LEXUS написа:На жена не мисля,че й трябва по-голяма кола

А пък и да се прави мотор, знае ли се как ще заработи след ремонта,какви ще са частите, ако не са оригинални от Тойота си е рулетка пълна, кой ще прави мотора. Много неизвестни. Не бих те съветвал за такъв филм.
Авенсис-а е много повече кола от Корола-та. По-голяма, по-удобна, по-изпипана. Новата е доста добра. Понеже аз имам много добри контакти с търговците на Горубляне / един от най-добрите ми приятели е доставчик на едро за прекупвачите /, мога да взема кола с проблем на много добра цена. Не знам дали знаеш, но 90% от колите по автокъщите са три вида - с проблем в мотора, ударени или на по 350-450 хиляди километра. Кола с проблем в мотора си е оферта отвсякъде, освен ако не е станало мазало вътре. Но мотора ще се отвори и ако е леш, ще знам и няма да е за мен. Преди седмица моя приятел купи C класа на Мерцедес за 9000 евро / с неработещ двигател /, ремонтира го и я продаде за 30.000 лева. Ако проблема на Авенсис-а не е сериозен, защо да не го взема? Проблемът в Западна Европа е в това, че там на практика няма малки сервизи / на бай Пешо от Обеля, например /, където за малко пари майстор може да ти направи колата. И си принуден да отидеш в някой фирмен сервиз, където ти пускат оферта от 5 евра за ремонт ....... и ти става лошо. Въпросният мой приятел / търговеца / си купи Ауди А6, 2006г., 3.0 турбодизел, автомат, за 5.200 евро с блокирал мотор. Ремонтира мотора за без пари и сега си го кара. А тази кола на пазара струва 25000 лева, взе пак. Преди тази кола, която купи наскоро, караше едно Пежо 406, което взе за 500 евро / с блокирал мотор /. След ремонта му направи 150.000 километра без проблем. Така, че защо не? Взимам оригинални части от Тойота, мой човек я прави и Авенсис-а заспива. Тези дни с брат ми гледахме един Land Cruisser, 2006г., който се продава от дилър на Тойота в България / Бургас / и е на 270.000 километра. И за тази кола се искат 40 бона. Аре у лево за тея смешници. За 9000-10.000 евро може да се намери подобна Тойота / на много по-малко километри / в Италия с някой дребен проблем, който да се отстрани в България. Изобщо нямам намерение да плащам на некви изтрещели дилъри пари, които конкретната кола не струва. Взимам я с проблем от Италия, мой човек я докарва с платформа, оправям я в България и ме боли оная работа колко им искат в Тойота. Да си ги продават!