[Всесезонни гуми] 2019 - 2025 - Да се споделя само личен опит
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Всесезонни гуми - личен опит.
FearSoft, писал съм няколко пъти, че Firestone използват най-много изкуствен каучук, ако беше Bridgestone е друга работа. В случая ако нямаш пари за Crossclimat, си вземи Hankook или дори Kleber... 

- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 100 пъти
Crossclimate в момента е една от най-търсените гуми и наличности почти няма при нас - 2 бр., 1 бр. - някакви такива измислени наличности... Гледах и Laufenn, които са дъщерни на Hankook, ама дали са добри...
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
- ufer
Те и Клебер са дъщерна фирма на Мишлен и не са лоши, просто се износват по-бързо. А дъщерната на корейците не я познавам, но ако се прави в Китай, бих имал резерви...
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Какво ти пука къде има?
Гледам в един известен сайт от който купувам всички гуми от над 10 години, ще ти ги доставят до 10 дни. Както виждам не ти е супер спешно. Така, че не виждам защо се притесняваш за това въобще.
А да вземеш някакви си лауфен-мен-ген вместо Ханкук, особено предвид и цената на Ханкука, отново въобще не го разбирам.
Гледам в един известен сайт от който купувам всички гуми от над 10 години, ще ти ги доставят до 10 дни. Както виждам не ти е супер спешно. Така, че не виждам защо се притесняваш за това въобще.
А да вземеш някакви си лауфен-мен-ген вместо Ханкук, особено предвид и цената на Ханкука, отново въобще не го разбирам.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

- ufer
Така е, всички големи фирми си имат двойници, демек дъщерни фирми, като явно и Hankook се е включил в тази тенденция...
Дъщерните фирми в Европа са много и са ясни, но в Азия нещата изглеждат доста сложни и на този етап трудно се печели доверие при качеството. Някои примери за дъщерни фирми по спомен: Конти - Унироял и др., Гудиър - Фулда, Дебица и др., Мишлен - Клебер, Барум и др., Бриджстоун - Файърстоун и др. 

-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 102 пъти
Кросклимат станаха златни, то реално на тяхната цена ще си купиш комплект летни и зимни гуми. Да, няма да се занимаваш с гумаджии и да разнасяш гуми, но няма как прозводството им да е два пъти по-скъпо от еквивалентен размер лятна или зимна гума. Маркетинга при Мишлен ми идва малко твърде много. Имам кросклимат и честно казано не са по-добри от други марки всесезонни гуми. Дори мога да кажа, че 6 годишния кросклимат в момента е по-зле от 9 годишния клебер квадраксер, с който дойде последната ми кола. Кросклимата ми остана само отзад на едната кола, защото другите две ги подарих на един закъсал познат и реално предните са някакъв всесезонен bfgoodrich, но колата е меко казано забавна в момента. Ако карам по-агресивно по завоите колата все едно е задно, толкова са зле вече мишлените, ама понеже рядко я карам ги търпя. Имам преки впечатления от поне 10-12 модела всесезонни гуми .Всичките ми коли са с всесезонки и то разчлини марки , защото обичам да експериментирам и мога да кажа, че кросклимата по абсолютно нищо не превъзхожда останалите.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Много се търсят и затова им вдигат цената, че не достигат. По тестовете си личи как се държат - да, начело са в повечето, но следващите не отстъпват въобще 
Аз много се замислям за всесезонки, също. В Стара Загора сняг виждаме само по високите етажи и за около минута

Аз много се замислям за всесезонки, също. В Стара Загора сняг виждаме само по високите етажи и за около минута

-
- Автомобил: RAV 4 HYB AWD
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Аз сложих Кросклимат 225/65//17 онзи ден на цена 303 лв. за брой. Не мога да отрека,че усетих разлика в положителна посока от летния Бриджстоун...
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 100 пъти
► Виж съдържание
Последно промяна от FearSoft на 03 Ное 2023 12:47, променено общо 1 път.
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
► Виж съдържание
За мокро и сняг - още не съм попадал в такива условия.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
И аз като Слоу ще кажа, че съм имал случай да сложа следващия по-голям размер гума и е опирала отново отзад, при натоварена кола. Бях сложил такива от сиромашия и подарени гуми.
Ако искаш може да опиташ и да видиш дали ще има или няма да има проблем с малко по-голяма гума. Все пак парите са си твои и тъкмо другите колеги във форума ще научат дали става или не.
Но все пак, ако нямаш някакви конкретни и точни изисквания защо искаш по-голяма гума, 225/45/17 не е много ниска гума, да не кажа в повечето случаи вече и "стандарт", което я прави много по-евтина от следващия размер, който споменаваш. Съответно хем няма да дадеш толкова много пари на вятъра, особено ако и няма нужда, хем ще си и 100% сигурен, че всичко би било наред.
Ако не искаш да взимаш Мишлена, просто си вземи други и това е. Аз примерно заложих на ГудИър и Ханкук. Но това си е вече спрямо твоите убеждения. Но със сигурност не бих взел Лау-бау гума, защото вече разликата в цената, примерно с Ханкука (примерно), въобще не оправдава риска, който поемаш с бау-мау-мяу гума.
Ако искаш може да опиташ и да видиш дали ще има или няма да има проблем с малко по-голяма гума. Все пак парите са си твои и тъкмо другите колеги във форума ще научат дали става или не.

Но все пак, ако нямаш някакви конкретни и точни изисквания защо искаш по-голяма гума, 225/45/17 не е много ниска гума, да не кажа в повечето случаи вече и "стандарт", което я прави много по-евтина от следващия размер, който споменаваш. Съответно хем няма да дадеш толкова много пари на вятъра, особено ако и няма нужда, хем ще си и 100% сигурен, че всичко би било наред.
Ако не искаш да взимаш Мишлена, просто си вземи други и това е. Аз примерно заложих на ГудИър и Ханкук. Но това си е вече спрямо твоите убеждения. Но със сигурност не бих взел Лау-бау гума, защото вече разликата в цената, примерно с Ханкука (примерно), въобще не оправдава риска, който поемаш с бау-мау-мяу гума.
Разход на хибрид-> 

- ufer
Аз вече чакам създаването на 30" джанти и гуми, това ще бъде преходът към нови икономии - с по-малко обороти на ДВГ или ЕЛ, повече навъртяни километри. Вероятно ще се мине и през 24", 26" и 28", както и на нови предавки, за да има технологично развитие... 

-
- Автомобил: служебен
- Получена благодарност: 91 пъти
Направо да се върнат към велосипедните варианти на дизайна от 19-20 век. Със спиците на джантите.
Отделна икономия и от минималната ширина и понижено триене с асфалта.
Отделна икономия и от минималната ширина и понижено триене с асфалта.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Получена благодарност: 364 пъти
Ами погледни гумите на някое електрическо БМВ и ще видиш - 20' джанти с 'писалки' отгоре 

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???