Моите размисли и страсти:
- Много ти е тежко пръстчето - аз си оливам тавана само до средата, ама съм с комби.
- Сменяш циФките или слагаш козирка на прозореца - като тези на светофарите
- Лошо няма да ти пръска по тавана - няма да събира лед,буболечки и мизерия според сезона.
- Добави си в казанчето малко глитер, за да има и малко бяла магия, феи, елфи и еднорози в ситуацията. После всяка блондинка по светофарите ще се подмокря като ти види магическите свойства на колата.
След цялата "простотия" - помпата поне при мен явно е доста мощна и прави по-голямо налягане. На Опела с осезателно по-слабата помпа, пак се оливаше тавана, но на не повече от 5-10 сантиметра след уплътнението. Аз не бих си осакатявал помпата (с резистор или волтажен регулатор). За разлика от Опела, силната струя успява да "избие" по упоритата мизерия, докато на Опела с по-слабата струя, лекетата от размазан бръмбар си искаха време и яко "махане с ръчички" на 2-ра скорост.
Чисто теоретично ако "вдигнеш" горния ръб на стъклото с нещо, ще спре да ти се олива тавана, но пък ти се вдига челното съпротивление. И има риск "повдигащото нещо" при висока скорост да излети в прозореца на задният автомобил. И вероятно ще изглежда грозно.
Другият вариант е Kiki или някой негов колега да се намеси с някаква "химия" за да не се застоява отгоре течността и да прави петна.
Пак да напомня, че това са си мои размисли и страсти... Моята е сребриста и петната не личат особено много. И не ме стресират по никакъв начин.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.