Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Публикувай отговор
Аватар
Not_active_user_1

Re: Тойота Приус - мнения, коментари и съвети.

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Юли 2014 20:04

mirott написа:Е да де Веско, това е тенденцията. И в края на краищата стигаме до там, че Приус за 60К лв не е баш това дето ти се иска да е за тия пари.
Кажи сега за тея пари ти какво искаш и какво можеш да си купиш? Нещо над 500 коня, което да гори под 4/100, вътре да е с апликации от 200 годишен дъб и инкрустации от слонова кост, волан от щтраусова, кожа, табло от крокодилска, а седалките да са от кожа на лама. Нещо пропуснах ли или това ти е достатъчно за 60 000 лв.? Между другото за тези пари, които си споменал отиваш на последното ниво на оборудване на колата, където екстрите са доста много и разнообразни, а и има такива, които ги няма в никой друг автомобил. Така, че с 15-годишната кошница, можеш само да точиш лиги, когато мине някой Приус покрай теб! tooth.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Юли 2014 20:09

По отношение подсветките на копчетата, уточнявайте за кой модел Приус става на въпрос, защото някой четящ темата, може да си помисли нещо! Приус 3 има подсветка на всички копчета. Дори има нещо, което не се сещам на друга кола да е направено. Копчетата на волана са сензорни и когато прокараш пръст по тях на екрана отпред ти показва пръста на кое точно копче е и така можеш да се ориентираш, кое да натиснеш, без да си отклоняваш вниманието. :whistle:

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Юли 2014 20:11

stoyankirov написа:А вярно ли е че тези автомобили могат да изминат 2-3 км. без бензин - само на наличен ток в акумулаторите или това е мит ?!? Забравих да уточня че въпроса ми е при първоначално палене на автомобила и тръгване в градски условия.
Аз съм изминавал 5-6 км., но колата трябва да е достигнала работна температура и батерията да е заредена.

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 10 Юли 2014 21:31

За копчетата , осветени са само тези , на които функцията на стъклата е автоматична . На тойотите само с шофьорско такова , останалите 6 копчета не светят.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Юли 2014 22:14

iovkito написа:За копчетата , осветени са само тези , на които функцията на стъклата е автоматична . На тойотите само с шофьорско такова , останалите 6 копчета не светят.
Сигурен ли си! Автоматични са всички прозорци и всичките копчета светят. http://assets.clickmotive.com/ail/still ... 40_040.jpg Светят и тези копчета на останалите врати, а не само на шофьорската. Свети и копчето за централно заключване на всички врати в колата и това за централното управление на всички ел. стъкла. Въобще не се сещам някое копче в П3, което да не свети. Ако ти имаш по-добри впечатления от мен ми кажи, точно кое не свети, за да знам! biggrin.gif
Дори имаш опция да си гласиш силата на светлината на копчетата и другите системи, а най-готино е автоматичен режим. Влизаш в тунел ти светят по един начин, излизаш по друг и при всяка смяна на силата на външната светлина силата на светлината в купето става различна, най-оптимална и не уморява очите при дълъг път. :whistle:
http://www.youtube.com/watch?v=EUJS67n52A8
Стандартно си имаш HUD проектор още в базовата версия на колата и то от доста години. Никой друг производител на масови автомобили не го предлага още в базата, а и при луксозните не всички го имат без доплащане.
Последно промяна от Not_active_user_1 на 10 Юли 2014 23:08, променено общо 1 път.

Аватар
iovkito

Мнение от iovkito » 10 Юли 2014 22:38

Не мога да повярвам , че свети дори и копчето за настройка на огледалата , как така подбират на кой модел да свети и на кой не??? Можеш ли да го снимаш как изглежда през деня , интересно ми е дали е същото на външен вид като моите. Иначе , това за автоматичните стъкла , със сигурност важи за Rav4 , Yaris и Auris , днес ги гледах в магазина в Добрич , само на шофьорското пише AUTO и само то си свети.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Юли 2014 22:50

Тук много хора на много неща не вярват и все трябва да се убеждаваме. Даже някой и за разхода на Приус не вярваха, но си купиха и се убедиха. Както и да е, ето ти линк да видиш как изглежда:
http://www.netcarshow.com/toyota/2010-p ... per_1d.htm

Аватар
iovkito

Мнение от iovkito » 10 Юли 2014 23:07

Абсолютно същото е . Тези дни ще разглобя това на авенсиса , за да го пробвам.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Юли 2014 23:17

Погледни видеото което съм ти пуснал горе! След 9-тата сек. ще видиш точно това копче как свети.

Аватар
iovkito

Мнение от iovkito » 10 Юли 2014 23:23

Още по-рано го изгледах и видях , че свети. Не че съм за едното копче , но ми е интересно на какъв принцип определят едно и също нещо в кой модел да свети и в кой не. Излиза , че тези , които карат Приус имат по-голяма нужда от останалите ползватели на марката , ако въобще може да се търси някаква логика в такова нелогично нещо.
Всъщност малко по-горе нещо не сме се разбрали. Аз написах , че копчетата не светят , ако стъклата не са с функция едно докосване . Стори ми се , че ти беше написал , че задните ти не са такива , а копчетата светят , но може и да ми се е привидяло , защото съм доста сънен. Все пак да повторя , ако стъклото няма функция едно докосване , копчелъкът не свети , ако тойотата е производство след 2009-2010.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 10 Юли 2014 23:52

Автоматични са всичките стъкла. За тези, които не са автоматични не знам дали светят или не, защото в П3 просто няма такива. Въпросът беше до колкото разбрах, че на П3 не всичките бутони светят според теб. Поне така съм го разбрал. Важното е, че стигнахме до истината. Колкото до политиката на Тойота не знам каква е и защо има това в някой модел, а в друг го няма. За мен, като собственик на П3 е важното, че всички екстри на марката ги има в този модел и има някой допълнителни, които в други модели ги няма. Сетих се и за една друга екстра, която не се сещам в базови модели да е има без доплащане, а тя е камерата за задно виждане с голям информационен дисплей на таблото.

Аватар
biro
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 121 пъти

Мнение от biro » 11 Юли 2014 08:15

На приуса не видях копче за сгъване на огледалата. Има ли сгъване?
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

stoyankirov

Мнение от stoyankirov » 11 Юли 2014 09:07

Малко по-нагоре попитах дали е възможно при първоначално палене на студен автомобил да се движиш с малка скорост 40-50км/ч на ток при заредена батерия на разстояние от 2-3км. градско без големи изкачвания.

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 11 Юли 2014 09:14

stoyankirov написа:Малко по-нагоре попитах дали е възможно при първоначално палене на студен автомобил да се движиш с малка скорост 40-50км/ч на ток при заредена батерия на разстояние от 2-3км. градско без големи изкачвания.
Малко по-нагоре в същата тема:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=271263#p271263
Изображение

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 11 Юли 2014 09:34

prius 3 написа:
mirott написа:Вчера се возих в 1 зелен Приус, такси. На 120 000 км, малко над 1 година. Много пластмаса в интериора-скърцаща и тропаща! Разход според драйвъра-нигога не е бил под 4.8 в София! 15 годишния ми Авенсис на 350 000 км е по-комфортна, безшумна и ако щете икономична в пари кола!
вЕрвай си! tooth.gif
Па ако искаш на тебе да вервам?!Я... tooth.gif
И за такава 15 годишна кошница като мойта мое само да си мечтаеш. С комплексари некак не ми се спори. Сполай ти :thumbsup: !

Публикувай отговор