жена ти,Напротив,тогава пак трябва д аизлезеш на протест за да защитиш социалните придобивки на обществото.
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
По тази логика, да се оставим на инерцията, че каквото и да направим няма да има резултат. Добре, да продължим да плащаме за нови коли на администрацията, за нови командировки, за нови ремонти на кабинетите им.SFINKS написа:.......
Схващаш ли ми логиката.......
Може и да не доведе до нищо този протест, но не ли е по-добре все пак да се правят някакви опити за промяна, отколкото да си седим във фотьойлите , гледайки новините, и само да се възмущаваме.
Игото не свърши ли преди много години? Какво става в другите държави: недоволни-стачка; тук: недоволни - на бира/ракия оплюваме всичко и всички и до тук.
ми ок ве , протестирай срещу големия брой чиновници , срещу даването на пари за военни мисии и т.н. дето си ги наредил
кво протестираш че имало дупки по улиците ???
Айде събудете се малко , много сте лесни за манипулиране
Не ви ли е малко странно че точно 3 дена след последният сняг дето няма как да няма дупки се органзира протест.
след снеговете винаги има , след 1 месец ще са оправени и няма да има , що не протестирате след 1 месец ??
щот няма да има за какво да се протестира , що не протестирате лятото ??
Ще, не потретя а почетвъртя сигурно :
НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИМ СЕ ИСКА ПОВЕЧЕ И ОТ НА НАС ДА ОПРАВЯТ ДУПКИТЕ , ХЕМ ЩЕ СЕ ПРИБЕРАТ КОМИСИОННИ ХЕМ ЩЕ СЕ ВДИГНЕ РЕЙТИНГА.ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЯМА ПАРИ .
ТВА ТРЯБВА ДА СИ ТОТАЛНО Т.П ДА НЕ ГО ПРОУМЕЕШ
Само че агент Г. каза :
1 / организирайте структурите за еди коя си дата САБ и други наши верни люде да ходят да скачат пред парламента че има много дупки по улиците
2/ оранизитайте полицайте и те да протестират за еди коя си дата
3/ мед работници на еди коя с дата
и така до победата , тоест доакто пак си вземем власта
вие си протестирайте , само да си знаете че просто сте инструмент
кво протестираш че имало дупки по улиците ???
Айде събудете се малко , много сте лесни за манипулиране
Не ви ли е малко странно че точно 3 дена след последният сняг дето няма как да няма дупки се органзира протест.
след снеговете винаги има , след 1 месец ще са оправени и няма да има , що не протестирате след 1 месец ??
щот няма да има за какво да се протестира , що не протестирате лятото ??
Ще, не потретя а почетвъртя сигурно :
НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИМ СЕ ИСКА ПОВЕЧЕ И ОТ НА НАС ДА ОПРАВЯТ ДУПКИТЕ , ХЕМ ЩЕ СЕ ПРИБЕРАТ КОМИСИОННИ ХЕМ ЩЕ СЕ ВДИГНЕ РЕЙТИНГА.ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЯМА ПАРИ .
ТВА ТРЯБВА ДА СИ ТОТАЛНО Т.П ДА НЕ ГО ПРОУМЕЕШ
Само че агент Г. каза :
1 / организирайте структурите за еди коя си дата САБ и други наши верни люде да ходят да скачат пред парламента че има много дупки по улиците
2/ оранизитайте полицайте и те да протестират за еди коя си дата
3/ мед работници на еди коя с дата
и така до победата , тоест доакто пак си вземем власта

вие си протестирайте , само да си знаете че просто сте инструмент

Последно промяна от SFINKS на 17 Мар 2010 16:47, променено общо 1 път.
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
Бе бегай оттука ...., "Български автомобилен съюз" организира Национален протест , 3 дни след последният снягrudolf написа:това ми звучи кат кавър на -"щом не харесваш костов,значи си комунист" ,който критикува обществото,значи е а-социален:)SFINKS написа:...
споко свинкс,,няма да бъдеш употребен,ако натиснеш някой да ти оправи нещо което е длъжен.
Тва се едно лятото да протестираш че било горещо
Ти верно ли не схващаш за какво става въпрос ????
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Миналата пролет какво направиха???SFINKS написа:......
