ps:кво ги гледате толкова тия бордкомпютри вe ? biggrin.gif
Е, не си прав!slowtraveler написа:Още веднъж кратко обяснение: остатъчния пробег с горивото в резервоара се изчислява на база на средния разход за последните 30-40км (при различните автомобили е различно)...
Но е факт, че на Тойота компютъра в тази си част е много по-лошо изпълнен отколкото на един опел например.
На опела обновяваше много на често информацията и винаги достигаше до правилния резултат, докато на Тойотата ми се е случвало да ми покаже 'остатък - 0км', а резервата ми още да не е светнала...
Затова на тойотата спрях въобще да гледам 'остатъчния пробег', но иначе останалите параметри (среден разход, средна скорост) са точни.
Чукай на дърво да нямаш проблеми laugh.gifKiki написа:Съгласен, но по-новата барака за 170 000к няма нито един дефект,а твоята сигурно за този пробег е дала поне 10 същественни.
Точно това се опитах да обясня и аз, макар с други думи.baba_metca написа: Тъй като се извършва преизчисляване и когато се зареди с гориво, от тук аз приемам, че "разхода на гориво до момента" е всъщност разхода на гориво от това последно зареждане до момента
На Версото борд компютъра е пълна измама - изобщо нищо не е точно. Рестартира се по няколко пъти на ден, без никаква логическа последователност. Показва грешно - примерно пише че остават 150 км а ми свети резервата. Средния разход незнам с колко лъже, защото не съм го засичал никога - харчи точно толкова, колкото и сипя и това ми е достатъчно.slowtraveler написа:Още веднъж кратко обяснение: остатъчния пробег с горивото в резервоара се изчислява на база на средния разход за последните 30-40км (при различните автомобили е различно)...
Но е факт, че на Тойота компютъра в тази си част е много по-лошо изпълнен отколкото на един опел например.
На опела обновяваше много на често информацията и винаги достигаше до правилния резултат, докато на Тойотата ми се е случвало да ми покаже 'остатък - 0км', а резервата ми още да не е светнала...
Затова на тойотата спрях въобще да гледам 'остатъчния пробег', но иначе останалите параметри (среден разход, средна скорост) са точни.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта