Един бизнес има право да слага каквато цена иска на услугите си. Ако няма търсене ще фалира. Ако има търсене няма причина да сваля цените. Пазарна икономика.aad написа:а сети се приятел като при теб 5л висококачествено масло\5w30\е 15$ колко надценка имат тука.знам че оторизирания сервиз има много по големи разходи за специални инструменти за постройките на сервизите и за куп още други работи .ама това е просто много.а пък колко са качествени фирменните им служители\монтьори персонал и други\ това е друг въпрос
някой има ли валериан
Колкото е цената на маслото и във другите страни във ЕС. Който иска може и за 5 лева наливно да си слага но колко ще кара е друг въпрос.Troshko написа:Japanese_fever,
примерно маслото което слагам аз на Мотул (дабъл естер) MOTUL 300V Competition е 40лв литъра ( и си го сменям сам )![]()
В щатите сигура е по-евтинко ... Но до колко знам трудЪ е скъп
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
в Гърция гледах масла и там MOTUL 300V Competition е по евтин 20 евроTroshko написа:Japanese_fever,
примерно маслото което слагам аз на Мотул (дабъл естер) MOTUL 300V Competition е 40лв литъра ( и си го сменям сам )![]()
а Кастрола 0 - 40 пак 20 евро не занам как в САЩ е 25 лева тубата?
sssandrian999999 написа:в Гърция гледах масла и там MOTUL 300V Competition е по евтин 20 евроTroshko написа:Japanese_fever,
Ала цар КИРОandrian999999 написа:в Гърция гледах масла и там MOTUL 300V Competition е по евтин 20 евроTroshko написа:Japanese_fever,
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Труда е скъп да. Тръгва от $70 на час, но смяната на масло апк е доста по-ефтина от бг! Не говоря за оторизираните сервизи, там е друго. Аз нова кола не карам още и не знам дали ще карам скоро.Troshko написа:Japanese_fever,
Смяна насло тук е $25 (минерално масло + филтър + труд).
Синтетиката вече мисля е $40 (за до 4 литра масло).
Отделно в сервиза където ходя аз сипват и AMS oil за $55 (до 3 или 4 литра беше).
Знам само, че ви сецат за някакви елементарни неща баснословни суми. Маслото е от първа необходимост за всяка кола. Андрианката ти каза, че дори и в Гърция им е по-евтино маслото!
Май нещо не ми повярвахте за маслото GTX 5L за $15:
Castrol GTX 5W30 5L - $18.97 (цъкни тук)
Аз го взимам на промоция $14 и с ДДС-то излиза малко над $15.
Не се фукам, не дразня, само искам да ви покажа колко извънземни цени имаме в БГ и най-лошото - цените се приемат за нормално?!?

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
10l castrol 10w60=100e с вкл доставка(20е)jorj написа:Колкото е цената на маслото и във другите страни във ЕС. Който иска може и за 5 лева наливно да си слага но колко ще кара е друг въпрос.Troshko написа:Japanese_fever,
по магазините тук 5l 10w40 е в около 35е, на едро сложи минимум 30-40% отстъпка.
На мен Cepsa 15w40 208л ми изизат около 430е с ДДС
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
не ги приемаме за нормални, ама кво предлагаш да направим?Japanese_fever написа:
Не се фукам, не дразня, само искам да ви покажа колко извънземни цени имаме в БГ и най-лошото - цените се приемат за нормално?!?

п.п. ако остане излишен валериан, мятайте насам

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
V shtatite masloto e po-evtino, ama i go smeniat dva puti po-chesto. Dali vse pak e sushtoto maslo?Japanese_fever написа:Труда е скъп да. Тръгва от $70 на час, но смяната на масло апк е доста по-ефтина от бг! Не говоря за оторизираните сервизи, там е друго. Аз нова кола не карам още и не знам дали ще карам скоро.Troshko написа:Japanese_fever,
Смяна насло тук е $25 (минерално масло + филтър + труд).
Синтетиката вече мисля е $40 (за до 4 литра масло).
Отделно в сервиза където ходя аз сипват и AMS oil за $55 (до 3 или 4 литра беше).
Знам само, че ви сецат за някакви елементарни неща баснословни суми. Маслото е от първа необходимост за всяка кола. Андрианката ти каза, че дори и в Гърция им е по-евтино маслото!
Май нещо не ми повярвахте за маслото GTX 5L за $15:
Castrol GTX 5W30 5L - $18.97 (цъкни тук)
Аз го взимам на промоция $14 и с ДДС-то излиза малко над $15.
Защо в БГ да е по- различно и при нас смяната на масло е 5лв в оторизираните сервизи е другоJapanese_fever написа:Труда е скъп да. Тръгва от $70 на час, но смяната на масло апк е доста по-ефтина от бг! Не говоря за оторизираните сервизи, там е друго. Аз нова кола не карам още и не знам дали ще карам скоро.Troshko написа:Japanese_fever,

Сам го каза .
Спора е излишен

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
О.К. разбрам, но какъв клас кола е тойотата на човека горе, дето оска валериан, че ще цака 220лв. за масло + филтър + труд?Troshko написа:[
Защо в БГ да е по- различно и при нас смяната на масло е 5лв в оторизираните сервизи е друго![]()
Сам го каза .
Спора е излишен
Маслото 27лв. за литър О.К. х 4 = 108лв.
Филтъра колко да е??? Реално аз го виждам към 20-30лв., макар че и това е много.
Труд 50лв. и другото са данъци и такси.
Колко да е тоя труд да се смени едно масло?!?
Освен, ако тези 220лв. не всключват и други видове обслужване, които са приети за рутинни при тези км-ри.
Друго нещо, на което никой не обърна внимание:
ЗАЩО да налива скъпа синтетика?
От там цената скача двойно, ако не и повече.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
mi v otoriziran serviz smiana na maslo+filtar+trud ti e pak $30, s kupon dori i po evtinoJapanese_fever написа:Не говоря за оторизираните сервизи...
http://schaumburgtoyota.com/Service-Specials-Frame.aspx
razlikata na cenata na masloto tuk i v BG, mi otgovori si parvo na vaprosa shto benzina e tolkova, ot tam i za masloto shte znaesh.
samo che ima i edin vajen faktor, tuk moje da si smeniash kadeto iskash masloto(ta dori i sam), garanciata naima da ti otpadne...
->