след снеговете винаги има , след 1 месец ще са оправени и няма да има , .....
Не се сещам кой беше на власт миналата пролет, защото отдавна престанах да следя политическите страсти.
Едната гума ми сряза сърдит съсед, който решил, че паркомястото си е негово. Резервната гума отиде в дупката, защото освен да нацеля отсрещната кола, нямаше как да я избегна. Кой ще ми плати гумата, общината? след колко време и мъки? Ами, да си затрая, и да продължавам изрядно да си плащам всички данъци и осигуровки.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Сигурен ли си, че той не схваща?
Всяка зима се отварят дупки заради некачествен ремонт, кърпежи с огромни фуги и т.н. Но парите са като за основен ремонт на пътя.
Всички знаем къде отиват.
Та това не е толкова протест срещу самите дупки, а срещу опитите за манипулация - "И ние искаме, ама пари няма, дайте още!"
Ми няма да им дам. За какво - за нови лимузини и джипове със сини лампи ли?
Всяка зима се отварят дупки заради некачествен ремонт, кърпежи с огромни фуги и т.н. Но парите са като за основен ремонт на пътя.
Всички знаем къде отиват.
Та това не е толкова протест срещу самите дупки, а срещу опитите за манипулация - "И ние искаме, ама пари няма, дайте още!"
Ми няма да им дам. За какво - за нови лимузини и джипове със сини лампи ли?
Ти сигурен ли си за какво е протеста ???????
Да не се окаже " ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО " " ОСТАВКА , ОСТАВКА. ОСТАВКА "
Пак ще си говорим като мине въпросният спонтанен ,неполитически, недирижиран, протест
То така се организира на Доброволни начала Национален протест пред Праламента .
Сам виждаш че даже няма как в едно изречение да сложиш думите които съм написал с главни букви
biggrin.gif
Да не се окаже " ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО " " ОСТАВКА , ОСТАВКА. ОСТАВКА "

Пак ще си говорим като мине въпросният спонтанен ,неполитически, недирижиран, протест
То така се организира на Доброволни начала Национален протест пред Праламента .
Сам виждаш че даже няма как в едно изречение да сложиш думите които съм написал с главни букви

S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
-
- Почетен Администратор
Да ти кажа честно - хич не ми пука кой какви политически игрички прави, за мен е по-важно пътищата да са добри, здравеопазването на е на ниво, законите да се спазват, да има работа, хляб и по-спокоен живот за всички.
Щото ако изхождаме от твоята логика, то никой от никъде не трябва да вдига глас, за да не влезе в услуга на поредната опозиция или партия.
Да не стане като онзи анекдот, дето една мутра прави любов с манекенка, ама тя като винкел. И той и изръмжава -"Мръдни малко ма!" И тя - "Що бе, преча ли ти?"....
Щото ако изхождаме от твоята логика, то никой от никъде не трябва да вдига глас, за да не влезе в услуга на поредната опозиция или партия.
Да не стане като онзи анекдот, дето една мутра прави любов с манекенка, ама тя като винкел. И той и изръмжава -"Мръдни малко ма!" И тя - "Що бе, преча ли ти?"....
-
- Почетен Администратор
Ройтерс: Кабинетът раздухва гняв и рискува стагнация
От Анна Мудева, Ройтерс
Последна промяна в 19:03 на 11 мар 2010, 0 прочитания, 1 коментар
Reuters
Седем месеца след като дойде на власт с обещания за радикална промяна, дясноцентристкото правителство на България спря важни икономически реформи, рискувайки да предизвика продължителна стагнация в най-бедната държава от Европейския съюз.
Докато публичните финанси на страната са масово хвалени като едни от най-добрите в Източна Европа и се коментира, че криза в гръцки стил е невероятно, анализатори посочват, че затишието при реформите и популистките тенденции в кабинета ще донесат повече страдание и ще забавят възстановяването.
Правителството на Бойко Борисов се поддаде миналия месец на растящата съпротива от обществото и замрази плановете за здравна реформа, включително закриването на неефективни болници, както и планираното повишаване на пенсионната възраст.
То обеща повече пари за пенсионерите над 75 години и субсидии за протестиращите производители на тютюн.
