и е точно за подгряване на двигателя.

Сигурно го има и в България , но не ми се търсеше и за това качвам първия сайт който ми излезе.
Колега до къде го докара с чип тунинга на версото?t.todorov71 написа: ↑12 Сеп 2018 13:09 Привет колеги.Какво мислите за чип тунинг-софтуерно на Версото?Гледам,че в Адлер Ауто се прдлага на цена 490лв с 5години гаранция.Ще съм благодарен на всякъкви мнения.
Привет колега.Имам същият проблем.Пиши ако си оправил нещата,ще съм доста благодарен.
gaceto написа: ↑16 Юли 2019 00:33Колега до къде го докара с чип тунинга на версото?t.todorov71 написа: ↑12 Сеп 2018 13:09 Привет колеги.Какво мислите за чип тунинг-софтуерно на Версото?Гледам,че в Адлер Ауто се прдлага на цена 490лв с 5години гаранция.Ще съм благодарен на всякъкви мнения.
ако си се престрашил дай инфо как се получиха нещата!
Четох разни теми и се отказах от чип тунинга
Явно за това таблото ми свети в бяло, а всичко останало е зелено. Мислех да разглобявам и да търся зелени "шапчици" като на другите лампи като ги видя какъв размер са. Мислех, че някой е сменял подсветката и е скъсал "шапчиците". Добре ,че попаднах на тази тема и си спестих труда и пораженията евентуално.Toyo_driver написа: ↑17 Фев 2018 15:36 Диодите, които отговарят за осветеността са общо 5 - 1 на оборотомера, 2 на километропоказателя, 1 на LCD-то, 1 на стрелката на горивото.
SAM_0895-22.JPG
Всички други са "лампичките" на таблото. Тези за осветеността са леко жълти тип 3528. След дълго сравняване на размери и характеристики - консумация, напрежение, светлинен поток, дължина на вълната, ъгъл на видимост и други затормозяващи мозъка детайли се спрях на тип 2835 като най-близки по размер и консумиран ток(да не би да се стопи таблото) и защото имаха най-добро съотношение лумени на ват. Тъй като са много чувствителни на загряване ползвах жокер за запояването и вече няколко месеца карам с нормално осветен километраж, като потенциометъра е на около 1/3 от мощността, а пък те си светят малко повече от максимума на старите.
![]()
![]()
![]()
ПРИ демонтажа / монтажа на стрелките е НЕОБХОДИМО те да бъдат калибрирани чрез 3V батерия или чрез други технически устройства - техстрийм, ГПС, други методи(ниво на горивото спрямо светлинния му индикатор) ! ! !
П.С. Правете всичко отговорно и на свой собствен риск без да ви хрумва да си играете с километрите на колата(то и без тва трябва чексума за промяната)!*Настоящите постове отразяват личен опит и автора на постовете не може да бъде отговорен за настъпили евентуални щети в резултат на некомпетентни действия на трети лица*
![]()
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 6 госта