Освен някои съкращения в министерствата, данъчната и митническата служби, засега властта в София не успява да задвижи обещаната голяма промяна на раздутия публичен сектор.
За да компенсира отсъствието на реформи на разходите и да задържи нисък бюджетния дефицит, кабинетът на Борисов забави плащанията на стотици милиони евро по договори с изпълнители и възстановяването на ДДС на фирмите, което предизвика недоволство.
Те се държат като пожарникари
"Усещането е, че те само гасят пожари. Има големи очаквания за реформи, но политиката им изглежда хаотична и това топи подкрепата за тях. Голяма част от българите гласуваха за ГЕРБ, очаквайки те да излязат с ясни мерки за извеждане на България от кризата", коментира Станислав Стоянов от социологическата агенция "Алфа рисърч".
Допитване на агенцията от миналия месец показа, че одобрението за правителството е паднало с 13.3% спрямо август 2009г. до ниво от 45.7%. Анализатори обясняват това със слабо планирана и лошо обяснена здравна и пенсионна реформи.
Липсата на управленчески и политически опит сред мнозина от министрите също пречи на напредването, допълват анализатори.
Финансовият министър Симеон Дянков постигна целта си да завърши 2009г. с бюджетен дефицит под 1% от БВП - но с цената на задържане на плащанията за лекарите и социалните помощи за декември. Дори преводите за ноември към администрацията на президента Георги Първанов бяха забавени.
От Анна Мудева, Ройтерс
Последна промяна в 19:03 на 11 мар 2010, 0 прочитания, 1 коментар
Reuters
Седем месеца след като дойде на власт с обещания за радикална промяна, дясноцентристкото правителство на България спря важни икономически реформи, рискувайки да предизвика продължителна стагнация в най-бедната държава от Европейския съюз.
Докато публичните финанси на страната са масово хвалени като едни от най-добрите в Източна Европа и се коментира, че криза в гръцки стил е невероятно, анализатори посочват, че затишието при реформите и популистките тенденции в кабинета ще донесат повече страдание и ще забавят възстановяването.
Правителството на Бойко Борисов се поддаде миналия месец на растящата съпротива от обществото и замрази плановете за здравна реформа, включително закриването на неефективни болници, както и планираното повишаване на пенсионната възраст.
То обеща повече пари за пенсионерите над 75 години и субсидии за протестиращите производители на тютюн.
Освен някои съкращения в министерствата, данъчната и митническата служби, засега властта в София не успява да задвижи обещаната голяма промяна на раздутия публичен сектор.
За да компенсира отсъствието на реформи на разходите и да задържи нисък бюджетния дефицит, кабинетът на Борисов забави плащанията на стотици милиони евро по договори с изпълнители и възстановяването на ДДС на фирмите, което предизвика недоволство.
Те се държат като пожарникари
"Усещането е, че те само гасят пожари. Има големи очаквания за реформи, но политиката им изглежда хаотична и това топи подкрепата за тях. Голяма част от българите гласуваха за ГЕРБ, очаквайки те да излязат с ясни мерки за извеждане на България от кризата", коментира Станислав Стоянов от социологическата агенция "Алфа рисърч".
Допитване на агенцията от миналия месец показа, че одобрението за правителството е паднало с 13.3% спрямо август 2009г. до ниво от 45.7%. Анализатори обясняват това със слабо планирана и лошо обяснена здравна и пенсионна реформи.
Липсата на управленчески и политически опит сред мнозина от министрите също пречи на напредването, допълват анализатори.
Финансовият министър Симеон Дянков постигна целта си да завърши 2009г. с бюджетен дефицит под 1% от БВП - но с цената на задържане на плащанията за лекарите и социалните помощи за декември. Дори преводите за ноември към администрацията на президента Георги Първанов бяха забавени.
ми ти почна ,че щом Гоце бил против дупките-ти си За,че да му прайш сечено:)SFINKS написа:Опаа, ко стана , приключихме с дупките и почнахме за политика да говорим biggrin.gif
тва българина от друго може да не разбира но от политика и футбол няма начин
бтв по повод на баба ни пенсията,-вчера казаха че не било верно че искали да я намаляват---демек стори ми се че само ти се върза на червената манипулация:)